Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i po co marnować żołnierzy na takie jednostki "cyrkowe" ??

Lepiej niech będzie taka ekipa, bo szkolenie do tych przedstawień i udział w nich reszty rozwaliłoby całkowicie programy szkolenia jednostek liniowych. Wystawiałem kiedyś przez bodaj rok kompanię honorową na wszelakich uroczystościach i pogrzebach , to wiem jak to potrafi rozpiździć szkolenie. Nic się nie da zrobić, bo z dnia na dzień przychodzą rozkazy o uczestnictwie. Żeby na strzelnicę pojechać to z trza było kombinowac ,albo robić to na raty. Cyrk kompletny.

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał(a):

No niech Ci będzie.🤣Ale chyba Pani psycholog coś zauważyła od razu i tak pokierowała rozmową aby rozmówca sam se wytłumaczył dlaczego właściwie tam nie chce być.🤣

To se teraz w CV może wpisać ten epizod piastowania funkcji Głowy Państwa.🤣

No ba tez tak myślę. Pytanie tylko czy on to łyknął czy tylko teraz tak tłumaczy jak by wyciekło wcześniej, ze nie dostał się do komandosów? Na początku kampanii na oczytanego to on nie wyglądał. Wysławiał się raczej jak bokser. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Pytanie tylko czy on to łyknął czy tylko teraz tak tłumaczy jak by wyciekło wcześniej, ze nie dostał się do komandosów?

Przecież nikt nigdy nie pytał czy myślał o służbie w jednostkach specjalnych. Nikt też nie pytałby dlaczego zrezygnował. Po kija drąży temat który może ( taki ciul jak ja) rozwinąć i będą pytania?  

Opublikowano (edytowane)

@racyl pis sam na pewno już nie wróci. Pomimo, że Tuska rząd radzi sobie tak sobie i się kłócą pis ma dalej około 30 %. A czy wróci pis z konfą to czas pokaże bo to będzie koalicja jeszcze trudniejsza niż ta. Konfa wie, że koalicja z pis to polityczna śmierć. 

@mirro Po aferze z mieszkaniem grand hotelem itd rozbraja wszelkie tajemnice życia za w czasu.  A, ze głupio to robi. No widać było jaki on był oczytany na początku kampanii zanim go wyszkolili.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

PIS nic nie musi robić bo ta cała koalicja sama się powoli sypie.

Rządzenie zawsze zużywa które pis tak jak widać nie zaszkodziło. W przypadku PO i tej całej koalicji  za dużo złożyli obietnic których nie spełnią bo po prostu oni to mają w swoim DNA 😄

Tak sobie radzi Tusk że nic nie ma zrealizowanego z jego obietnic 😄

Tvp jak za pis tylko w drugĄ stronę 😄 Tak samo w wymiarze sprawiedliwości z tą różnicą że za pis było ustawami a teraz uchwałami 

Z wyborcami PO to jest tak że nabierali się oni na emocje wbudzone przez tuska i reszty lewactwa a gdy przychodzi co do czego to mówią, że to była ściema, idealny świat czy nie zależy to od nich 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał(a):

Noooooo jednak w tym sprzęcie są z reguły jego załogi albo choć kierowcy i dowódcy. W samolotach ich piloci a przy różnych okazjach i kompanie z różnych jednostek. Że choćby o Żandarmerii nie wspomnę stojącej w różnych miejscach i zabezpieczającej ten bajzel.

i Tym tu oficjalnie wyrazy szczerego współczucia za to że muszą robić za małpy cyrkowe (na etatach "małpich") w pokazówkach dla gawiedzi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał(a):

PIS nic nie musi robić

Szkoda że sam PiS lata temu nie wpadł na taki pomysł. ile to problemów byłoby mniej.

Godzinę temu, dysydent napisał(a):

i Tym tu oficjalnie wyrazy szczerego współczucia za to że muszą robić za małpy cyrkowe

Ale ludziom sie to podoba i jak sam wcześniej zaznaczyłeś , dla ludzi sie to robi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

a to już kwestia gustu bo jedni (ci ludzie) wierzą że to dla nich ale są i tacy co; że na nich i choć o gustach się nie dyskutuje to tak jak ze wszystkim - dozowane z umiarem nie szkodzi tylko na alkohol i parady wojskowe wątpliwym jest modyfikacja że "jeśli z umiarem" to można i w dużych ilościach

ja nie przepadam za defiladami; ale to może efekt urazu z dzieciństwa gdy nas na siłę po pierwszomajowych pochodach ciągali; wtedy też parady wojskowe były eksponowane nad miarę
i komunie - a jednak - zaszkodziło :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

a to już kwestia gustu bo jedni (ci ludzie) wierzą że to dla nich ale są i tacy co; że na nich

Tooo jakby celem poparcia tego zdania.

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał(a):

ja nie przepadam za defiladami; ale to może efekt urazu z dzieciństwa gdy nas na siłę po pierwszomajowych pochodach ciągali; wtedy też parady wojskowe były eksponowane nad miarę
i komunie - a jednak - zaszkodziło :D

Może nasi żyją nadzieja że jak Putin zobaczy trochę tego zachodniego złomu to się wystraszy ?? 🤔🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, racyl napisał(a):

PIS nic nie musi robić bo ta cała koalicja sama się powoli sypie.

