Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Media Rydzyka były otwierane za pieniądze z Moskwy.

Dalej masz obsesję na punkcie Rydzyka, Moskwy, PISu, nic ta kuracja nie pomogła. Coś o prezydencie Nawrockim dobrym słowem wspomnij🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Ruscy już wiedzą to od dawana i to wykorzystują. Media Rydzyka były otwierane za pieniądze z Moskwy. Miały siać chaos, retorykę anty zachodnią itd. 

Jakieś dowody na tą tezę, Republika ruska, teraz Rydzyk, co następne ?

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Na litewskiej 60 osób około zatrzymali .I te działania są ok bo stamtąd idą uchodźcy. Natomiast granica niemiecka to jest ściema z tą falą. Niemcy postawili kordony na naszej granicy bo do nich szli ci co im pis wizy dawał. Więc się bronili. Po umocnieniu płotu na granicy wschodniej część uchodźców zaczęła iść przez Litwę i Łotwę więc tamten kierunek powinien być pilnowany. Natomiast od Niemców przeważnie dostajemy tych co i tak są/byli już u nas. I musimy ich przyjąć. Bodajże tylko 6 przez ten miesiąc Niemcy chcieli nam wcisnąć bezpodstawnie. 

Po umocnieniu płotu w tym roku 600 przekroczeń go było a mamy sierpień dopiero.

Ile UE wydała na wzmocnienie swojej  wschodniej granicy ?

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Oczywiście, że państwo od tego nie zbankrutuje ale wydatki ponosi. Chodzi mi o te granice. Wydatki są nie współmierne do efektów bo fali nie ma. 

Chodzi mi o to, że grupka osób polityków bardzo łatwo może otumanić część społeczeństwa wmawiając im określoną rzecz jak pseudo fala uchodźców i wymusić na tej ciemnocie określone reakcje. To też jest element wojny hybrydowej mający na celu zarządzanie społeczeństwem innego kraju.

Jesteś nie możliwy głosiłeś propagandę gorzej jak Goebbels  - ile tu naplułeś .

Nawrocki miał nie zostać Prezydentem ----- Jednak został .

Prokurator Bodnar miał powsadzać wszystkich z PiS --- Nie wsadził niema Bodnara .

Teraz na pożarcie został rzucony Żurek .

Sama koalicja 15 paź domaga się wymiany Tuska twego ukochanego rudego i na  h*j było pluć kilka tygodni .

Jarosław był jest i będzie co ty na to @hubertuss . PiS MIAŁ SIĘ ROZPAŚĆ TRWA I BĘDZIE NA WIEKI . 

Wasi chłopcy https://www.facebook.com/watch?v=722360257261372

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Ruscy już wiedzą to od dawana i to wykorzystują. Media Rydzyka były otwierane za pieniądze z Moskwy. Miały siać chaos, retorykę anty zachodnią itd. 

Czy w naprawdę wierzycie to że państwem może rządzić Kościół. 

Ten budynek jest tylko schronieniem. Czy od wszystkiego to nie wiadomo

Tylko tyle wiemy że Religia ma ludzią w jakikolwiek pomoc przeżyć życie na tyle ile umieją.

Wiara w jakiekolwiek bóstwo jest tylko namiastka w tym życiu. 

Kościół idzie tak naprawdę nie za obywatelami tylko to da więcej. I z czego może korzystać a nie za tym kto da więcej w niedzielę na tacę. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Sad 1
Opublikowano

Szpital jest łatwo wybudować. Czyli sam budynek.  Gorzej z wyposażeniem i personelem.

40 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Wiara w jakiekolwiek bustwo jest tylko namiastka w tym życiu. 

To w jakie bustwo wierzysz 🤔 🤫 ?

Opublikowano (edytowane)

W żadne nie wierzę 

Mówię jak jest w nie jak to wszystko ludzie wierzą że Kościół jest tylko dla niesienie słowa Bożego. 

Tak naprawdę Kościół był i zawsze będzie za władzą. Czy to wierzącym się podoba czy nie. 

Państwo od wieków im płaci za to aby ich owieczki były posłużne władzy..

Wystarczy się dobrze przyjrzeć jak to robią od tysięcy lat to już im weszło w krew 

@dsbh

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
43 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

Od 89 wybudowano tylko 7 szpitali.  Za to aż 1365 kościołów.

Mnie to wcale nie dziwi. My mamy im dawać nie odbierać.

Czym więcej będzie kościołów a mniej szpitalu 

Ludzie mają umierać aby kościół miał więcej na nich zarobku.

Gdzie pójdzie rodzina aby pochować do domu pogrzebowego a dom pogrzebowy do kościoła czyli kółko się zamyka

Jedno od drugiego jest zależne. 

Opublikowano

Niemieckie Ministerstwo Kultury reaguje z lekkim spóźnieniem na rocznicę Powstania Warszawskiego,

zdjęcie zamieszczone przez oficjalne konto rządu niemieckiego z okazji rocznicy wybuchu  Powstania Warszawskiego 1944 dokumentuje....  o rok wcześniejszą likwidację warszawskiego getta. 

