Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szkoda czasu na ciebie 

33 minuty temu, Ulman napisał(a):

Taaaa...... mię, poctawy i zburz  nieuku patentowany. Jakbym robił błędy to ty i tak będziesz ostatnią osobą która to wyłapie. 

nieważne czy wyłapie bo mnie to wali, jesteś przykładem tego ze studia nic nie dają niedojdą 

Opublikowano (edytowane)

to poza twoim poziomem pojmowania więc nie dziwne że nie rozumiesz podstawowych rzeczy choćby takich jak to że jesteś lewicowcem. 

Gdzie niedojdą? A może nie dojdą? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

to poza twoim poziomem pojmowania więc nie dziwne że nie rozumiesz podstawowych rzeczy choćby takich jak to że jesteś lewicowcem. 

ta i uwielbiam Tuska 

2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Gdzie niedojdą? A może nie dojdą? 

poczytaj sobie forum 3 lata wstecz 

co z tymi paliwami ? poctawy matematyki się kłaniają  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Taaaa Tusk dobry na wszystko🤣 Zawsze on się pojawia jak nie wiesz co naPISać.

Po co mam czytać 3 lata wstecz? Nie zmądrzałeś ani trochę od tego czasu więc poprawy nie dostrzegę.

A poctawy twojej matematyki są z pewnością inne niż podstawy matematyki. 

Opublikowano

nawet się k............ nie kryją

Image

stowarzyszenie "niezależnych i bezpartyjnych" sędziów cieszy się, że jeden z nich został ministrem żeby walczyć z opozycją i z prezydentem

gdzie my żyjemy? praktyka rodem z reżimów totalitarnych lub jakiś dyktatur z trzeciego świata

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, nie napisał(a):

gdzie my żyjemy? praktyka rodem z reżimów totalitarnych lub jakiś dyktatur z trzeciego świata

Zdaje się że Pan Ziobro i spółka se wyhodowali prawdziwego wroga. Ale skoro se wyhodowali, to teraz doświadczą właściwej zapłaty. To jest właśnie przykład jak działa zależność przyczyna -skutek. Chyba na takie dictum posypie się sporo odejść "do cywila" w wymiarze sprawiedliwości. Pewnie też sporo takich "na wszelki wypadek". Ale cóż, trza się liczyć czasem ze skutkiem swoich działań. 

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

twoich strona się tak wali ?  ja może 4 razy w tym roku alko piłem 

może i 4 razy ale pewnie miałeś ciągi po kilka tygodni😂

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał(a):

Zdaje się że Pan Ziobro i spółka se wyhodowali prawdziwego wroga. 

raczej świra opętanego nienawiścią

świra giertycha też kiedyś chwaliłeś

4 godziny temu, mirro napisał(a):

Ale skoro se wyhodowali, to teraz doświadczą właściwej zapłaty. To jest właśnie przykład jak działa zależność przyczyna -skutek. Chyba na takie dictum posypie się sporo odejść "do cywila" w wymiarze sprawiedliwości. Pewnie też sporo takich "na wszelki wypadek". Ale cóż, trza się liczyć czasem ze skutkiem swoich działań. 

niemcy o żydach też tak mówili

tak właśnie działa sekta, usprawiedliwi każde zło jeśli to jest w jej interesie

10 godzin temu, nie napisał(a):

nawet się k............ nie kryją

Image

stowarzyszenie "niezależnych i bezpartyjnych" sędziów cieszy się, że jeden z nich został ministrem żeby walczyć z opozycją i z prezydentem

edit. jednak się kryją :D 

gdy się zorientowali co napisali to usunęli post

ale jak widać wyżej mają grono wyznawców

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Czy my o tym samym mówimy. 

Chyba nie 

Ty mówisz o jednym ja o drugim 

Jeśli mowa jest o Żydach to oni walczyli o swoje prawa jak i o swoje wcześniejsze dobytek który utracili 

Niemcy teraz walczą o to aby być wyżej bo to oni mają być królem w nie inni. Ci inni mają im służyć. 

