Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

a PIS to nie głosował za tą głupotą w sejmie? 

Część. Cos około 50 posłów. Mieli wolną ręke.Jak widać debile są wszędzie. Podejrzewam że większość tych osób, ogólnie duża część polaków to nie zdaje sobie sprawy il to jest 20m2 jeszcze całkowicie zadoszone itp.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Podejrzewam że większość tych osób, ogólnie duża część polaków to nie zdaje sobie sprawy il to jest 20m2 jeszcze całkowicie zadoszone itp.

Sugerujesz że najjaśniejszy Pan Prezes jest osobą oderwaną od rzeczywistości ??

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zależy kto by to sprawdzał ... Jak weterynaria to myślę że problemów by nie było, pamiętam jak świnie były, to zdrzało się, że brakowało 0,5m2 czy 1m2 do wymaganej ustawowo powierzchni to przymykali oko. Te całe organizacje zwierzęce powinny mieć zakaz wchodzenia na cudze podwórka, mogą zgłaszać, mogą być przy kontroli, ale kontrolować powinna weterynaria, a jak się właściciel nie zgadza to pod opieką policji ...

Problem jest taki że wszystko wskazuje na to żeby jednak te lewackie organizacje sprawdzały,dzisiaj słyszałem wypowiedź wariat.i AMŻ odnośnie kotów żeby je trzymać cały czas w domu no bo jak wyjdą to mordują biedne ptaszki...na razie biedne ptaszki zaraz biedne myszki i szczurki...świat zwariował niech ich wszystkich te parszywe gryzonie zjedzą jak tego chcą tylko problem w tym że przy okazji zjedzą i resztę.

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 2
Opublikowano
Teraz, MariuszDe napisał(a):

Problem jest taki że wszystko wskazuje na to żeby jednak te lewackie organizacje sprawdzały,dzisiaj słyszałem wypowiedź wariatki AMŻ odnośnie kotów żeby je trzymać cały czas w domu

Dlatego piszę, od takich kontroli i zabierania zwierząt właścicielom powinna być weterynaria ... A te lewackie organizacje mogą się jedynie przyglądać czy zgłaszać do weterynarii jeżeli widzą, że coś gdzieś jest źle .

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Sugerujesz że najjaśniejszy Pan Prezes jest osobą oderwaną od rzeczywistości ??

a masz co do tego jakieś wątpliwości?

Opublikowano
3 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

A pewnie o to chodzi żeby pozabierać te rasowe i jeszcze na tym zarobić.

To też. Znam taki przypadek niestety. Facet miał hodowle owczarków niemieckich, miał trudną sytuacje rodzinną, załamał się z tego powodu, zaniedbał zwierzęta ale na pewno nie na tyle żeby je zabrać-wystarczyło przywieźć pare worków karmy itp, wpadla fundacja zabrała wszystkie psy- kilkanaście odchowanych szczeniaków i kilka dorosłych. Jego sąsiad mnie znał i dał od razu namiar do tej pseudofundacji, bo wiedział że szukałem wtedy psa. Od zabrania mu psów mineły może 2 godziny a już wszystkie były rozdysponowane🤷‍♂️.

Rzadnego odwołania, sprawy nic. Jak można komuś bezkarnie zabrać jakby nie patrzeć jego własność?

Oglądałem kiedyś jakiś program interwencyjny, fundacja żony pomalowanego celebryty co lał się po ryjach  zabrała rolnikowi krowy. On poszedł do sądu, dostał wyrok że mają mu je  zwrócić, ale oni już je opierdolili do rzeźni🤷‍♂️ Tacy to obrońcy zwierząt.

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Część. Cos około 50 posłów. Mieli wolną ręke.Jak widać debile są wszędzie. Podejrzewam że większość tych osób, ogólnie duża część polaków to nie zdaje sobie sprawy il to jest 20m2 jeszcze całkowicie zadoszone itp.

to w kawalerkach nie wolno trzymać psów na to wychodzi

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Oglądałem kiedyś jakiś program interwencyjny, fundacja żony pomalowanego celebryty co lał się po ryjach  zabrała rolnikowi krowy. On poszedł do sądu, dostał wyrok że mają mu je  zwrócić, ale oni już je opierdolili do rzeźni🤷‍♂️ Tacy to obrońcy zwierząt.

dosc popularny proceder odbiór koni , krów i sprzedaz na ubojnie 

• Like 2
Opublikowano
22 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

...I zapłaci ukraińcom reparacje za zniszczenia wojenne.