Rządzenie zawsze zużywa które pis tak jak widać nie zaszkodziło. W przypadku PO i tej całej koalicji  za dużo złożyli obietnic których nie spełnią bo po prostu oni to mają w swoim DNA 😄

Tak sobie radzi Tusk że nic nie ma zrealizowanego z jego obietnic 😄

Tvp jak za pis tylko w drugĄ stronę 😄 Tak samo w wymiarze sprawiedliwości z tą różnicą że za pis było ustawami a teraz uchwałami 

Z wyborcami PO to jest tak że nabierali się oni na emocje wbudzone przez tuska i reszty lewactwa a gdy przychodzi co do czego to mówią, że to była ściema, idealny świat czy nie zależy to od nich 

Sypie się nie sypie w sondażach póki co poparcie podobne do pisu.  Tak rządzenie zużywa i pis został zużyty. W 2015 roku wygrywali z poparciem ponad 40 % tego wyniku już nigdy nie powtórzą. Został im żelazny elektorat. Ludzie w pis tez już nie uwierzą. Potrzebny koalicjant a konfa po losach Giertycha Leppera Gowina i Ziobry widzi, ze to polityczna śmierć. Koalicja o ile będzie z konfa to będzie jeszcze więcej sporów niż teraz. 

Tusk sobie radzi nie najgorzej w obliczu kłócących się i blokujących siebie nawzajem koalicjantów którzy jeszcze tego Tuska czy Trzaskowskiego w kampanii i poza nią atakują. Pomimo jak sam piszesz nie spełnienia wielu obietnic często dzięki tym kłótniom i blokowaniu się poparcie KO jest podobne jak pisu. A to już 1,5 roku minęło. 

Co do tvp jest jednak różnica o tej aferze kpo programy tvp powiedziały od razu w tv pis nie do pomyślenia to było. Tam był inny świat inna Polska. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
28 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może nasi żyją nadzieja że jak Putin zobaczy trochę tego zachodniego złomu to się wystraszy ?? 🤔🤣

Toooo ja mam ( jak zawsze ) genialny plan. Skoro ruski sołdat idzie walczyć żeby przywieźć se zdobyczną pralkę, lodówkę, telewizor albo telefon czy komputer. to może zasypać ruskich darmowo tymi produktami? Niech jadą pociągi pełne sprzętu AGD do Rosji. Przynajmniej argument fantów upadnie.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Toooo ja mam ( jak zawsze ) genialny plan. Skoro ruski sołdat idzie walczyć żeby przywieźć se zdobyczną pralkę, lodówkę, telewizor albo telefon czy komputer. to może zasypać ruskich darmowo tymi produktami? Niech jadą pociągi pełne sprzętu AGD do Rosji. Przynajmniej argument fantów upadnie.

Albo zbombardować ruskich sprzętami AGD ?? 

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał(a):

tak po sobie sądząc to ja nie wiem czy bardziej lubię jeść grzyby czy je zbierać? tak że ... no raczej kacapy nie docenią geniuszu

Opublikowano (edytowane)

mamy jakas fabryke zegarkow  w polsce ?? 

ale rowerow chyba jest wiec je, jako trofiejne mozna wysylac na wschod..

16 godzin temu, galan99 napisał(a):

a gdzie ta nowa jerozolima . polowa 2025 juz minela i nic..

5 godzin temu, mirro napisał(a):

Lepiej niech będzie taka ekipa, bo szkolenie do tych przedstawień i udział w nich reszty rozwaliłoby całkowicie programy szkolenia jednostek liniowych. Wystawiałem kiedyś przez bodaj rok kompanię honorową na wszelakich uroczystościach i pogrzebach , to wiem jak to potrafi rozpiździć szkolenie. Nic się nie da zrobić, bo z dnia na dzień przychodzą rozkazy o uczestnictwie. Żeby na strzelnicę pojechać to z trza było kombinowac ,albo robić to na raty. Cyrk kompletny.

to grafik pogrzebow nie byl zaplanowany na caly rok ??

masz racje, co to za wojsko

Edytowane przez jacus
Opublikowano
30 minut temu, mirro napisał(a):

I do czego sowiet mieszkający gdzieś na wsi za Uralem to podłączy?😄

Opublikowano
7 godzin temu, mirro napisał(a):

Szkoda że sam PiS lata temu nie wpadł na taki pomysł. ile to problemów byłoby mniej.

Ale ludziom sie to podoba i jak sam wcześniej zaznaczyłeś , dla ludzi sie to robi.

Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał(a):

a ty nim jestes..

jak po zniwach ?? pszenica po 600 czy taniej ??

konsumpcja 800  😁 

ok 60% pszenicy 

Szef BBN: Onet kłamie

https://www.tysol.pl/a145160-szef-bbn-onet-klamie?utm_source=Mariot&utm_medium=Mariot&utm_campaign=Mariot&fbclid=IwY2xjawMPMvtleHRuA2FlbQIxMQABHnRk0mGoBdPDcupUkMSzOnmnTZJJS-wQ7S1JwR64iC1B-7dNvzeD_eGmz_0Z_aem_y_7jZQlDn3qhO1Jle9KWNw

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v