Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Filmik wygenerowany przez AI, debile oglądają xD

nawet nie wiesz jak fundamentalne zjawisko poruszyłeś które nie zniszczy a już zniszczyło internet
https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&channel=entpr&q=ile+internetu+to+boty

no dobra - może i wiesz

dla tych którzy w razie by nie wiedzieli zalecam natychmiast przewartościować postrzeganie otwartej sieci; koniec przydatności jakiejkolwiek sensownej neta nastąpi dużo szybciej i gwałtowniej niż trwał początek; ja coraz bardziej przychylam się do orzeczenia że już nastąpił

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, dysydent napisał(a):

nawet nie wiesz jak fundamentalne zjawisko poruszyłeś które nie zniszczy a już zniszczyło internet
https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&channel=entpr&q=ile+internetu+to+boty

no dobra - może i wiesz

Ja z definicji nie oglądam filmików generowanych przez AI, bo jeżeli ktoś ma coś mądrego do powiedzenia to się tego nie wstydzi i nie musi się ukrywać za sztuczną inteligencją ...

Ale i coraz bardziej trzeba uważac, bo nie wszystkie te materiały AI są tak słabo zrobione jak ten tutaj udostępniony.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja z definicji nie oglądam filmików generowanych przez AI,

ciężko odróżnić co jest tworzone przez człowieka a co przez AI , brak oznaczeń nawet ten filmik Ryśka bez wchodzenia w opis raczej trudno ocenić .

26 minut temu, dysydent napisał(a):

to jest artykół z 2023 r a dwa ostatnie lata to jest dopiero wysyp 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

ciężko odróżnić co jest tworzone przez człowieka a co przez AI , brak oznaczeń nawet ten filmik Ryśka bez wchodzenia w opis raczej trudno ocenić .

Od razu widać że ta babka jest wygenerowana przez AI ...

Opublikowano (edytowane)

no ja tak pewny siebie nie jestem abym mógł zagwarantować nawet sobie samemu że

27 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

nie oglądam filmików generowanych przez AI,

tego już nie da sę odróżnić od "produktu autentycznego"

i dużo można by jeszcze ale niech sobie każdy sam przemyśli wszelkie implikacje i jak ma traktować otwarta sieć

ja jestem coraz bliższy od całkowitego odpięcia się od otwartej sieci i ew z nią kontakt i selekcjonowanie treści powierzyć .... sztucznej inteligencji tylko muszę dokończyć klecenie bazy sprzętowej co uciągnie wystarczająco "rozgarniętego" agenta AI co by za mnie wertował i selekcjonował neta tego co - jak słusznie piszesz -

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

debile oglądają

bo rzeczywiście sam sobie mam za złe że często utonę w zbędnych dla mnie informacjach miast czas jeden tylko na życie dany wykorzystać dużo pożyteczniej i sensowniej

4 minuty temu, jarecki napisał(a):

to jest artykół z 2023 r a dwa ostatnie lata to jest dopiero wysyp 

ja zlinkowałem tylko hasło  do wyszukania a co Tobie akurat wskazało na początku listy to już zależy od tego jak Ciebie Twoja bańka informacyjna profiluje

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Dlatego konieczna jest zmiana prawa i obowiązek oznaczenia filmów generowanych przez AI. Kwestia czasu a bedą nie do rozróżnienia od autentycznych.

Inne kwestie dotycząca wykorzystania sztucznej inteligencji również- praw autorskich, odpowiedzialności, wynagrodzenia itp.

Rządzący mają to jednak w d*pie. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dlatego konieczna jest zmiana prawa i obowiązek oznaczenia filmów generowanych przez AI. Kwestia czasu a bedą nie do rozróżnienia od autentycznych.

Jak coś jest dobrze zrobione to jest problem odróżnić i ewentualne szczegóły mogą pozwolić to wyłapać. 

A i jak chcesz to zrobić na platformach które nie podlegają pod naszą władze typu TikTok, YouTube itp ?? Bo w sumie to tam jest najwięcej takich śmieci.

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Inne kwestie dotycząca wykorzystania sztucznej inteligencji również- praw autorskich, odpowiedzialności, wynagrodzenia itp.

Rządzący mają to jednak w d*pie. 

bo postulaty które wyżej postawiłeś przekraczają możliwości pojmowania dużo tęższych głów niż jakich półmózgich kacyków co nic potrafiąc nie mieli innego wyjścia jak pchanie się na stołki władzy\

może jednak lepiej od zarządzania przepływem informacji trzymajmy wszystkich kacyków jak najdalej; na zdrowie umysłowe wyjdzie to i nam lepiej a na fizyczne tym kacykom ;) że dalej już nie będę rozwijał

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

@Ulmanma racje, głupi naród nie wybierze mądrych władz, które by go trzymały krótko za mordę, tylko tych, którzy kłamstwem i obietnicami najbnardziej go omamią, a potem robią wszystko na niekorzyść narodu, a naród klaszcze.

