Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, racyl napisał(a):

A co dostawałeś i dostajesz co miesiąc 

I Ty uważasz że coś od Ciebie dostaję przy naszych obrotach i podatkach, że o zatrudnienie ludzi nie wspomnę? Mam emkę obcięta, zawieszoną ile się da, bo tak mówią przepisy. Gdybym prowadził zwykła produkcję rolną mógłbym przewalać kasy ile się da i jeszcze brać pełną emeryturę. A tak sorry ale ja się ganiał ze skarbówką nie będę.  Akurat trafiłeś na przypadek który nie pasuje do schematu. 

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Wyobraź sobie że może posłużyłbym i dłużej , ale był taki okres w historii WP że nie było dla mnie roboty. Jak to określił Pan pułkownik z P1 " kapitanów to my mamy po kokardę i w zasadzie jak pan chcesz to idź pan do cywila". Zwolniony ze względu na potrzeby sił zbrojnych. Ja błagał o robotę nie będę, bo jednak swój honor mam.

Moja jednostka została zlikwidowana kilka lat po służbie. Potem coś tam było a teraz jak słyszę znowu ją reanimują. Ogólnie albo bałagan albo burdel. Podobnie jak w szkolnictwie. Co nowy minister to bardziej odklejone pomysły.

58 minut temu, jacus napisał(a):

Znowu lekarstw nie wziąłeś ?

A co chcesz mu przepisać ? Nudzi ci się na dyżurze 🤣 ?

Znowu się wyłożyłeś, tylko jeszcze o tym nie wiesz :ph34r:.

Godzinę temu, jacus napisał(a):

Przynajmniej w chelmie na głowie nie śmiali się z ciebie

😨

Zastanowię się czy dać się sprowokować 🤫.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Jak założysz Chełm na głowę to dasz się sprowokować. Aleee jak założysz hełm, to już nie. Bo hełm każdemu pasuje.

• Like 1
Opublikowano

wez kask od niemca 🤣 na noc mu zalozysz z powrotem..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie ma tu takich...

W tym cię nikt nie pokona...🤭

nie badz skromny ..juz zapomniales co pisales ,milosniku zapiekanek ??

Godzinę temu, Roman176 napisał(a):

@jacus wytrzeźwiałeś ?

musialbym byc toba zeby pic od rana.

Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

przyjedz do krakowa- tam pelno gwiazd davida powieszonych na szubienicy i nikt gownoburzy dawno nie robi..

40 minut temu, dsbh napisał(a):

Moja jednostka została zlikwidowana kilka lat po służbie. Potem coś tam było a teraz jak słyszę znowu ją reanimują. Ogólnie albo bałagan albo burdel. Podobnie jak w szkolnictwie. Co nowy minister to bardziej odklejone pomysły.

A co chcesz mu przepisać ? Nudzi ci się na dyżurze 🤣 ?

Znowu się wyłożyłeś, tylko jeszcze o tym nie wiesz :ph34r:.

😨

pozycz mu swoich . moze w choroszczy lepsi specjalisci niz w tworkach ??🤣

Opublikowano
54 minuty temu, mirro napisał(a):

Jak założysz Chełm na głowę to dasz się sprowokować. Aleee jak założysz hełm, to już nie. Bo hełm każdemu pasuje.

Myślisz że temu też by pasował?

🤭

https://vm.tiktok.com/ZNdQEVfXd/

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Co ci do łba wpadła ta piwnica?jakaś kolejna fobia?

Jego "stara" trzyma go w piwnicy i wypuszcza tylko jak trzeba prać, sprzątać i gotować, i chyba myśli że każdy tak ma ;)

• Haha 1
Opublikowano

ty  ferdka kiepskiego przypominasz -skojarzenia czemu sam sie domyslisz.

malo masz tych byckow-tylko 5 tys doplat ? ile jest do jednego, kolo 400 ?? nie jestem wtemacie.

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Co ci do łba wpadła ta piwnica?jakaś kolejna fobia?

https://tech.wp.pl/bylem-piwniczakiem-i-jestem-z-tego-dumny-opowiem-wam-o-takim-zyciu,6272974590854785a

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jego "stara" trzyma go w piwnicy i wypuszcza tylko jak trzeba prać, sprzątać i gotować, i chyba myśli że każdy tak ma ;)

a twoja slubna gdzie cie trzymala ?? ze tak szybko zwiales ??

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał(a):

ty  ferdka kiepskiego przypominasz

Faktycznie, jesteś uderzająco podobny, on krakus, ty wiejski przygłup.

Niestety, nie zobaczyłem tego objawu twojej fobii, bo adblok nie pozwolił😆 (wygląda że mondrzejszy od ciebie), globtrotterze w drelichach🤣

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał(a):

I Ty uważasz że coś od Ciebie dostaję przy naszych obrotach i podatkach, że o zatrudnienie ludzi nie wspomnę? Mam emkę obcięta, zawieszoną ile się da, bo tak mówią przepisy. Gdybym prowadził zwykła produkcję rolną mógłbym przewalać kasy ile się da i jeszcze brać pełną emeryturę. A tak sorry ale ja się ganiał ze skarbówką nie będę.  Akurat trafiłeś na przypadek który nie pasuje do schematu. 

Ty może i masz ułamek ale nie po to ludzie idą do wojska żeby liczyć każdy grosz i pracować do 67r.

To nie są schematy tylko zwyczajna chłodna kalkulacja idąc do wojska czy innych mundurówek 

Opublikowano
32 minuty temu, witejus napisał(a):

globtrotterze w drelichach🤣

Do roboty w delegacje jeździ to musi jakoś wyglądać. W Krakowie pewnie go już znają i nie dają się nabrać to teraz Litwa czy tam Rumunia.

@jacus może ty i zmieniłeś miejsce pracy ale jak widać ciągle robisz to samo. Dobrze, że to forum jest bo tak samemu to nudno cały dzień gapić się w ściany.

Na marginesie, byłeś w wojsku czy brakło kategorii :ph34r: ?

Opublikowano

a wy carycy katarzynie ..

stoj .. z czym wy do niej 🤣 zreszta to niemka byla to tym bardziej..

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Faktycznie, jesteś uderzająco podobny, on krakus, ty wiejski przygłup.

Niestety, nie zobaczyłem tego objawu twojej fobii, bo adblok nie pozwolił😆 (wygląda że mondrzejszy od ciebie), globtrotterze w drelichach🤣

masz jeszcze zhuty kradzione  ubrania ??

grabowski to sie urodzil z 10 km ode mnie,w sasiedneij gminie.

36 minut temu, dsbh napisał(a):

Do roboty w delegacje jeździ to musi jakoś wyglądać. W Krakowie pewnie go już znają i nie dają się nabrać to teraz Litwa czy tam Rumunia.

@jacus może ty i zmieniłeś miejsce pracy ale jak widać ciągle robisz to samo. Dobrze, że to forum jest bo tak samemu to nudno cały dzień gapić się w ściany.

Na marginesie, byłeś w wojsku czy brakło kategorii :ph34r: ?

w moich czasach to tylko takie wiejskie przyglupy ja ty dawaly sie wziac do wojska..

rzeczywiscie pradziadek byl marynarzem floty adriatyckiej. mam gdzies zdjecia legitymacji weterana wojskowego .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v