Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale w czym rzecz? Były określone warunki które spełnili. Jak dawali to ludzie brali. To nie problem w przedsiębiorcach a w idiotycznych programach. Oczywiście dla ludu to zawsze prywaciarz jeste ten zły ale to już wpojone przez komunę i wrodzona narodowa zawiść. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Ulman napisał(a):

Ale w czym rzecz? Były określone warunki które spełnili. Jak dawali to ludzie brali. To nie problem w przedsiębiorcach a w idiotycznych programach. Oczywiście dla ludu to zawsze prywaciarz jeste ten zły ale to już wpojone przez komunę i wrodzona narodowa zawiść. 

w tym rzecz że aby za komuny dostać profity od władzy lepsze niż reszta trzeba było się co najmniej do ORMO zapisać a teraz... czy nie widzisz coraz mniej delikatnych podobieństw?

jest pewna granica powyżej której system z obywatelskiego zamienia się w antyobywatelsko siepacki (od siepaczy) i czy nie została już ta granica w xujni przekroczona a żeby śmieszniej było to i w pisowskiej wersji Polski też?
żeby nie porównywać do czasów gdy za wydanie Żyda tylko dlatego że jest nim przysługiwały profity typu przydziału kilku kilo kiełbasy choć i to porównanie coraz bardziej zaczyna pasować
Przecież każdy miał równe prawo tego Żyda wydać i "czemuż to miałby nie skorzystać z okazji?" skoro powszechna dla wszystkich i "zgodna z ówczesnym prawem"?

no może ten Żyd nie miał takiego prawa i tylko pozostaje ustalić czy i obecnie nie ma już takich Żydów "na wydaniu"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał(a):

wrodzona przez komunę narodowa kradzież, uwłaszczanie się na państwowym, przekręty i wyłudzenia państwowych pieniędzy, wyzysk i traktowanie pracowników jak niewolników

chciwość, nieuczciwość i pogarda

Opublikowano (edytowane)

oj chyba głębiej niż w komunę sięgają

20 minut temu, nie napisał(a):

chciwość, nieuczciwość i pogarda

i geneza tychże to nawet coś więcej niż dzieje gatunku ludzkiego

jak pisał ;;; liśmy -

Godzinę temu, dysydent napisał(a):

obłędne koło Historii

https://tvn24.pl/tvnwarszawa/praga-poludnie/warszawa-race-i-bojki-na-koncercie-tusk-63-osoby-beda-musialy-opuscic-polske-st8596289

"zaczyna się..."

błąd "herr" Tusk; trzeba potencjalny zaczyn neobanderyzmu nie wypuszczać a zamykać i dezaktywować tu na miejscu zanim rozrośnie się w ferment którego nikt nie zdoła opanować

jeśli Ukraina ma być neobanderowska to równie źle może nie być jej wcale; równie źle nie lepiej ni gorzej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2025-08-12/nowe-szlabany-w-polskich-lasach-do-czego-sluza/

na razie jeszcze nie wiem dokładnie dlaczego ale bardzo mnie ten widok bawi i żenuje jednocześnie
żenuje bo to pomysł człowieka pono takiego jak i ja

w539x87tn1yvwdksvpywsiiye5zv7i31.jpg

11 minut temu, Ulman napisał(a):

Taaa , wyzysk pracowników to typowe lewackie i pisowskie hasło.

za czasów niewolnictwa jeszcze pisowców i lewaków nie było a wyzysk był a że skala inna proporcji tego wyzysku? wszak i niewolnikowi wyzyskiwacz musiał zapewnić minimum egzystencjalne aby ....

rzadko kiedy rzeczywista wartość osobnicza decyduje o tym kto jest kim w układzie pracodawca vs pracownik i sztuką jest nie popaść w zlewaczenie aby zrównoważyć szanse na przechodzenie między tymi ... stanami ale jednak trzeba ograniczać raz zdobytą pozycję silniejszego bo szybko jej nadużywa i system się feudalizuje a to nie mniej destrukcyjne dla całości  społeczeństw jak socjalizm

Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał(a):

Taaa , wyzysk pracowników to typowe lewackie i pisowskie hasło.

to tylko fakty a nie jakieś hasło

21 minut temu, Ulman napisał(a):

A te łódki z KPO to według ciebie wyłudzenie? 

zależy które

13 minut temu, dysydent napisał(a):

na razie jeszcze nie wiem dokładnie dlaczego ale bardzo mnie ten widok bawi i żenuje jednocześnie

jeżeli przeciw samochodom a z dopuszczeniem rowerów to są ok, tylko dlaczego wbetonowane a nie wkopane?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

dlaczego wbetonowane a nie wkopane?

to akurat rozumiem; stal w aktywniejszej chemicznie glebie szybciej koroduje niż w o wiele mniej do wcale reaktywnym wobec niej betonie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

to nie ekologiczne :D

-----------------------------------------------------------------------------

"Polki pl" - niemiecki portal dla tubylczyń

Image

dalsza realizacja tego co nie udało się zrobić w latach 1939-45

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano
jarecki napisał:

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Co za brednie... Te pieniądze należało najpierw wydać - m.in. na napisanie wniosku aby potem ktoś je zachciał oddać.

ile wziąłeś ? 🤣

Nic. 28 dni wnioski procedują zanim każą na następne 28 dni złożyć... Przydało by się ale ze dwa miechy wcześniej zatrzymali nabór. Ale teraz to już jestem na innym etapie.

racyl napisał:

Łatwiej to pogłębić niż zaczynac przekop od nowa 

Tam jest śluza. Pogłębianie to tak jakby wybudować drugą czyli lepiej pobudować drugą i z pierwszej korzystać bez przerw kilkuletnich.

