Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał(a):

Image

co do tej fotki - a ja oczekuję właśnie takiej postawy od ksieży, aby w każdym człowieku widzieć człowieka, nie zależnie od tego, jakie ma poglady czy orientacje

ja nigdzie w Piśmie Świętym nie widziałem, aby "pedałów w kościele nie przyjmować" ani innych takich

tak samo jak zakazu , aby kobiety nie mogły sprawować liturgii

jeszcze wiele w kościele musi się zmienić, oj wiele

Opublikowano
40 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

On nawet nie kryje się z tym że poszedł do polityki żeby sobie wygodnie żyć, ulokował tam swoją żone, okłamał wyborców że jak go wybiorą to zrezygnuje

To zapewne ich ostatnia kadencja, podobno jego ,,żona" ledwo nogami powłóczy.

Opublikowano

A spośród 3 europosłów lewicy jeden nie wie ile wynosi podstawowa stawka VAT drugi ma przeszłość odnośnie swojej matki a trzecia oddała psy do schroniska a przecież to ,,psiecko,,

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał(a):

to dobrze czy nie dobrze ?

Niedobrze,  że przekazał(tzn dał pieniądze polaków do których dysponowania nie miał prawa), bo powinno to być w formie pożyczki. Dobrze, że USA która wyśle broń Ukrainie. Zawsze to trudniej zdefraudować uzbrojenie, bo jak by wysłał gotowke to zaraz by koledzy żony ją rozkradli.

Zyska na tym USA- ich przemysł zbrojeniowy i państwo(jakby nie można wyprodukować tej broni w Polsce albo wyslać im paliwo czy inne przedmioty wyprodukowane w PL).

Ogólnie to chore jest. Oni kupują nasze firmy, luksusowe samochody itp a Polska im finansuje uzbrojenie i jeszcze wzbogaca USA.

Ja pier**le, to jest jeszcze polski minister czy Ukraińsko-Żydowsko-Amerykański?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

ja swoje zdanie znam, więc pytam co ty o tym myślisz.

dlaczego interesuje cię myśl głupiej większości?

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Niedobrze,  że przekazał(tzn dał pieniądze polaków do których dysponowania nie miał prawa), bo powinno to być w formie pożyczki.

No ale to dokładnie robił PIS od poczatku wojny. Wtedy też źle robili?

Opublikowano
26 minut temu, jahooo napisał(a):

ja nigdzie w Piśmie Świętym nie widziałem, aby "pedałów w kościele nie przyjmować" ani innych takich

No przecież w seminariach przyjmują. Chyba.

• Haha 5
Opublikowano
27 minut temu, jahooo napisał(a):

nigdzie w Piśmie Świętym nie widziałem, aby "pedałów w kościele nie przyjmować" ani innych takich

No gdzie...

Pielgrzymki rowerowe by odpadły...

• Haha 2
Opublikowano

No ale to dokładnie robił PIS od poczatku wojny. Wtedy też źle robili?

Moim zdaniem na początku wojny gdzie było gorącą dobrze, że tak robili i tak naprawde to Polska i Anglia uratowala dupe ukraińcom. Później jak okazało się że kasa i broń idzie bokiem, było trzeba przystopować a my szliśmy w to jak barany i Polska stała się sługusem banderowców.

• Haha 1
Opublikowano

tylko nieaktywnych-bo inaczej by musieli wszystkie zamknac...

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No słomę mam sprzedać stałemu..

Siana to może że dwadzieścia bel.

Cza musi mniej łąk kosić...

tez tak zrobilem . dzisiaj staly klient sie ucieszyl ze nie musi zamowionego siana brac..

28 minut temu, jahooo napisał(a):

co do tej fotki - a ja oczekuję właśnie takiej postawy od ksieży, aby w każdym człowieku widzieć człowieka, nie zależnie od tego, jakie ma poglady czy orientacje

image.jpeg.0b994984cefef002bbc8755f4c457bb5.jpeg

Opublikowano

logika wariatów mnie zawsze intrygowała.

kto wg. ciebie jest wariatem? jak go definiujesz?

Opublikowano

A czym według waz ta "pożyczka" różni się od dania im tych pieniędzy ? Przecież nikt ich w kraju i tak z powrotem nie zobaczy, najlepiej by było kupic konkretny sprzęt i wysłac ukraińcom, to może przynajmniej trafiłaby tam jakaś broń, bo tak to 90% rozkradną zanim trafi tam za granicę

Opublikowano
35 minut temu, jahooo napisał(a):

kościół nie potępia człowieka tylko jego czyny (teoretycznie)

ale

«I Ja ciebie nie potępiam. - Idź, a od tej chwili już nie grzesz!».

7 minut temu, mirro napisał(a):

@jacus Aaaaaa tymczasem na plebanii w Dąbrowie Górniczej.

zdajesz relację czy zazdrościsz? :D 

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):

zdajesz relację czy zazdrościsz? :D 

Oczywiście że zazdroszczę. Zaplecze kulturowe że mucha nie siada. Normalnie raj. I nawet ze 40 dziewic by nazbierał. Ale czy to wazne? Mogą być i te.

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Moim zdaniem na początku wojny gdzie było gorącą dobrze, że tak robili i tak naprawde to Polska i Anglia uratowala dupe ukraińcom. Później jak okazało się że kasa i broń idzie bokiem, było trzeba przystopować a my szliśmy w to jak barany i Polska stała się sługusem banderowców.

że kradną i kraść będą było wiadomo od pierwszego dnia wojny , więc to żadne wytłumaczenie. PIS a teraz PO zmarnowali niewyobrażalne ilości sprzętu i kasy. To są tacy sami kretyni. 

5 minut temu, nie napisał(a):

kto wg. ciebie jest wariatem? jak go definiujesz?

jeśli ktoś uważa że PIS różni się od PO to jest wariatem. 

4 minuty temu, jahooo napisał(a):

A czym według waz ta "pożyczka" różni się od dania im tych pieniędzy ? Przecież nikt ich w kraju i tak z powrotem nie zobaczy, najlepiej by było kupic konkretny sprzęt i wysłac ukraińcom, to może przynajmniej trafiłaby tam jakaś broń, bo tak to 90% rozkradną zanim trafi tam za granicę

Najtaniej było dogadać się z Putinem i zlikwidować ten bandycko, złodziejsko korupcyjny twór. 

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Oczywiście że zazdroszczę. Zaplecze kulturowe że mucha nie siada. Normalnie raj. I nawet ze 40 dziewic by nazbierał. Ale czy to wazne? Mogą być i te.

wielu by chciało, ale to jest dostępne tylko dla wybranych :D 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

że kradną i kraść będą było wiadomo od pierwszego dnia wojny , więc to żadne wytłumaczenie. PIS a teraz PO zmarnowali niewyobrażalne ilości sprzętu i kasy. To są tacy sami kretyni. 

jeśli ktoś uważa że PIS różni się od PO to jest wariatem. 

Najtaniej było dogadać się z Putinem i zlikwidować ten bandycko, złodziejsko korupcyjny twór. 

A co oni mieli wtedy ukraść? Oddaliśmy im stare czołgi i inny złom. Później trzeba wszystko było dawać w kredyt jak w lombardzie ale Polak mądry po szkodzie. Pis dał d*py a teraz taki Sikorski robi im jeszcze  laske- widocznie to lubi jak sam mówił. Kiedyś tylko amerykanom a teraz jeszcze ciągnie ukraińcom.