Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

To mówisz że Giertych znowu za granicę wyjedzie na kurację :ph34r: ?

Skoro sprawa poszła w świat, służby powinny po informować dlaczego dziecko nie zostało z rodziną tylko oddano je pod opiekę obcych ludzi. To jest sedno tej sprawy.

Trzeba pamiętać że Romana nikt nie chciał na listach i dopiero Tusku się nad nim ulitował i ten w nagrodę się teraz jemu odwdzięcza, tylko skutek jest odwrotny od założonego :P. Na razie jest na tyle dobrze, że za chwilę prześcignie Macierewicza w teoriach spiskowych 🤣.

Ja myślę że kuń to ukryty złóg pisowski, a la Wallenrod.

Opublikowano

sld zyskuje w sondażach a Hołownia dno ....wszystko jest możliwe bo będzie chciał utrzymać się na stanowisku marszałka ....więc może nawet zmieńc zdanie i po będzie chwilę prezydentem 🤣....zrobi wszystko żeby być marszałkiem bo inaczej jest już nikim ..🤣🤣🤣

Opublikowano
21 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

sld zyskuje w sondażach a Hołownia dno ....wszystko jest możliwe bo będzie chciał utrzymać się na stanowisku marszałka ....więc może nawet zmieńc zdanie i po będzie chwilę prezydentem 🤣....zrobi wszystko żeby być marszałkiem bo inaczej jest już nikim ..🤣🤣🤣

A on w ogóle kiedyś był kimś? 

Opublikowano (edytowane)

Minister Pełczyńska-Nałęcz o wygranej Nawrockiego:

"Jeżeli ma mnie to kosztować stołek, nic mnie to nie obchodzi, będę mówić prawdę". 

------------------------------------

pro-peowska fundacja batory

Jest 138 komisji, w których wyniki znacząco  odbiegały od modelowych przewidywań – od 57 do 593 głosów różnicy. W 89  przypadkach różnice były korzystne dla Rafała Trzaskowskiego, a w 49 dla  Karola Nawrockiego. Te odchylenia nie są na tyle duże, by mogły wpłynąć na wynik wyborów.

-------------------------------------

Biegli Prokuratury wykazali w swoich analizach, że nie mogło dojść do sfałszowania wyborów, a skala pomyłek jest pomijalna.

biedne po-łgłówki :D koniec ujadania, wracajcie pod stół :D 

niemiecki kundel do budy :D 

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał(a):

y masz całą serię "błędów semantycznych " i wiekopomnych odkryć że dochód ma wpływ na wysokość podatku dochodowego 🤣

Ty sie naprawdę doucz bo widać aż nadto że nie masz o tym większego pojęcia. 

po ciebie większej kompromitacji niema 

Opublikowano

To nie kompromitacja - po prostu jesteś nieukiem i nie rozumiesz. Twój kolega ykonomysta też z resztą nie. 

Wiesz już jaki jest podatkowy efekt darowizn które wymieniłeś?

Opublikowano
17 godzin temu, Mateusz1q napisał(a):

InPost płaci więcej Citu niż wszystkie pozostałe formy kurierskie chociaż ma 5 razy mniej przychodu. A ten będzie ich bronił. wnioski wyciągnijcie sami

dokładnie to miałem na myśli Polaka jebie się jak psa jak by było to celowe 

Może być zdjęciem przedstawiającym ‎2 osoby i ‎tekst „‎Adam Szłapka @adamSzlapka godz. Najbardziej wyczekiwany pociąg roku rusza dziś O 14:00! InterCity Adriatic Express zabierze turystów z Warszawy do chorwackiej Rijeki. Kursuje 4 razy w tygodniu, a trasa liczy aż 1240 km. To jedno z najdłuższych połączeń kolejowych w Europie! @DariuszKlimczak @MI GOV PL 1k L7 289 1k اal 196k ب Krzysztof Stanowski @K Stanowski Czy ja dobrze widzę, że 1240 kilometrów ten pociag pokonuje W 19 godzin, co daje średnią 65 km/h? Czy to jakoś znacząco się różni od pociągów sprzed 200 lat? Pytam, bo serio nie wiem, zjaką prędkością się kiedyś jeździło. 22:13 27-06-2025 Wyświetlenia: 3,2k‎”‎‎

