Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dysydent napisał:

w/g mnie najwyższy czas na "coś nowego" wewn samego PiS czy właściwiej - "kogoś"

Z tego co dali się poznać to tam raczej chodzi o powrót starego w tym PiS. Taka recepta nie zagra...

jahooo napisał:

Nadal nie widać w polskiej polityce ludzi rozsądnych, z jakąś dozą samokrytycyzmu, takich, co odnieśli w życiu sukces. 

E. No skoro ten sukces odnieśli to na wuja im liźć w politykę. Dalej sobie odnoszą albo odcinają kupony od tego co już mają. Poza tym jak się trafi taki to by musiał zrobić wrogie przejęcie oszołomom wokół bowiem ta politykiada to jest ich właśnie sposób na osiąganie sukcesu.

Tomasz0611 napisał:

To pośmiewisko nie ma żadnych zasad, zwykła padlina spod Krakowa ... Cała okolica się pewnie z niego śmieje to tutaj sobie samopoczucie poprawia. Nawet w domu jest nikim, pierze, sprząta i gotuje ...

Ja w kwestii tematu pobocznego - ten co sprząta wokół siebie to jest nikt jest? I pralkę nastawię... Ciekawe sprawy. Jak się człek zastanowi to za młodu też jechał na szmacie, nietaniej nawet. Z perspektywy czasu patrząc to wtedy był bardziej nikt...

Roman176 napisał:

wyborcy rudego jak to było ja wam załatwię ze nikogo nie przyjmiemy  mam znajomości  🤣

No. A to był prawdziwy polak czy taki zwykły? Bo to w tej historii może okazać się istotne...

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Michał18 napisał(a):

Bo teraz żądzą żydzi ,niemcy , ukraińcy ..... szkoda że nie 🧯 

Taaa, idealny kandydat dla Niemców, antysemita który podważa istnienie niemieckich obozów zagłady, no idealny ...

• Confused 1
Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, idealny kandydat dla Niemców, antysemita który podważa istnienie niemieckich obozów zagłady, no idealny ...

Jak do władzy dojdzie AFD to będzie idealny

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, DTaras napisał(a):

Z tego co dali się poznać to tam raczej chodzi o powrót starego w tym PiS. Taka recepta nie zagra...

Ty to wiesz i ja to wiem i miejmy nadzieję że "oni" to nawet jeśli wiedzą to w to nie wierzą; znaczy - nie dociera ;)
co w "ich" przypadku jest wysoce prawdopodobne :D

w przypadku "tych drugich" jest identycznie stąd jednaki mój "szacunek" do "ich wszystkich" :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jahooo napisał(a):

Jak do władzy dojdzie AFD to będzie idealny

Oby do tego nie doszło ... Bo dopiero wtedy zobaczymy jak wrogi dla nas jest Niemiec i jak chce nas wykorzystać ... Już jedni tacy podobni do AfD tam rządzili kilkadziesiąt lat temu, do tej pory po tej ich władzy się nie pozbieraliśmy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Oby do tego nie doszło ... Bo dopiero wtedy zobaczymy jak wrogi dla nas jest Niemiec i jak chce nas wykorzystać ... Już jedni tacy podobno do AfD tam rządzili kilkadziesiąt lat temu, do tej pory po tej ich władzy się nie pozbieraliśmy ...

dla mnie tam bez różnicy, czy są wrogiem ukrytym, cczy jawnym, jedni i drudzy nas torpedują

Opublikowano

54 minuty temu, Ulman napisał(a):

No i wychodzi na to że Braun ma dużo racji.

nie miał racji , żydzi stanowili najliczniejszą grupę zamordowanych w Oswięcimiu 

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, jarecki napisał(a):

żydzi stanowili

a coś się zmieniło skoro piszesz w czasie przeszłym?

niby czysto techniczne doprecyzowujące pytanie a patrz ile kontekstów ;)

no co? upał to i ja przylazłem na forum bo mniejsze ryzyko ogłupienia niż w polu od udaru cieplnego na słońcu
niewiele ale mniejsze xD

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/lech-walesa-odrzuca-zaproszenie-od-szymona-holowni-gorszace-widowisko/kn9cxfd,79cfc278

oto jakiego debila zawistnika zdziecinniałego mamy za symbol wojny z antydemokratycznymi kacapami
walczył o demokrację w Polsce i nawet skutecznie a teraz pluje na skutek swojego własnego dzieła zwłaszcza że przegrana strona przecież uznała wynik tych wyborów za wiążący
już pomijając że pluje przede wszystkim na ponad połowę polskiego czynnego elektoratu