Wiem że mam rację ale problem jest gdzie indziej. Głupia większość nigdy nie przyjmie do wiadomości że jest głupia.  Dalej będą się licytować że lepsze jest PO albo PIS i tak do us.....j śmierci, podczas gdy nie ma znaczenia która mafia rządzi. Głupimi lepiej się rządzi więc w szkole nie uświadczy ani zajęć z makro i mikroekonomii ani filozofii i logiki. Gdyby wyedukować i uświadomić społeczeństwo jak to działa to znacząca grupa połapała by się że to co się dzieje, to burdel na kółkach i do niczego dobrego nie prowadzi.  Rzeczona grupa zapewne przestałaby głosować na lewicowców z POPISu  i system na którym im zależy zachwiał by się w posadach. No ale elektorat jest taki jaki jest, coraz głupszy i nieustannie ogłupiany medialnie więc zmian raczej się nie spodziewam.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak coś jest dobrze zrobione to jest problem odróżnić i ewentualne szczegóły mogą pozwolić to wyłapać. 

A i jak chcesz to zrobić na platformach które nie podlegają pod naszą władze typu TikTok, YouTube itp ?? 

Bo "polski" rząd jest słaby. Gdyby był normalny to wprowadził by taki obowiązek i po problemie. Noektóre filmy są oznaczone. Myśle że w niektórych krajach tak już jest.

A po co mam zatrzymywać i sie przyglądać? Na razie odróżnie, za kilka lat postęp pójdzie do przodu i nie będzie różnicy.

Wprowadzić obowiązek oznakowania i tyle.

Nie chodzi o same filmy  tylko też jest to dużo bardziej obszerny temat. np jakaś firma wprowadzi maszyne autonomiczną np wózek widłowy albo samochód, co jeżdżą już w USA i taki zabija albo kogoś pokaleczy. Kto wtedy odpowiada?

Generuje sobie jakąś muzyke w ai, zarabiam kupe kasy a okazuje się że wykorzystało inny utwór też wygenerowany w ai ale przez kogoś innego.

W radiu byla raz cala audycja o tym że trzeba to uporządkować.

Opublikowano
16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dlatego konieczna jest zmiana prawa i obowiązek oznaczenia filmów generowanych przez AI.

Aaaaaaa ta AI, to jaka jest "pucia"?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Nic nie było tam szalonego, Było wiadomo że zj**ie się i to na pysk.

Iiiiiiiii w pizdu wylądował.

https://www.money.pl/gospodarka/wazna-spolka-polskiego-giganta-sklada-wniosek-o-upadlosc-7227003260189536a.html

iiiii... wytłumaczył (przyczyny inflacjogenności PiSu) xD

no ale ja nie po to ten cytat
dużo poważniejsze jest ten link
czy uwalenie firmy z branży - było nie było - strategicznej to jest sprężyna polityków po zmianie na antypolski kierunek a proxujny czy skutek patałachowości jednak kadr tej firmy?

Tworzywa sztuczne to bezsprzecznie strategiczna obecnie gałąź gospodarki i nieważne jaka jest odpowiedź na moje pytanie to inaczej to nie chce wyglądać jak - kolejny strategiczny sektor polskiej gospodarki został jeśli nie uwalony całkowicie to upośledzony znacząco za rządów .... no właśnie ;)

ten Tusk ma takiego pecha czy to rzeczywiście taki kawał sq..syna jak go maluje obecna opozycja?

i żeby nie było; ja tylko pytam.|/_

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo "polski" rząd jest słaby. Gdyby był normalny to wprowadził by taki obowiązek i po problemie. Noektóre filmy są oznaczone. Myśle że w niektórych krajach tak już jest.

Normalni twórcy się przyznają że lektor jest generowany przez AI, wstydzą się jedynie Ci co tworzą materiały do ogłupiania ludzi ...

Taki Trump ma problemy z TikTokiem, prezydent podobno wielkiego mocarstwa, a gdzie nasze PoPiSowe durnie ... Zresztą, dla nich takie Ryśkowe filmiki są przydatne, bo ogłupiają naród, który to ogląda ten debilizmy zamiast się zastanowić ile im ukradli żeby im dać ...

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

jutub się przymierza bez nijakich nakazów od - za przeproszeniem - rządów do takiego oznakowania i nawet już coś tam wprowadzili
a czekaj; poszukam

dobra; szkoda mi Twojego czasu na to co znalazłem bo ten jutub to się tak przymierza już czwarty rok i nic, nie ma możliwości np włączenia jakiegoś oznakowania czy treść współtworzyło ai czy nie

może i rzeczywiście tylko nadzieja w tych rządach?
czyli rzeczywiście - i tu wskażę "generatora" pasującego tu podsumowania -

3 godziny temu, mirro napisał(a):

Iiiiiiiii w pizdu

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Z ciekawości zerknąlem. Od sierpnia 2026 oznaczenie filmów i dzwięków wygenerowanych przez ai bedzie obowiazkowe w calej ue.

