Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, dysydent napisał(a):

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-01-16/atak-hakerski-na-eurocert-wyciekly-dane-minister-cyfryzacji-ostrzega/

nie dość że im wykradli dane czyli zwyczajnie skopiowali to jeszcze po skopiowaniu im zaszyfrowali i teraz co? dwa razy okup? jeden za odszyfrowanie a drugi za niepublikowanie kopii?

no to qwa grubo, i jeszcze pięć dni zwlekali z ogłoszeniem, pewnie tyle trwało przywrócenie danych z kopii zapasowych
Państwowe instytucje :P
a to dopiero początek wojny cybernetycznej
a oni planują jakąś kontrolę przepływu informacji urzędasy głupkowate
pewnie też przy pomocy państwowych cenzorów
już to widzę
prędzej się dowiemy wszystkich danych personalnych tych cenzorów niż oni kogokolwiek "uciszą" w necie
no chyba że wyłączą całego neta co wcale takie nieprawdopodobne nie jest

teraz zalecają zastrzeganie pesela
no tak; jeśli sami macie poszyfrowane to ja bym radził z automatu wyłączyć wszystkie usługi oparte na weryfikacji po peselu bo gdzie teraz autentyczność sprawdzać? u hakerów? a jak bidoki wszystkiego nie dali rady skopiować? :P

z tych firm konto ma jedynie w pkp. raczej peselu tam nie podawalem,zreszta kiedys zastrzeglem.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Roman176 napisał(a):

🤪🌈aż mi kątki ze śmiechu rozerwało .... dziewczynę już znalazłeś ?  

A co chcesz swoją oddać? Ja ci piszę, że za Niemca u Kaczyńskiego robisz. Patrz niżej.

11 godzin temu, nie napisał(a):

zawsze musisz się odezwać i zrobić z siebie idiotę :D 

znowu chciałeś pogrążyć romana i znowu pogrążyłeś siebie :D 

kaczyński, zakamuflowaną opcję niemiecką, nazwał sprzedawczyków niemieckich, kumplujących się z peowcami, którzy na zlecenie i za pieniądze niemców, mówią, że istnieje naród śląski i język śląski, których celem jest robienie chaosu w polsce

a nie polaków mieszkających na śląsku, takich jak roman

Tyle razy ci pisałem, żeś oszust i tyle razy mi to potwierdziłeś. Kaczyński poniżej nie mówi nic o sprzedawczykach z po. Być może Roman nie czuje się Ślązakiem nie wiem ale jest duża grupa osób które utożsamiają się ze Śląskiem językiem śląskim itd.

Roman istnieje język śląski i narodowość śląska? Kim ty się tam czujesz?

https://www.facebook.com/ruch.autonomii.slaska/videos/ślązacy-zakamuflowana-opcja-niemiecka/275594750779431/

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mój i tak już wyciekł jakiś czas temu z PGE ...

kiedys dane wyciekly z duzej  firmy tv-agd-tez mialem konto.

niedawno mialem wlam na konto pocztowe-kurna z sofii i moskwy probowlai sie logowac  .

to konto oficjalne wiec nie wiele tam jest.praktycznie nic 🤣 same oferty .nawet spamu ostatnio malo.

drugie konto -nigdzie go nie podaje i spamu brak.

Opublikowano

Łukaszenko to typowy przykład podpisania paktu z "Diabłem". O dziwo, sprzeciwił się najechaniu ukrów, a to pewnie było bardzo ryzykowne w stosunku do zachowania ciągłości pleców z głową. Popełnił błąd, z którego sie nie wycofa ani on, ani kraj. Dla posiadania władzy sprzedał naród.

Opublikowano (edytowane)

Ukraina wysadziła szyb swojej jedynej kopalni węgla koksującego , rosjanie przejmą ten teren , a Polska może przejąć dostawy tegoż węgla na Ukraine 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał(a):

z tych firm konto ma jedynie w pkp.

nie wiem czy pkp ale poczta polska i owszem
albo poszukam w otwartym necie to może kto opisał

a no masz rację - "W gronie jej klientów znajdują się podmioty publiczne i firmy, m.in.: Miasto Stołeczne Warszawa, Polskie Koleje Państwowe, Poczta Polska, Scania, Warbud, IBM, UNIQA."