Chodzi o słowo walka nie co innego 😁

o tym samym co doprecyzowuje ten mój wpis

W dniu 24.07.2025 o 11:33, dysydent napisał(a):

no właśnie powtarzam - sprawiedliwość wygląda zupełnie inaczej niż oczekujemy żeby wyglądała bo tak z gruntu logicznie to ... no - masz rację
Teraz Żydzi ze swoimi Arabami robią to samo
czasem i mądrzejszy czegoś od głupszego od siebie się nauczy :D

nie ma czegoś takiego jak prawo do czegokolwiek, to jest tylko wymysł cwańszych dla głupszych aby nie stosowali metod wobec tych cwańszych które właśnie owi cwańsi wobec tych głupdszych stosują

"w futbol ostatecznie zawsze wygrywają Niemcy" a w Przyrodzie ostatecznie przeżywają najskuteczniejsi nie najuczciwsi i te bzdety z punktu widzenia Natury jak równość, jakieś prawa czyjekolwiek choćby i do życia to pokłosie zależności u istot stadnych aby wewn stada zbyt wielki darwinizm tego stada od wewn nie rozsadzał i wiara że jest inaczej to tylko i jedynie wiara, nic więcej.
Niemcy są chwilowym w skali cywilizacji zjawiskiem i niechybnie zastąpi je kto inny i w tym futbolu ale Przyroda jest starsza niż życie i prędzej zniknie wszelkie życie niż prawa Przyrody

Pomysł internacjonalistów jakoby cała ludzkość była jednym stadem właśnie na obecnym etapie Historii jest w regresie i warto by sobie przypomnieć jak to było zanim owi internacjonaliści ów postulat wymyślili bo właśnie nadchodzą ... powracają czasy kiedy jest jedynie utopijną mrzonką

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dysydent napisał(a):

w futbol ostatecznie zawsze wygrywają Niemcy"

ostatnio gospodarczo i piłkarsko  niemcy mają kryzys .

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Jeżeli oni mają kryzys to jak nazwać to co u nas się dzieje piłkarsko ?? xD

Oprócz krótkiego występku w okolicach 2016r jesteśmy cały czas na dnie od 40 lat ...

Gospodarczo zresztą też, i nas nie ma kryzysów, bo my cały czas jesteśmy w jednym wielkim kryzysie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

A przez co majaten kryzys?

Przecież nie z własnej winny 🤣

Ooo, siemanko Kowalski ;)

Teraz, jarecki napisał(a):

A powoli nasz futbol rośnie , tu bardziej trzeba Kulesze na podlasie pogonić najpierw 

Tak, tak, na razie to rośnie lista selekcjonerów powołanych przez prezesa Kolesie ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co ty mówisz to nie selekcjoner tworzy drużynę tylko to co drużyna ma do zaoferowania mu. Jak na razie widać że kim by nie był to i tak z nich niczego dobrego nie wyciągnie. Widać to w innych drużynach zagranicą jeśli chcą grać i zarabiać coś muszą dawać z siebie. 

U nas wygląda to tak jak by im nogi połamali przed grą bo przecież nie ważne jest dla nich gra dla kraju z którego się wywodzą tylko w innych klubach bo tam mają kasę. 

Inni potrafią tu i tu grać a i nas to bajka która tylko dobrze ma się sprzedać nic poza tym. 

Druga sprawa jest taka że jeśli jest selekcjoner to nie on gra on może tylko wskazać a grają piłkarze I to oni tworzą grę i przedstawienie tylko że i nas jest to śmietnik a nie przedstawienie które jest warte obejrzenia czy nawet spojrzenia w grę. 

W dniu 24.07.2025 o 11:33, dysydent napisał(a):

no właśnie powtarzam - sprawiedliwość wygląda zupełnie inaczej niż oczekujemy żeby wyglądała bo tak z gruntu logicznie to ... no - masz rację
Teraz Żydzi ze swoimi Arabami robią to samo
czasem i mądrzejszy czegoś od głupszego od siebie się nauczy :D 

W dniu 24.07.2025 o 11:45, dysydent napisał(a):

aaa to holokaustu sami sobie winni bo Niemców to Oni nauczyli a nie w drugą stronę co ja tam wyżej...?

no i kolejny raz niemiecka świnia nas.ała w polskie interesy
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/niemcy-wstrzymali-budowe-terminala-w-swinoujsciu-rzad-zapowiada-walke/ky3d30b

nawet adekwatną do celu se nazwę wybrali

"To efekt skargi wniesionej przez niemiecką organizację ekologiczną Lebensraum Vorpommern."