I myślisz że wszystko będzie oznaczane ?? Bo ja uważam że na 99,99% tak nie będzie. Będą konta zakładane w Kolumbii, Rosji czy Chinach dalej udostępniające materiały generowane przez AI. 

Jedynie może jakiś algorytm AI będzie blokował takie debilne filmiki dla Ryśków bo tu łatwo AI rozpoznać i w sumie nie potrzeba do tego jakiś specjalnych narzędzi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

na wzrost cen art spożywczych to nie miało wpływu aż tak duży , tu mogło mieć wpływ 13-14 emerytura ale w większośći to rynki swiatowe , wzrost cen przenicy , gazu to musiało podniesc do góry cenne mąki chlleba makaronu , tylko jak ceny spadły to ktoś te zyski zagospodarował , np płatki sniadaniowe nestle z 6 zł do 10 za 0,5 kg a zyski firmy rekordowe itd .oczywiscie chodzi mi o transze covidowe 

Na wzrost cen art spożywczych największy wpływ miała pisowska minimalna podnoszona ustawami a nie rynkowo. To spowodowało znaczny wzrost składek zus naliczanych od średniej krajowej. Pis wprowadził szereg działań pompujących inflacje w różnych gałęziach gospodarki. Tarcze, płace, zus, drukowanie pieniędzy, inflacja hulała. 

Ceny nie spadną bo płace nie spadną. Ceny pszenicy czy gazu mają na to mniejszy wpływ niż ci się wydaje. Najdroższa jest płaca. To płace lekarzy których worek otworzył pis za kowidu przyczyniły się do tego, ze z roku na rok w służbie zdrowia brakuje coraz więcej choć rząd co roku coraz więcej daje.

28 minut temu, mirro napisał(a):

Aaaaaaa ta AI, to jaka jest "pucia"?

Są dwie pucie jak mówi prezydent możesz sobie wybrać.😄

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Są dwie pucie jak mówi prezydent możesz sobie wybrać.😄

chy chy; a pytał Ty Tego Prezydenta czy może? znaczy - tak pozwala se wybrać?>
może lepiej pierw zapytaj? co? xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał(a):

hy chy; a pytał Ty Tego Prezydenta czy może?

Bo mnie się o to rozchodzi czy ten byt jest w stanie założyć rodzinę. Jeśli zaś jest Sztuczna Inteligencja, to druga pucią musi być Sztuczny Inteligent. A kto w tym związku kasę na żarcie będzie zarabiał? A czy równouprawnienie w zarobkach będzie? A czy przemoc w takiej rodzinie tępiona i ścigana będzie? Takie to mam dylematy i obawy.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I myślisz że wszystko będzie oznaczane ?? Bo ja uważam że na 99,99% tak nie będzie.

nie da się jednoznacznie odróżnić co jest a co nie sztucznie wygenerowane; czy to obraz czy dźwięk bo o tekstach pisanych to zapomnij i to od zawsze
jak poznasz czy np kropkę w posta wpisał człowiek czy bot? po czym?

poziom nieufnosci wymagany już obecnie wobec treści jakichkolwiek już przekroczył skalę obsesyjnej patologii i powtarzam - najzdrowiej odpiąć się od neta na ile to tylko możliwe a nikt nie wie ile z tego neta pozostawić np funkcje elektronicznej bankowości, e-handlu czy e-administracji ? ... ja nie wiem

być może to właśnie nazbytnia inteligentność sztucznej inteligencji pozbawi rynku zbytu na ten "produkt" bo stracimy nim zainteresowanie? no ja już tracę i właśnie zaczynam szukać tego optimum czy bardziej minimum po za którym cała ta informatyczna technologia tak naprawdę jest zbędna

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

być może to właśnie nazbytnia inteligentność sztucznej inteligencji pozbawi rynku zbytu na ten "produkt" bo stracimy nim zainteresowanie? no ja już tracę i właśnie zaczynam szukać tego optimum czy bardziej minimum po za którym cała ta informatyczna technologia tak naprawdę jest zbędna

Sztuczna inteligencja jest przydatna, np do wspierania inżynierów, choćby w budownictwie, aby np zasugerować jakieś ciekawe rozwiązania, ale jak zwykle wszystko poszło nie w tym kierunku co trzeba ... Ale to już wiele razy tak było, że coś co teoretycznie miało być przydatne zaszkodziło człowiekowi ...