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/atak-hakerski-na-eurocert-wyciekly-numery-pesel-minister-cyfryzacji-reaguje/kl25cfw

nie wiem co sądzić o tej nowoczesności przesadnej zwłaszcza u państwowego partactwa i to opisane to pikuś wobec potencjału zagrożeń jakie ta cała jeszcze bardzo kulawa cyfryzacja niesie
niekoniecznie nawet jakaś hakerka a zwykła burza magnetyczna taka trochę większa i chaos choć by w necie mobilnym i łączności i nawet nie musi być taka burza co energetykę popali
wojna nuklearna nawet niekoniecznie globalna większość tandety elektronicznej unieczynni bo im mniejsza litografia czipów tym podatniejsze na niższe progi promieniowania
te czipy NVidii tak przez jankesów reglamentowane to szczyt miniaturyzacji i nie trzeba bomby atomowej a zwykłe działo magnetyczne by całe centrum obliczeniowe uceglić w ułamku sekundy :P

funkcjonalność rozproszona nigdy do końca nie padnie ale te systemy molochy scentralizowane a jeszcze tworzone pod nadzorem czy na zamówienie aparatczyków państwa a i nawet prywatne ale takich molochów które działają w rozproszonej własnosci akcyjnej na zasadach korpo też się od państwowej maniery zbytnio nie różnią.
dość na tym że nie ma systemu ani maszyny która w czasie wojennym cokolwiek może zagwarantować a czas wojenny już właśnie mamy

Opublikowano

wystarczy że poprzecinają światłowody , a cała europa będzie skomleć i prosić :) teraz zycie to internet, a gdyby to padlo, to jesli ktos spedza tam duzo czasu nie bedzie sie mogl odnaleźć. nie potrzeba ciezkiego sprzetu , wystarczy sabotaż :)

Opublikowano
2 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

teraz zycie to internet,

nic podobnego
chleba przez światłowód se nie dostarczysz jak i całej reszty potrzebnej do utrzymania tyłka przy życiu

to tylko pusta informacja najczęściej bezwartościowa a i więcej szkodliwej niż do czegokolwiek przydatnej.
Kto zbytnio się uzależni od sieci cyfrowej ten padnie pierwszy

Opublikowano

Patrząc na przykład Finlandii i to co się w Niemczech stało gdy silnik w starej balii zdechł może powoli im przejść ochota na niszczenie kabli. W Finlandii statek zatrzymany załoga w pudle. Kolejni kapitanowie mając przed sobą widmo paki na kilka lat mogą nie zechcieć ciągać kotwicy po dnie. Na flotę cieni bana położyły nawet Chiny. Powoli ta zabawa zostaje ukrócona.

Opublikowano

no tu sqrwiele niszczyli nie tylko kable transmisji danych ale i energetyczne a to dużo większa szkodliwość
no jeszcze są rurociągi co też w sumie luźno sobie na dnie leżą

tak czy inaczej już wzrosła presja na tworzenie rezerw stacjonarnych czy to paliw czy .... no polaczyny energetyki jadrowej jak nie mieliśmy tak tylko Tusk obiecał czyli gów.o będziemy mieli czyli tyle samo co znaczy tuskowe słowo

Opublikowano

nie zaprzeczam, ze do przezycia fizycznego potrzebne jest jedzenie, a nie internet. Jednak bez internetu nasze spoleczenstwo odchoruje psychicznie. Mozna zastanowic sie nad wizja swiata bez internetu? mlodziez, ktora wiedze przechowuje w internecie, a nauczyla sie tylko analizowac straci swoja encyklopedie. Wszyscy znajomi,  ktorych poznajemy w internecie znikna, a wiele osob (nerdy) zycia poza siecia nie znaja. Takie filny sf moze w przesadnie pokazywaly wciaganei ludzi do sieci, ale jesli spojrzymy na to racjonalnie troche tak jest. Kim my jestesmy, forma zwierzecia ktora musie jesc, oraz czlowieka, abstrakcyjnego, myslacego - mózg ktory czerpie przyjemnosci, odbiera bodzce. Internet nam to zaoferowal, dajemy sie poniesc wirtualnemu swiatu. Wiele osob na tym swiecie, bez tego swiata, równoległego nie wyobraża sobie życia !

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał(a):

gorzej z uniqa  -mialem troche lat ubezpieczone rozne sprzety,zanim skladki podniesli bardziej niz inni.. 

najgorzej z tymi spod nazwy

51 minut temu, dysydent napisał(a):

m.in.: ...

;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

gorzej z uniqa  -mialem troche lat ubezpieczone rozne sprzety,zanim skladki podniesli bardziej niz inni.. 

A mi znowu w UNiQA w zeszłym roku dali najlepszą ofertę ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

Jednak bez internetu nasze spoleczenstwo odchoruje psychicznie.

oj coś mi się zdaje że bez internetu duuużo zdrowsze by było
każde społeczeństwo
:P

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Ukraina wysadziła szyb swojej jedynej kopalni węgla koksującego , rosjanie przejmą ten teren , a Polska może przejąć dostawy tegoż węgla na Ukraine 

i czym ta Ukraina zapłaci? pszenicą?

w sumie to napisałeś "dostawy" a nie "sprzedaż"

• Thanks 1