To tylko świadczy o tym że Żydzi chcą się zemścić ale nie na tych co dwa facto chcą zrobić tylko na pobocznym kraju. Niemcy są nie osiągalni dla nich to chcą gdzieś indziej rozpętać burzę aby ten co faktycznie miał dostać o tym usłyszał i wiedział że oni nie są już słabi. 🫢

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

nic lepszego mi na myśl dla skrótu myślowego akurat to takie już może i nieaktualne ale nadal stereotypy "ku zobrazowaniu"
akurat obecnie Niemcy nie są czymś szczególnie istotnym w skali planety ale regionalnie owe stereotypy działają zwłaszcza w zakompleksionej nadal jeszcze Polsce

42 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To tylko świadczy o tym że Żydzi chcą się zemścić ale nie na tych co dwa facto chcą zrobić tylko na pobocznym kraju. Niemcy są nie osiągalni dla nich to chcą gdzieś indziej rozpętać burzę aby ten co faktycznie miał dostać o tym usłyszał i wiedział że oni nie są już słabi.

albo masz tu zadanie propagandowe albo jesteś ofiarą propagandy
obecnie  Izrael walczy o poszerzenie tak samo swojej "strefy przestrzeni życiowej" jak kiedyś hitler o podobną postulował dla "rzeszy"

aby coś skomplikowanego zrozumieć pierwej trzeba to uprościć a dopiero później można obudować różnicami które po takim uproszczeniu okazują się tylko kosmetyką

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, dysydent napisał(a):

nic lepszego mi na myśl dla skrótu myślowego akurat to takie już może i nieaktualne ale nadal stereotypy "ku zobrazowaniu"
akurat obecnie Niemcy nie są czymś szczególnie istotnym w skali planety ale regionalnie owe stereotypy działają zwłaszcza w zakompleksionej nadal jeszcze Polsce

Oj bo u nas somsiad to zawsze złodziej, pasożyt i menda xD Polak nienawiść do somsiada wysysa z mlekiem matki xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

zawsze i wszędzie sąsiad jest konkurentem, ograniczeniem owej "przestrzeni życiowej" tak że nie tylko

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

u nas

piszę skrótami bo mam ograniczony czas oczekiwaniem i wprawdzie owo oczekiwanie ten czas mi daje ale nie wiem ile to tylko to co konieczne

a i owo sąsiedzwo nie musi być terytorialne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

oczekujesz na ufo i powrot w kosmos 🤣

sytuacja III rzeszy i izraela to dwie rozne rzeczy..

izrael walczy o istnienie i przetrwanie..

jedynymi ktorzy placa za holockaust do dzisiaj sa palestynczycy.. akurat zupenie niewinni w tej sprawie.

taki paradoks historii

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał(a):

izrael walczy o istnienie i przetrwanie..

poczytaj sobie o blokadach morskich; ogólnie - handlowych angoli, żabojadów a bywało i kacapów wobec szkopów przed w trakcie i po pierwszej wojnie światowej
co miały na celu? czy przypadkiem nie zdominowanie?
różni różnie owo "przetrwanie" postrzegają zależnie od punktu widzenia

przecież wiadomo że nie wszystko co się urodzi i żyje uzyska tyle miejsca aby przeżyć i doczekać się następnych pokoleń i to jest owa "sprawiedliwość" i konflikty są nieuchronne dopóki życie istnieje i nie ma się co oszukiwać że jest i kiedykolwiek będzie inaczej

ja od zawsze twardo i realistycznie stoję na powierzchni ziemi i postrzegam rzeczy jakimi są i nie popadam w jakieś poprawności propagandowo polityczne unikające przyznania brutalności prawdzie
jeśli to dla Ciebie kosmos to Ty jakiś podziemny stwór jesteś i z punku Twojej nory to rzeczywiście może się wydawać kosmosem perspektywa powierzchni

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ale to chyba tylko na zasadzie ślepej kury co fuksem ziarnko trafiła, nno - ślepego konia co trafił pyskiem w obrok :D

jak się mówi na otwór gębowy konia? pysk? morda? czy jeszcze jakoś inaczej?

Edytowane przez dysydent