Zapłacić to on może za swojego dziadka z własnej kieszeni.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, MariuszDe napisał(a):

Na łancuchu to nikt ale w trochę za małym kojcu to różnie może być.

Nie wiem, u mnie mają jedno podwórko 600m2 a drugie 1400m2, zazwyczaj przez większość czasu swobodnie korzystają z tych dwóch podwórek ...

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał(a):

to w kawalerkach nie wolno trzymać psów na to wychodzi

Kawalerka albo balkon gdzie pies siedzi cały dzień jest super. To te rolniki wieśniaki ,tylko znęcają się nad pieskami a do tego wypuszczają kotki na dwór, a one jedzą ptaszki😪.

Chłop żywemu nie przepuści. Wstaje taki wieśniak rano i tylko myśli co będzie dzisiaj robić- zayebać jakiegoś zwierzaka czy jechać na strajk?

• Haha 4
Opublikowano

A ja myślę, że taka zmasowana akcja podpierd.... wszystkich tych działaczy, ze w mieszkaniu 50m2 gdy trzymają we dwójkę dwa psy, to psy nie mają warunków, po przecież na człowieka tez trzeba policzyć te 10m2 powierzchni, to trochę ludzi by się szybko opamiętałoz tą walką z rolnikamim

Te walkę z rolnikami ktoś sponsoruje i idą zapewne na to wielkie pieniądze, na lobbing itp, zresztą, jest to idealny biznes  - grupa pseudodziałaczy odbiera np krowy, sprzedaje do rzeźni i przewłaszcza całe pieniądze. Przecież to zwykłą kradzież. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Bo kolejne rządy zajmują się ch wie czym zamiast zrobić porządek z tymi fundacjami itp. Nikt tego nie kontroluje, nikt nie rozlicza.

Każdy może założyć fundacje, żebrać o kase i zabierać zwierzęta. Chory system.

Czytałem ostatnio o dwójce tych pojebusów co chowają świnie, taplają się z nimi w błocie, piją wódę, robią nowe dziary i non stop zbierają kase, a debile im wpłacają.

Wysłać weterynarza z ekipą z pobliskiej masarni, narobić kiełbas itp. rozdać przed świętami ubogim i po sprawie.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co w tym złego?

Leki dość długi łańcuch nie jest czymś strasznym moim zdaniem.

W kojcu lepiej?

A nie lepiej? Pewnie, ze lepiej nawet jakiś nie duży kojec na moment gdy jak pisałeś bramę otwierasz itd. 

Godzinę temu, Ulman napisał(a):

A czym k...... sie różnią dzisiejsze psy od tych co były kiedyś? Nawrocki zrobił bardzo dobrze choć pewnie po to żeby coś zawetować a nie w wyniku przemysleń , ale wyszło ok.  

Psy niczym się nie różnią ale dzisiaj dostępność materiałów i zasobność społeczeństwa wyższa niż te 20 czy więcej lat temu.

Opublikowano
3 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Wypowiadasz się jak Ruska onuca

to wasza domena ..gdzie mi do mistrzow smrodu i kaftana ..

Co w tym złego?

Leki dość długi łańcuch nie jest czymś strasznym moim zdaniem.

W kojcu lepiej?

nie masz psa ??

Bramę otwieram i co wtedy z psiakiem?

madry nigdze nie pojdzie a glupi ?? po co komu glupi pies. 

moj sobie lata tam i siam, ale zawsze wraca.