Dalej pompują to KPO... Tymczasem nikt nic nie komentuje jako to urabianie kibiców się rozpoczęło...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał(a):

to tylko fakty a nie jakieś hasło

Jaka jest Twoja lewicowa definicja wyzysku?

Jak to zależy które łódki? Możesz to rozwinąć?

3 godziny temu, dysydent napisał(a):

jeśli Ukraina ma być neobanderowska to równie źle może nie być jej wcale; równie źle nie lepiej ni gorzej

Ukrainą już jest neobanderowska

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał(a):

dla rowerzystów ok . nie trzeba bokiem omijać , ale haczykiem jest zakaz wjazdy motorów corsowychbo tu przejedzie a przebrowadzka bokiem przy szlabanie lub pod  ograniczał często dostęp 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, dysydent napisał(a):

za czasów niewolnictwa jeszcze pisowców i lewaków

PiSowcy są z nami od zawsze.🤣 To przez nich wyginęły dinozaury. aaaaa nie przepraszam , dinozaury załatwiłą jedna Pani z PO,🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, dsbh napisał(a):

Chyba zaczyna im się palić koło d*py i dobrze.  Ciekawe czy minister będzie miał jaja i wyśle ich na Ukrainę ?

Powinni gnoi wysłać od razu na front ale mam wrażenie że na UPAinie zrobią z nich bohaterów. 

Opublikowano

kiedys na walach wislanych tez byy szlabany.. porzadne z szyn kolejowych . niczym wiecej niz rowerem nie przejechal.po remoncie zniknely i teraz kazdy moze jezdzic .

14 godzin temu, dysydent napisał(a):

dobrze wiesz o czym napisałem i nie piszcz mi tu swoimi pokrętnymi wtrętami i nie udawaj że nie rozumiesz co znaczy termin - "oligarchia" gdzie nie ważna jest narodowość kapitału bo równie dobrze i lokalny może być tak samo skoligowany z kliką władzy przeciwko temu który nie chce się z żadną kliką koligować z najróżniejszych powodów np tego że koncentruje się na jak największym profesjonalizmie i efektywności i na podobne konszachty nie ma czasu a taki jest szczególnie groźny konkurencyjnością rynkową dla przydupasów ... urzędasów

Wiesz co @jacus Ty chyba nie widzisz zmian jakie zachodzą wokół i może se jedź na jaką wycieczkę kolejną tylko trochę dalej gdzieś niż pod Częstochowę czy nawet Wilno, może do Egiptu albo do Peru, o właśnie - do Peru; tam takie fajne czapeczki dają, będzie Ci-pa-sować - takie "dow-cipne" :D

jest taki kanał na jutubie
https://www.youtube.com/@pizdusplacus6491

to nie Twój? tam to wprost napisane - "na tym kanale nie ma żadnych treści"

to zupelnie jak w twojej okoicy-nic nie ma ..zamiast na pustynie to na wschod trzeba jechac.

ty gdziekolwiek w zyciu byles i cos widizales ?? 

z czego czerpiesz wiedze ?? z portali dla szurow ?? 

7 godzin temu, nie napisał(a):

to nie ekologiczne :D

-----------------------------------------------------------------------------

"Polki pl" - niemiecki portal dla tubylczyń

Image

dalsza realizacja tego co nie udało się zrobić w latach 1939-45

a ty ile masz dzieci ?? czy cale zycie biles niemca po kasku ??

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał(a):

Pod warunkiem że wrócą z frontu w czarnych workach

Zrobią z nich bohaterów bo propagowali faszyste Stefka Banderę a wrogie lachy się nie poznały i ich napiętnowały. Swoją drogą to pojęcie "wydalenie" ma w ich przypadku szczególny sens, albowiem by coś wydalić należy to pierwej mieć w ..........

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

a ty ile masz dzieci ?

Zamiast trwonić pieniądze na bezsensowne wycieczki zainwestuj w dobrego psychiatrę, może cię wyleczy z tej przykrej dolegliwości. To się ociera o pedofilię.

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał(a):

kiedys na walach wislanych tez byy szlabany.. porzadne z szyn kolejowych . niczym wiecej niz rowerem nie przejechal.po remoncie zniknely i teraz kazdy moze jezdzic .

to zupelnie jak w twojej okoicy-nic nie ma ..zamiast na pustynie to na wschod trzeba jechac.

ty gdziekolwiek w zyciu byles i cos widizales ?? 

z czego czerpiesz wiedze ?? z portali dla szurow ?? 

a ty ile masz dzieci ?? czy cale zycie biles niemca po kasku ??

Czemu zadajesz tak osobiste pytania?

..to nie stosowne ..

Napisz może ile ważysz, i czemu zostałeś się w latach osiemdziesiątych PRL...wtedy innym łatwiej będzie...🤭

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał(a):

Powinni gnoi wysłać od razu na front ale mam wrażenie że na UPAinie zrobią z nich bohaterów. 

Tego nie byłbym taki pewien. Ci co tam walczą raczej będą mieli ich za tchórzy, gorszy gatunek a że sobie gdzieś tam pomachali jakąś flagą to ich tam nie będzie obchodziło. Gdyby się nie bali deportacji to myślisz że przepraszali by ?

@jacus pier**lisz jak potłuczony. Weź zmień płytę bo się powtarzasz.

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Czemu zadajesz tak osobiste pytania?

..to nie stosowne ..

Napisz może ile ważysz, i czemu zostałeś się w latach osiemdziesiątych PRL...wtedy innym łatwiej będzie...🤭

I co z tym jachtem :ph34r: ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v