Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dsbh napisał(a):

Co do chaosu to chyba przy powodzi też tak było.

Na wszystkich powodziach , na których byłem tak było. Wrzucano kompanię ludzi w dyspozycję jakiegoś samorządowca i ten głupcował ile mógł. Dlatego po pierwszym razie zabrałem swoje zaopatrzenie i cysternę z paliwem na pierwszy tydzień. Najlepiej współpracowało się z PSP a na koniec mówiłem że dzięki zaangażowaniu Pana Samorządowca byliśmy kierowani we właściwe miejsca.

A raz sprowadziłem do parteru wójta Łoniowa po czy pan ten został usunięty bo najebany próbował mi stawiać zadania.

5 minut temu, Wpaw napisał(a):

To jeszcze cię tam trzymają tyle lat 😁🤭

Jeszcze parę lat przydziału mobilizacyjnego mi zostało. Potem już tylko salwa honorowa.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Jeszcze parę lat przydziału mobilizacyjnego mi zostało. Potem już tylko salwa honorowa.😂

Piękna sprawa strzelają na cmentarzu na trumnie flaga, aż się serce raduje 🤭

Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

polskie bojówki prześladują biednych uchodźców 🤮

Jakie bojówki? Przecież to jakieś stowarzyszenie chyba jest. Ani to wyszkolone ani groźne.🤣 Z obsługą pielgrzymki do Częstochowy by se nie poradzili.😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tomasz Piątek:

„Nawrocki idzie tym samym tropem, on jest kandydatem na polskiego Putinka".

odpowiedź gmyza:

Cezary „Trotyl” Gmyz:

"Pieordolniety syn konsultanta SB, który obrabiał pędzle homosiom na Centralnym by zarobić na działkę hery".

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano

-----------------------------------------------------------------------------

Tomasz Wróblewski
Czy to możliwe,  że historia toczy się jak własna farsa? Niemcy są dziś w samym środku najdłuższego kryzysu od 1923 roku. I znowu bez żadnego pomysłu na nowy model wzrostu. Nagle pojawia się koncept - zbrojenia. Niemiecka potęga militarna jako siła napędową przemysłu i rynku pracy. Za 10 a może już za 5 lat pojawi się pytanie co teraz robić z tą armią.  Tak jak dziś mamy  pytanie co dalej robić z tą zieloną technologią? No cóż  drogą energię można zastąpić tańszą, spisać część inwestycji na straty i inwestować w broń.  A co potem zrobić z tymi czołgami i rakietami?

Opublikowano
4 godziny temu, jacor73 napisał(a):

PPE niewiele ma wspólnego z ZUS,

Sumka niezła, pensja iście dyrektorska

tak dyrektorska a wiesz ze ta kasa jest pomnażana przez inwestycje to nie złodziejskie offe   zależy kto ci obraca kasą 

3 godziny temu, mirro napisał(a):

ooo przypomniało mi się coś ... kupisz fenda 4 garowego do 280km ? fendt robi rewolucje 

Opublikowano

Jako że j jako jedyny z was nigdzie nie jeżdżę i w życiu nie byłem za granicą więc się wypowiem o ochronie granic..

Na granicy z Litwą to trzeba jakieś kontenery postawić bo nic już nie ma.buduja drogę.litwini siedzą w samochodach 

Słowacja. Już nie kontrolują.nawet samochodów brak

Słowacja,Węgry , jakąś tablica w niezrozumiałym języku

Węgry,Rumunia, wąsaty dziadek życzliwie pomachał ,jakiegoś tira na bok skierował 

Rumunia Bułgaria to popołudniu zobaczę 

Kurna nawet w Rumunii pełno imigrantów.. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, dsbh napisał(a):

Jeżeli chodzi o mnie to nic. @jacus Wielkopolska to Polska D, H czy M :ph34r: ?