Opublikowano

Oni chociaż kojarzą coś takiego jak powstanie zapytaj o to w USA.

4 godziny temu, nie napisał(a):

bąkiewicz chcący żeby granice były szczelne dobrze pilnowane, żeby nikt bezprawnie ich nie przekraczał to największy wróg, trzeba go zadeptać wsadzić do więzienia

natomiast posłowie po i celebryty wyzywający straż graniczną od morderców, śmieci i k**ew za to, że strzegą polskiej granicy, nawołujący do wpuszczania nielegalnych migrantów i pomagający w ich przemycie to elita narodu, na którą należy głosować żeby mogła rządzić plską

gdzie my żyjemy? za jakie winy zostaliśmy pokarani tak debilną, około 25% częścią społeczeństwa? czy to wina wymordowanie przez niemców i ruskich polskiej inteligencji i tego co wylazło z nor w jej miejsce?

Bąkiewicz to ruska onuca która sieje chaos w kraju i której córka pracuje dla ruskiego oligarchy. Piszesz, że celebryci znieważali SG i to samo robił Bąkiewicz za co dostanie zarzuty. Niczym się tu nie różni od pewnej celebrytki. Kurdej Szatan czy jakoś tak.

Nie wiem o jakich 25 % piszesz bo pis popiera około 30 %. Natomiast te pseudo ochronę granicy popiera tylko 34 natomiast 44 jest przeciwko reszta ma to w d*pie. Nie wiem dlaczego Bóg pokarał Polskę pisem i jego wyborcami ale w tej sprawie jesteście w mniejszości.

3 godziny temu, witejus napisał(a):

Dalej masz obsesję na punkcie Rydzyka, Moskwy, PISu, nic ta kuracja nie pomogła. Coś o prezydencie Nawrockim dobrym słowem wspomnij🤣

masz miało być na zaprzysiężenie ale niech tam. 

main_gxdtknrw4aasyws.jpg

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Oni chociaż kojarzą coś takiego jak powstanie zapytaj o to w USA.

Donald Trump

przed pomnikiem powstania warszawskiego

To moja pierwsza wizyta w Europie Środkowej w roli Prezydenta — jestem zachwycony, że odbywa się ona właśnie tutaj, w tym wspaniałym kraju. Polska jest w geograficznym sercu Europy, a co ważniejsze: w polskim narodzie widać duszę Europy. Wasz naród jest wielki, bo jesteście silni wspaniałym duchem. Przez dwa stulecia Polska padała ofiarą ciągłych, brutalnych ataków. Ale mimo że jej ziemie była najeżdżane i okupowane a państwo zniknęło nawet z mapy nigdy nie udało się wymazać Polski z historii czy też z Waszych serc. W tych mrocznych czasach nie mieliście wprawdzie swojego kraju, ale nigdy nie straciliście swojej dumy.

Dlatego mówię dziś z prawdziwym podziwem: od pól i wsi, aż po wspaniałe katedry i miejskie place Polska żyje, Polska rozwija się, Polska zwycięża. Mimo wszelkich działań, które miały zmienić czy zniszczyć Wasz kraj, mimo opresji, trwaliście i zwyciężaliście.

I wygraliście. Polska zwyciężyła. Polska zawsze zwycięży!

Jesteście dumnym narodem Kopernika, Chopina i Św. Jana Pawła II. Polska jest krajem bohaterów. Jesteście narodem, który naprawdę wie, czego broni.

To dla mnie ogromny zaszczyt, że są obok mnie weterani i bohaterowie Powstania Warszawskiego. Oddajemy cześć Waszemu poświęceniu i przyrzekamy, że zawsze będziemy pamiętać Waszą walkę o Polskę i wolność.

Prezydent USA w Warszawie: Stajemy ramię w ramię broniąc artykułu 5. PL/ENG - zdjęcie w treści artykułu nr 6

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał(a):

@hubertuss  zapytajmy buraka jak tam komisja która wczoraj przestała funkcjonować z powodu braku dowodów ? 

a mianowicie komisja wpływów rosyjskich 🤣

wyborca rudego to największy tępak ......... legenda Tuska głosi  wyborcy rudego tak tak panie 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Tak do końca to nie jest. Wysoka inteligencja w większości ich wybiera. Chcąc nie chcąc to przecież wyższe wykształcenie jak by nie patrzeć 🤣

znam ludzi dobrze wykształconych mają jedni 40 lat i gdyby nie rodzice to zdechli by z głodu 

gdyby mieli za grosz rozumu nie głosowali by na nich ... 

https://www.money.pl/gospodarka/komentarze/artykul/co;trzeci;czlonek;platformy;skonczyl;tylko;podstawowke;donald;tusk;zadowolony,122,0,1384570.html

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

a ta wysoka inteligencja jest oderwana od rzeczywistosci 

O jednych i drugich tak samo mówią. To się nazywa poniekąd sekta ktora pójdzie za swoim panem w ogień. 

Widzą tylko to co im każą a tego co już rzeczywistość ukazuje już nie. 

• Like 1