1 minutę temu, Ulman napisał(a):

To nie kompromitacja - po prostu jesteś nieukiem i nie rozumiesz. Twój kolega ykonomysta też z resztą nie. 

dzięki twoje inwektywy świadczą jaki jesteś słaby . zorał bym cie jak psa jak się dochód ukrywa zakłada spółki córki itp 

ale nie jestem takim solistycznym nierobem jak ty  ... zapierdalam z opryskiwaczem a za 6 godzin musze być w pracy 

Transfery w ramach grupy:

Często transfery zysków odbywają się w ramach tej samej korporacji, np. z polskiego oddziału do centrali w innym kraju. Te transakcje mogą być uzasadnione ekonomicznie, ale mogą też budzić podejrzenia o unikanie opodatkowania w Polsce.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Kup sobie porządny opryskiwacz i zacznij więcej mysleć to robota ci lepiej pódzie. 

co mi da lepszy opryskiwacz ? obniży temp [powietrza ? 

Może być zdjęciem przedstawiającym kombajn i tekst

twoje strony 

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Opublikowano

Większą wydajność. Ale najpierw zacznij od myślenia.

No to może zacznijmy od tej darowizny o której pisałeś. Jaką ona tworzy korzyść podatkową?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

I uwolnić bratów kamratów.

9 godzin temu, nie napisał(a):

niemiecki kundel do budy

Myślisz że huba też uciekł do budy?coś zamilkł ostatnio.

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano

sezon urlopowy sie zaczal..

wy gdzie wyjezdzacie  ? 🤣

11 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Nie nazwa, tylko sposób przekazywania środków dla samorządu. Nazwy to teraz właściwie nie ma

Nie wyroku, tylko postanowienia. I sądu opiekuńczego. A dodatkowo jest jeszcze jeden konieczny warunek

a kasy wam przybylo czy ubylo ??

u was tez nikt nie widzi ze szkoy sa kamieniem u szyi samorzadow ?? nie ma odwaznych zeby od reki  zlikwidowac polowe ? bo one sluza dlla pracownikow i nauczycieli a nie uczniow.

spora czesc radnych byla nauczycielami i temu u mnie gmina tonie w dlugach, zamiast likwidowac szkoly je budowali.

9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

dokładnie to miałem na myśli Polaka jebie się jak psa jak by było to celowe 

Może być zdjęciem przedstawiającym ‎2 osoby i ‎tekst „‎Adam Szłapka @adamSzlapka godz. Najbardziej wyczekiwany pociąg roku rusza dziś O 14:00! InterCity Adriatic Express zabierze turystów z Warszawy do chorwackiej Rijeki. Kursuje 4 razy w tygodniu, a trasa liczy aż 1240 km. To jedno z najdłuższych połączeń kolejowych w Europie! @DariuszKlimczak @MI GOV PL 1k L7 289 1k اal 196k ب Krzysztof Stanowski @K Stanowski Czy ja dobrze widzę, że 1240 kilometrów ten pociag pokonuje W 19 godzin, co daje średnią 65 km/h? Czy to jakoś znacząco się różni od pociągów sprzed 200 lat? Pytam, bo serio nie wiem, zjaką prędkością się kiedyś jeździło. 22:13 27-06-2025 Wyświetlenia: 3,2k‎”‎‎

dzięki twoje inwektywy świadczą jaki jesteś słaby . zorał bym cie jak psa jak się dochód ukrywa zakłada spółki córki itp 

ale nie jestem takim solistycznym nierobem jak ty  ... zapierdalam z opryskiwaczem a za 6 godzin musze być w pracy 

Transfery w ramach grupy:

Często transfery zysków odbywają się w ramach tej samej korporacji, np. z polskiego oddziału do centrali w innym kraju. Te transakcje mogą być uzasadnione ekonomicznie, ale mogą też budzić podejrzenia o unikanie opodatkowania w Polsce.

az tych 1240 km to ile jest w polsce ?? 1/3 ??

