Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Żuć monetę na wsparcie- Krajowej   Grupy Spożywczej - BĘDZIESZ MIAŁ MIEJSCE DO HANDLU FASOLĄ :D

od żucia monet można mieć co najwyżej miejsce na sztuczną szczękę po powyłamywanych na monecie zębach

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał(a):

Musisz być silny i wytrwały jest coś mocniejszego . Żuć monetę na wsparcie- Krajowej   Grupy Spożywczej - BĘDZIESZ MIAŁ MIEJSCE DO HANDLU FASOLĄ :D

Jeżeli coś jest państwowego, to znaczy, że będą tam rządzić życiowe niedojdy mające dobre kontakty, a więc takie coś od razu jest skazane na klęskę ...

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

od żucia monet można mieć co najwyżej miejsce na sztuczną szczękę po powyłamywanych na monecie zębach

Warto uruchomić sprzedaż akcji dla rolników, by rolnicy stali się współwłaścicielami tej dużej sieci handlowej

RZUĆ MONETĘ - KUPISZ AKCJE I FASOLA SAM SIĘ SPRZEDA :D

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał(a):

RZUĆ MONETĘ - KUPISZ AKCJE I FASOLA SAM SIĘ SPRZEDA :D

tak jak Tamtemu sto pięćdziesiąt ton kartofli?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał(a):

Do sprawy odniósł się marszałek senior Marek Sawicki. — Informowałem prezesa Krajowej Grupy Spożywczej, informowałem ministra Balczuna, że warto dokapitalizować Krajową Grupę Spożywczą, żeby kupiła Carrefour’a. Warto uruchomić sprzedaż akcji dla rolników, by rolnicy stali się współwłaścicielami tej dużej sieci handlowej — powiedział na antenie Radia ZET.

Aaaaaa co te rolniki miałyby w tym sklepie robić? Na kasie stanąć?🤣 Wódkę po 9,99PLN bendom sprzedawać?😂

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

Jeszcze w każdej gminie może funkcjonuje GS 

Jaki GS ?? Z GS-u to już z 10 albo 15 lat nic nie ma, część przerobili na dyskotekę, sklep przerobiony na prywatną knajpę, w drugim sklepie prywatna piekarnia ... Z SKR-u został tylko plac gdzie teraz funkcjonuje PSZOK a budynek po SKR jako salka treningowa dla OSP gdzie sobie tną wraki z złomowiska w ramach szkoleń ...

Opublikowano (edytowane)

W mojej i sąsiedniej gminie jeszcze są sklepy jest piekarnia która działa , przy dobrym pomysle i zrzeszeniu się kilku gmin można by reanimować bo zaplecze jest 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał(a):

Wódkę po 9,99PLN bendom sprzedawać?😂

Bimber, w ramach RHD, zrobiony z tych 150t ziemniaków xD A jak weźmiesz zestaw powiększony, to do każdego 0,5l 200g słoninki zimą solonej xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał(a):

RZUĆ MONETĘ - KUPISZ AKCJE I FASOLA SAM SIĘ SPRZEDA 

Tamtą wersję coś ja poprawił w pierwszej chwili przeczytałem - zrób minetę. 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A jak weźmiesz zestaw powiększony, to do każdego 0,5l 200g słoninki zimą solonej xD 

Uuuuuu to zestaw marzeń.🤣 Tylko gdzie tu miejsce na proszki na cholesterol ?

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

teraz wiem dlaczego organicznie brzydzę się peeselem; pokomusza mentalność im do dziś z tych łbów zakutych jeszcze leninowsko stalinowską ideologią nie wyparowała. Ostatni pogrobowiec komuny i nadal we współrządzeniu krajem który to kraj już raz do totalnej katastrofy gospodarczej doprowadzili i znowu państwowe chcą wskrzeszać? czy się wreszcie szlag mógł by zlitować i raz na zawsze ich trafić?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

I ciebie tam na prezesa...

Będziesz sprzedawał taniej niż wyprodukujesz....😆🤭

Krajewski powiadał że w marketach ceny produktów rolnych są za wysokie . 

1 minutę temu, dysydent napisał(a):

teraz wiem dlaczego organicznie brzydzę się peselem; pokomusza mentalność im do dziś z tych łbów zakutych jeszcze leninowsko stalinowską ideologią nie wyparowała. Ostatni pogrobowiec komuny i nadal we współrządzeniu krajem który to kraj już raz do totalnej katastrofy gospodarczej doprowadzili i znowu państwowe chcą wskrzeszać? czy się wreszcie szlag mógł by zlitować i raz na zawsze ich trafić?

Prędzej rolników .

• Like 1
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

No...to byś właśnie obniżał ceny....w sklepach...

Galan na prezesa nowych sklepów...!!!

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

no to państwowy market chcą stworzyć z niskimi cenami i jeszcze niższym zatowarowaniem? no upiór pustych sklepów komuny stanął mi przed oczami jak.. dawniej

tfu!!! na psa urok; zgiń przepadnij
jest tu jakiś szaman? jeszcze czarami nikt nie próbował bo inne metody - jak widać - zawiodły

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

i znowu państwowe chcą wskrzeszać?

Eeee tam zaraz państwowe. Niedawno przecież pokończyły żywot grupy producenckie, co to miały dostarczać duże partie jednolitego towaru do odbiorcy. Ta w której miałem jakieś udziały funkcjonowała w ten sposób że chłopy ładny towar ( jabłka) sprzedawali gdzie się dało a szajs wieźli do grupy. 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No...to byś właśnie obniżał ceny....w sklepach...

Galan na prezesa nowych sklepów...!!!

Rolnicy i klienci płaczą, pośrednicy i markety się bogacą. To dramatyczny problem również dla Lubuszan .

Rolnicy za swoje plony w skupach dostają grosze, a klienci w sklepach nadal słono płacą za te same produkty. Coraz głośniej mówi się o zmowie cenowej potężnych sieci handlowych.

https://skwierzyna.naszemiasto.pl/rolnicy-i-klienci-placza-posrednicy-i-markety-sie-bogaca-to-dramatyczny-problem-rowniez-dla-lubuszan/ar/c8p2-28068901

Minister rolnictwa Stefan Krajewski spotkał się w Nowej Soli...

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

chłopy ładny towar ( jabłka) sprzedawali gdzie się dało a szajs wieźli do grupy. 

U nas to grupa producencka przemysłowe jabłko woziła na lokalny skup xD Bo właściciel skupu miał lepszą cenę na przetwórni niż grupa była w stanie wynegocjować xD 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Eeee tam zaraz państwowe. Niedawno przecież pokończyły żywot grupy producenckie, co to miały dostarczać duże partie jednolitego towaru do odbiorcy. Ta w której miałem jakieś udziały funkcjonowała w ten sposób że chłopy ładny towar ( jabłka) sprzedawali gdzie się dało a szajs wieźli do grupy. 

no i co się czepiasz? Odbiorca miał pewność jednolitości towaru od grupy; niezależnie od którego z grupy - taki sam szajs zatem założenia statutowe grupa wypełniała modelowo xD

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Rolnicy za swoje plony w skupach dostają grosze, a klienci w sklepach nadal słono płacą za te same produkty. Coraz głośniej mówi się o zmowie cenowej potężnych sieci handlowych.

Więcej cza podnosić minimalną....

Ludzie pracujący w sklepach swoje kosztują...

Transport, wynajem, podatki....i cena w sklepie rośnie....🤷