Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...ciekawe ilu dziennikarzy wtedy było?

...żenada takie mądrości...

Na jedno pytanie nie chcesz odpowiedzieć zadam drugie czy płacisz  na dziennikarzy? Nie chodzi mi o tych rządowych.... 

Z tymi urzędnikami to jednak jest przegięcie 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oki...ale porównanie do dawnych czasów zbyt lotne nie jest...

Nie musisz tego wszystkiego tak brać dokładnie, powiedział że tysiąc według mnie to była taka przenośnia...

Opublikowano

Wcale to nie jest takie dziwne jak dla mnie. Co oni robią przez cały dzień piją kawę , herbatkę I od czasu do czasu przyjmą petenta. Dziennikarz aby mieć pracę musi się napracować i poszukać tematu aby go później sprzedać. 

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Wcale to nie jest takie dziwne jak dla mnie. Co oni robią przez cały dzień piją kawę , herbatkę I od czasu do czasu przyjmą petenta. Dziennikarz aby mieć pracę musi się napracować i poszukać tematu aby go później sprzedać. 

Taka ich robota że czekają na petenta ... Tylko wszystko zależy jak traktuje swoją pracę, czy postaremu że ona to jest pani urzędniczka a ty śmieć czy po nowemu, że to ona pracuje dla Ciebie ...

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyy ale ja lubię mieć kasę z takiego wiadra. Nikt o nic nie pyta. A taka gotówka to podstawa .

Anonimowy? A to zależy dla kogo. 

Czyli jednak gotówka lepsza od karty ?

Dla wszystkich.

10 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. To odnośnie dziennikarzy i urzędników. Dziennikarzy masz w terenie i t.z.w. gwiazdy na które pracują ci pierwsi. Lepiej zarabiają gwiazdy które firmują sobą daną stację a tamci dostają ochłapy.

Opublikowano (edytowane)

Każdy musi wykonywać jakąś pracę i ma swoje w niej  obowiązki ale nikt w większości przypadkach tak nie traktuje swoich petentów jak robią to urzędnicy. 

W 99% przypadkach jest się u nich traktowany jako śmieć który przeszkadza w jej odpoczynku od rodzinny. 

6 minut temu, dsbh napisał(a):

Dla wszystkich.

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. To odnośnie dziennikarzy i urzędników. Dziennikarzy masz w terenie i t.z.w. gwiazdy na które pracują ci pierwsi. Lepiej zarabiają gwiazdy które firmują sobą daną stację a tamci dostają ochłapy.

Czy ja powiedziałam że wszyscy nie przypominam sobie. Tylko powiedział "co oni robią" Wypowiedziałam się jak dla mnie ogólnie. Są lepsi i gorsi pracownicy jak wszędzie. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
33 minuty temu, dsbh napisał(a):

Aaaaaaa tam zaraz lepsza. Tak samo przydatna. Takie tam zaskórniaki a ile moga sprawić radości.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Aaaaaaa tam zaraz lepsza. Tak samo przydatna. Takie tam zaskórniaki a ile moga sprawić radości.

a mam takie; stówkę i dychę co się z portkami wyprały
w żadnym sklepie nie chcą przyjąć

no ale radość była kiedy znalazłem w kieszeni i okazało się że całe tylko się jak by "sfilcowały i ciut mniejsze od innych się porobiły
no ja wiem że pranie pieniędzy to jakieś straty ale żeby aż tak?

no ale farba dobra; nie wyblakła

albo proszek do prania kijowy :D

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano

Prawie dwa lata rządów a premier zamiast brać się do roboty, jedzie na PR.

2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Czy ja powiedziałam że wszyscy nie przypominam sobie. Tylko powiedział "co oni robią" Wypowiedziałam się jak dla mnie ogólnie. Są lepsi i gorsi pracownicy jak wszędzie. 

Powiedziałaś część lub większość ?

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Co by nie mówić wszystko ma swoje zalety i wady. Podstawową zaletą karty jest brak bilonu i chyba na tym kończą się te zalety :ph34r:.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

a mam takie; stówkę

Iiiiiiiii znalazłim coś do wczorajszego tematu o piciu wódki, odpowiedzialności i umiejętności. Sam się boję co mnie tak ciąga po odmętach internetu i co mi sam internet podrzuca.

Opublikowano (edytowane)

a to pewnie jeszcze kijowszy proszek do prania

@mirro a pamiętasz podobnej klasy fragmenty współczesnych filmów? ja nie

i czy to objaw już naszej demencji (pamięć krótkotrwała vs długo...) czy demencji polskiej kinematografii?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

Temu któremu banknoty lepiej pranie zniosły można wmówić

Łoooooj tam zaraz wmówić. Fałszerzom bardziej zależy na jakości . to starają się bardziej. Materiały lepsze zastosują, technologie solidniejszą. Nikt tam badziewia nie weźmie. Nie to co w NBP.

Opublikowano (edytowane)

a był przypadek, znaczy - czytałem jak namierzono partię fałszywek banknotów po tym jak uwagę zwróciła ich zbytnia doskonałość

oczywiście można zalecić "doradzić" komu np praniem sprawdzanie autentyczności waluty ale równie dobrze można w ten sposób odróżniać diamenty od szkiełek po przez wrzucenie w ogień - diamenty się spalą jako przecież czysty wędiel zanim szkiełka zaczną się topić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

no patrz wyżej jak Temu któremu banknoty lepiej pranie zniosły można wmówić bzdurę że aż się popłacze xD

Echch...a już miałem mówić że to od twardości...wody może zależy..

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Prawie dwa lata rządów a premier zamiast brać się do roboty, jedzie na PR.

Powiedziałaś część lub większość ?

Co by nie mówić wszystko ma swoje zalety i wady. Podstawową zaletą karty jest brak bilonu i chyba na tym kończą się te zalety :ph34r:.

Czy jest to ważne czy mam na myśli większość czy część. Dla mnie zawsze jest ważne jak zostaje potraktowana w urzędzie miasta. Na tej podstawie oceniam. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v