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

u was tez nikt nie widzi ze szkoy sa kamieniem u szyi samorzadow ?? nie ma odwaznych zeby od reki  zlikwidowac polowe ? bo one sluza dlla pracownikow i nauczycieli a nie uczniow.

spora czesc radnych byla nauczycielami i temu u mnie gmina tonie w dlugach, zamiast likwidowac szkoly je budowali.

Przybyło. Ale w wielu gminach na pewno ubyło. Jedną szkołę zlikwidowaliśmy po wielkich bólach i odwołaniach. Od 1 września jej nie będzie. 3 mln oszczędności w skali roku

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

Nie będzie prezydentem. Poza tym on dostaje kwity i leci z tematem. Innych możliwości niema. Poco takie pierdoluty piszecie?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ty jesteś i tak przegrzany/obsrany  tym tematem 🤪

4 minuty temu, DTaras napisał(a):

Nie będzie prezydentem. Poza tym on dostaje kwity i leci z tematem. Innych możliwości niema. Poco takie pierdoluty piszecie?

polityka to gra interesów ....taki Szymuś jest nikim jak spadnie z marszałka ....jest największym przegrywem tych wyborów ...tacy ludzie zmieniają zdanie w kilka sekund 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał(a):

Wiekszość szkół małych , wiejskich juz została zlikwidowana na ich miejsce powstają żłobki , przedszkola .               Gaszenie swiatła ciąg dalszy PKP cargo ogłosiła sprzedaż 10tys wagonów róznego przeznaczenia na złom 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
nie napisał:

Minister Pełczyńska-Nałęcz o wygranej Nawrockiego:

"Jeżeli ma mnie to kosztować stołek, nic mnie to nie obchodzi, będę mówić prawdę". 

------------------------------------

pro-peowska fundacja batory

Jest 138 komisji, w których wyniki znacząco  odbiegały od modelowych przewidywań – od 57 do 593 głosów różnicy. W 89  przypadkach różnice były korzystne dla Rafała Trzaskowskiego, a w 49 dla  Karola Nawrockiego. Te odchylenia nie są na tyle duże, by mogły wpłynąć na wynik wyborów.

-------------------------------------

Biegli Prokuratury wykazali w swoich analizach, że nie mogło dojść do sfałszowania wyborów, a skala pomyłek jest pomijalna.

biedne po-łgłówki :D koniec ujadania, wracajcie pod stół :D 

niemiecki kundel do budy :D 

Taaa. Podobno jest demokracja i każdy ma równe prawo do zdania w tym protestu. W demokracji, negatyw, słucha się woli narodu. No, chyba że jest jakaś "wasza" i "nasza" demokracja. Nasze barwy narodowe to biel i czerwień. Po połowie. W ruskiej rewolucji biali to byli zwolennicy cara a czerwoni - komuchów. Idealnie. Relatywne postrzeganie czyli waszość i naszość każe interpretować cud nad Wisłą jako gest dobrej woli ze strony Stalina bo przyśnilo mu się oblegać Lwów zamiast dopomóc Trockiemu. Pasuje Ci?

Opublikowano
Ulman napisał:

Ty. Ale można mieć i firmę i fundację za razem...

Roman176 napisał:

1

Stanowski to jełop - tyle mam do powiedzenia po przeczytaniu tej zrzutki.

jacus napisał:

Jak pytasz o ilość to przybyło - jak o jakość to zapewne sam wiesz.