Celowo pominąłem lewar samochodowy, film wrzuciłem pierwszy lepszy aby pokazać jak to wygląda. Powiedz mi jak takie przęsło chcesz rozszerzyć na te 40 cm, zakładając że jakiś tam lewar wciśniesz między te profile ? Masz jakiś film jak wygląda takie rozszerzone to przęsło, może być też film z podkopem pod nim.

Pominąłeś jedną ważną rzecz. Policja i SG muszą działać zgodnie z prawem i rozkazem a taki społeczny komitet obrony granic jest gdzieś zarejestrowany ?

No i widzisz jaki sens z tobą gadać. Wytłumaczyłem wszyściutko jaki lewarek jak zrobić a ty dalej nie rozumiesz. 

https://allegro.pl/oferta/podnosnik-samochodowy-trapezowy-2-5t-lewarek-do-wymiany-kol-warsztatowy-17623068581?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=ODY4MGIyYTUtODAyNS00YjY5LWE0MDgtNTRjOGE3ZDk3YzE3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=72780dcf-2f37-45c1-96fc-b786be433063

Mam ci dalej tłumaczyć? Nawet jak by twoje życie od tego zależało i dali by ci to w rękę to ty byś nie wiedział co z tym zrobić. Jak zrobić większy otwór jak te 42 cm to już nawet nie będę ci tłumaczył. Jesteś kolejnym tutaj wyznawcą pisu co po @nie i @witejus udowodnił, że taki imigrant w lesie jest bystrzejszy niż ty. i oni. @nie i @witejus są mało bystrzy i nie rozumieli dlaczego imigranci podają bzdury do papierów oni by podali prawdziwe dane. A ty mając lewarek w ręce nie umiał byś przejść przez płot.

13 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Po przegranych wyborach powiedział że wieśniaki i nieuki nie będą mu wybierać prezydenta. Podczas następnego wywiadu Wojewódzki wziął go pod włos i zadał kilka pytań z wiedzy z klas 1-3 klasy podstawowej i wyszło że Gortat=debil i nieuk.

Później jeszcze poobrażał swoich obserwujących w mediach społecznosciowych, a na koniec poblokował w nich możliwość komentowania jego postów.

Taki typowy peowiec jak ci tutaj- cwani w gatce a jak co do czego wychodzi zero czyli nic.

Ona to chyba z Podkarpacia jest? Nie było tam kogoś bystrzejszego?

https://www.facebook.com/share/r/1DZwnYGtbu/

W sumie to mu się nie dziwie. Może na naukę czasu nie miał. Ale sam uczciwie bez protekcji bez polityki dorobił się majątku będąc u szczytu sławy przyjeżdżał do PL organizował dzieciakom treningi nikt mu nie płacił za to. Mógł sobie leżeć w Majami na plaży i laski po tyłkach klepać. I teraz taki ktoś patrzy jak ludzie wybierają łaskę dla złodziei wojnę polsko polską. Widziałeś kto mieszkał w słynnym domku pszczelarza jacy meliniarze jaką melinę tam zrobili? Ja się nie dziwię, że takim ludziom którzy chcieli by by jakoś uczciwej w tym kraju było nerwy puszczają Jak widzą jak do władzy dochodzi moralne dno. A ciemnota nie rozumie ty mu zazdrościsz 850 tys a domek pszczelarza ci nie przeszkadza.

Od pisu dostawali kasę tacy ludzie co w życiu nie powinni dostać i to ciężkie miliony które ustawiły ich i ich dzieci na pokolenia i nawet komisje w ministerstwach tak opiniowały a ty mu 850 tys wytykasz. Dwaj powyżej nie rozumieją dlaczego imigranci nie podają prawdziwych danych. trzeci nie umiał by przejść przez płot z lewarkiem w ręku. To jak nie ciemnota. Pis podniósł zus 2 razy płace minimalną razy kilka stawkę zdrowotną tez wysoko podniósł. A przedsiębiorcy od konfy poszli na Nawrockiego głosować za to, że im tak to wszystko pis podniósł. A po wyborach Kaczyński zmienił zdanie ,ze Nawrocki to już nie kandydat obywatelski a pisu. To jak was ciemnota nie nazwać  O rolnikach to już nawet szkoda pisać 