"

"Odmawiam udziału w tym gorszącym dla mnie widowisku" — napisał w swoim wpisie były prezydent."

już lepiej żeby milczał a przychodzić przecież i tak nie musi wszak było to zaproszenie a nie wezwanie

a nawet nie wiem czy Kwaśniewski.... ?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Doprecyzuję jeszcze :

ZSRR przez cały okres PRL było naszym "przyjacielem" - nie można im się było sprzeciwić, powiedziec słowa krytyki, żadnej autonomii. Wszyscy wiedzieli, że to zaprzysięgły wróg Polski i Polaków.

Dokładnie taka sama sytuacja jest z Niemcami - dziś to niby "przyjaciele z UE" a w rzeczywistości chyba większy wróg Polski niż obecna, rządzona przez Putina Federacja Rosyjska. Bo przeciwko działaniom FR możemy podejmowac kontrdziałania, a Niemcy nas w ramach UE ogrywają co krok. I nie można ich za to skrytykować, o co to to nie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

można spojrzeć też w drugą stronę; szkopy to nasi sprzymierzeńcy w ogrywaniu kacapów i wice versa
jeśli którzykolwiek zdominują tych drugich zdominują i nas

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał(a):

można spojrzeć też w drugą stronę; szkopy to nasi sprzymierzeńcy w ogrywaniu kacapów i wice versa
jeśli którzykolwiek zdominują tych drugich zdominują i nas

ta sytuacja zdarza się nad wyraz często

Opublikowano (edytowane)

to teraz z nowym rozdaniem funduszy europejskich bedzie ciekawie bo bedzie w całośći połączone ze spełnieniem wymogów , KPO to był pikuś przy nowych wytycznych . była możliwość pokazania   von der Leyen że nie jest dobra na tym stanowisku  ale pis zagłosował za pozostawieniem jej na stanowisku , pewnie sam pis to za mało ale ...            czy to jest ogranie nas przez niemcy ? czy niemcy sami pod sobą takżę kopią dołek ? 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

nie miał racji , żydzi stanowili najliczniejszą grupę zamordowanych w Oswięcimiu 

A co to ma do rzeczy?

Opublikowano (edytowane)

w kontekście tej "akcji p.poż" i ("reszty") osoby samego Brauna ma do rzeczy i to szczególnie

Godzinę temu, DTaras napisał(a):

To, że ogrywają to nie jest wina ruskich ani niemców zasługa.

a co? skoro i nie wina? to może prawo?

coś mi się zdaje że posługujesz się logiką w/g której te same kryteria np teraz na Ukrainie zgoła inaczej są propagandowo interpretowane niż ... powyżej

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,32118184,radoslaw-sikorski-skomentowal-odkrycie-zloz-ropy-w-polsce-pan.html

" Pan Bóg chyba jednak kocha rząd KO-PSL-PL2050-Lewica" - napisał Sikorski."

koncesja na odwierty rzeczone została wydana w 2017-ym
https://niezalezna.pl/gospodarka/odwiert-przeciwko-ktoremu-protestowali-niemcy-ujawnil-gigantyczne-zloza-najwieksze-w-historii-polski/548055
i pozostaje jeszcze ustalić o który rząd konkretnie chodzi

pewnie też i o to się pokłócą :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
42 minuty temu, Ulman napisał(a):

A co to ma do rzeczy?

trochę utraciłem wątek ale jak pamietam chodziło o komory gazowe które to za fejk uznał Braun podważając ten system mordowania 

32 minuty temu, dysydent napisał(a):

koncesja na odwierty rzeczone została wydana w 2017-ym i pozostaje jeszcze ustalić o który rząd konkretnie chodzi

a jaka firma ma koncesje i  ? 🤣 ,Pis oddawał koncesje zagranicznym firmom zazwyczaj jak dobrze pamiętam , więc sprawy może być ciąg dalszy 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

aaa
czyli się zgadzasz

40 minut temu, dysydent napisał(a):

pewnie też i o to się pokłócą :P

?

POPISpisdzielce wzajem ze sobą - mam na myśli

na miejscu Niemców nic tylko bym jeszcze podpuszczał

i pewnie tak zrobią

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

" Pan Bóg chyba jednak kocha rząd KO-PSL-PL2050-Lewica" - napisał Sikorski."

Ten ojszczynoga śmie na Boga się powoływać, tfu.