1 godzinę temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym pływanie i tekst

🏊‍♂️💥 TVP właśnie pokazało, jak głęboko ma polskie pływanie. I to bez nurkowania‼️ 🔥💦
Polacy walczą o finały Mistrzostw Europy, imprezy na poziomie, o którym Ekstraklasa może sobie pomarzyć.
Właśnie dzisiaj nasze sztafet 4×50 m zdobyły dwa medale (kobiety brąz, a mężczyźni srebro)‼️
A co robi TVP Sport❓️‼️‼️
Wrzuca transmisję do… TVP Białystok.
Bo na głównym kanale leci hit: 10. kontra 11. drużyna Ekstraklasy w 1/8 Pucharu Polski.
To już nawet nie absurd.
To śmieszność pomieszana z niekompetencją 🤦🏻‍♂️
Rekordy Europy? Szanse medalowe? Polacy w międzynarodowej czołówce?
Niewygodne. Nie mieści się między reklamą suplementów a kolejnym paździerzowym meczem o nic.
Pływacy zapieprzają po 10 treningów tygodniowo, reprezentują kraj na mistrzostwach kontynentu, a TVP daje im… regionalny kanał, który wielu widzów ma ukryty pod numerem 873, obok testów sygnału.
To nie jest sportowa polityka.
To sportowa pogarda.
Największa impreza sportowa roku trafia do „Białegostoku, proszę pani”, bo ktoś w TVP uznał, że lepiej pokazać kopaną, która ma tyle jakości, co paragon w Biedronce po promocjach.
Brawo TVP.
Po raz kolejny udowadniacie, że w Polsce nie liczy się poziom, charakter, praca i sukces —
liczy się kopana, nawet jeśli jest słaba jak herbata po czwartej dolewce.

debilu -ten wschodniopolski glupek moze nie wiedziec ze jest wspolne pasmo telewizji regionalnych-bo w zyciu nigdzie nie by.ale ty ??

Godzinę temu, parma napisał(a):

Donald T właśnie postawił ultimatum Rosji, że jak nie odda Ukrainie zagrabionych ziem sam odda dwa województwa.

w czym problem -polska nie straci a rosja nie zyska.

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A kto trzyma rasowego psa za 1000zł albo więcej na łańcuchu ?? 

to tani jakis ..

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

dosc popularny proceder odbiór koni , krów i sprzedaz na ubojnie 

na ubuj ida te ktore nie maja szans na przezycie . reszscie gmina ma zapewnic odpowiednie gospodarstwo do pobytu .

nieraz pokazuja taki odbior - zawsze wlasciciele sa psychicznie chorzy. 

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał(a):

I sra u sąsiadów. Albo i się pożywi.

Mi się takie podejście nie podoba.

Mam dwa kundelki.

Jak zamknięte to sobie biegają.

Jak otwarte to nie wolno się im wałęsać.

Opublikowano

No właśnie, u sąsiadów mają zamknięte rasowe, wypuszczają wieczorami, zesrane całe pobocza i  i  u sąsiadów, nie chcę mi się robić awantury z sąsiadami, ale kiedyś nerwy mi puszczą.

16 minut temu, jacus napisał(a):

No czyli debil, mądry by nie latał.

Opublikowano (edytowane)

Kaczyński pięknie podsumował wetomat z Krakowskiego Przedmieścia. Nie musiał wetować. Mógł podpisać i złożyć poprawkę wykreślającą lub zmieniającą minimalną powierzchnię kojca. 

Ale Batyr realizuje politykę zesram się nie dam się. Sikorski zaproponował wymianę Klicha na Najdera ale Nawrocki nie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jacus napisał(a):

ubuj ida te ktore nie maja szans na przezycie . reszscie gmina ma zapewnic odpowiednie gospodarstwo do pobytu .

https://wiadomosci.wp.pl/krowy-odebrane-rolnikowi-bestii-poszly-do-rzezni-smutne-kulisy-akcji-ratowania-zwierzat-6400701215585921a ,   większość odebranego bydła i koni trafia do ubojni , to co zostaje to ubojnia tego nie chce , a nie było nawet jakiejś sprawy z odebraniem zwierząt i Jaworowicz ? Chyba była bo odebrane bydło trafiło do ubojni 

Edytowane przez jarecki