Gortat może i nieuk ale widzi i rozumie i tak więcej niż wy. A to co na mediach społecznościowych się działo to ja nie wiem czy to fani czy pisowskie trole które masowo atakują gdy ktoś coś nie tak powie o pisie. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

tak dyrektorska a wiesz ze ta kasa jest pomnażana przez inwestycje to nie złodziejskie offe   zależy kto ci obraca kasą 

A wiesz, że w OFE też była pomnażana przez inwestycje i założenia były podobne? Tylko ktoś wpadł na genialny pomysł i zajumał część tej kasy, to samo może być z PPE. Zmieniły się tylko nazwy firm a co nasi rządzący wymyślą za 5 lat, to tego nikt nie wie. 

Dla mnie "niewiele" już zostało do 60, to może się uda wyciągnąć tę kasę, ale młodym w wieku 30 czy 40 lat, to nie byłbym pewien, że uda im się odzyskać zgromadzony kapitał

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, jacus napisał(a):

Jako że j jako jedyny z was nigdzie nie jeżdżę i w życiu nie byłem za granicą więc się wypowiem o ochronie granic..

Na granicy z Litwą to trzeba jakieś kontenery postawić bo nic już nie ma.buduja drogę.litwini siedzą w samochodach 

Słowacja. Już nie kontrolują.nawet samochodów brak

Słowacja,Węgry , jakąś tablica w niezrozumiałym języku

Węgry,Rumunia, wąsaty dziadek życzliwie pomachał ,jakiegoś tira na bok skierował 

Rumunia Bułgaria to popołudniu zobaczę 

Kurna nawet w Rumunii pełno imigrantów.. 

Faktycznie pojebani ci migranci, zeby do Bułgarii próbować się dostać, przez Litwę, Słowację, Węgry i Rumunię? I to skąd z podobno najlepszej części Polski z krakowa. Ale żeby w bułgarii było lepiej niż w grodzie kraka?

Edytowane przez Takeda
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Prawdę pisałem że nie wiesz na co płacisz. Mechanizm inwestowania jest dokładnie taki sam jak w ofe. Różnica jest tylko taka, że tutaj dokładać może pracodawca a ubezpieczanie jest zawierane grupowo Reszta to to samo kasa w wyniku nie udanych inwestycji może być stracona. Osoba która jest w danym funduszu waszym agentem może za jakiś czas zmienić fundusz i w porozumieniu z pracodawcą przepisać was do niego i wziąć za was kolejne prowizje itd. 

PPE często sprzedaję te same firmy co OFE i ta kasa leci czasami na te sam inwestycje. 

24 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Dla mnie "niewiele" już zostało do 60, to może się uda wyciągnąć tę kasę, ale młodym w wieku 30 czy 40 lat, to nie byłbym pewien, że uda im się odzyskać zgromadzony kapitał

Ja mogę wycofać z ppe nawet jutro mogę wycofać po odejściu z pracy nie koniecznie na emeryturę Mogę chcieć by wypłacano mi na emeryturze. Nie pamiętam tylko czy jak wycofam teraz to mi nie cofną tego co mi pracodawca płaci. Ale jak bym odchodził z roboty to już mogę wszystko.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ja mogę wycofać z ppe nawet jutro mogę wycofać po odejściu z pracy nie koniecznie na emeryturę Mogę chcieć by wypłacano mi na emeryturze. Nie pamiętam tylko czy jak wycofam teraz to mi nie cofną tego co mi pracodawca płaci. Ale jak bym odchodził z roboty to już mogę wszystko.

Jesteś w wielkim błędzie, przed 60 nie możesz wycofać pieniędzy z PPE, możesz tylko dokonać wypłaty transferowej, czyli przenieść na IKE lub inne PPE, gotówki do ręki nie dostaniesz.

Chyba że jesteś w PPK, a nie PPE, to wtedy sprawa wygląda inaczej.