Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widać że wielkie G wiesz, bo takie miasto jak Nowy Sącz nie ma prezydenta, co najwyżej burmistrza. Ale samozaoranie to u Ciebie specjalność ... W Nowym Sączu rządzi koalicja nowosądecka, czyli bez powiązań partyjnych ...

Zamiast wypisywać durnoty i oczerniać innych może warto sprawdzić info. Czy jest prezydent ,czy nie . Kto go poparł i nie wystawił swojego kandydata ,aby mógł wygrać z kandydatem PIS.😁

• Like 2
Opublikowano

w polsce nic sie nie moze udac, bo ciagle naciski z ujnii, sterowanej przez niemcy uwalaja wszystko przy samej d...e. tutaj ma sie pracowac, a nie wymyślać i produkowac. jestesmy kolonia, tak na to trzeba spojrzec.

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znam ze studiów ludzi którzy pracowali przy tej Izerze, największe głąby jakich pamiętam xD W tym dziewczyna która będąc na Automatyce i Robotyce nie wiedziała czym się różni stycznik od przekaźnika. To nie miało prawa się udać xD 

czemu takie farmazony opowiadasz ? 

1 minutę temu, andrzej78 napisał(a):

Zamiast wypisywać durnoty i oczerniać innych może warto sprawdzić info. Czy jest prezydent ,czy nie . Kto go poparł i nie wystawił swojego kandydata ,aby mógł wygrać z kandydatem PIS.😁

szkoda powietrza na baranów 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

czemu takie farmazony opowiadasz ? 

Nie opowiadam farmazonów, taka była prawda Romuś ... Kto sensowny z dobrą wiedzą robi w państwowych firmach gdzie płacą grosze w porównaniu z sektorem prywatnym ? Chcesz to sobie wierz w propagandę jaki był to wspaniały i nowoczesny projekt, ja wiem jak było naprawdę ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

w polsce nic sie nie moze udac, bo ciagle naciski z ujnii, sterowanej przez niemcy uwalaja wszystko przy samej d...e. tutaj ma sie pracowac, a nie wymyślać i produkowac. jestesmy kolonia, tak na to trzeba spojrzec.

Oczywiście,wszystkiemu winna ta niedobra unia. 🤦‍♂️

Nie unia ale nasi nadgorliwi włodarze są winni bo zawsze chcą wyskakiwać ze swoimi durnotami przed szereg. 

Opublikowano
24 minuty temu, dsbh napisał(a):

Ta Izera podobno to nie był taki głupi pomysł ale wykonanie fatalne. Coś jak sto konkretów Tuska. Czyli same obietnice bez pokrycia.

z izerą wygląda to tak państwo  w 90% ma udziały w izerze ... właściciel dwoił sie i troił żeby produkować samochody wtedy przyszły wspaniałe rządy zastoju i kradzieży  ... pomysłodawca sie nie podał chciał znaleźć inwestora znalazł z chin ... jak myślisz jak potoczyło sie dalej ?     ano właśnie 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

z izerą wygląda to tak państwo  w 90% ma udziały w izerze ... właściciel dwoił sie i troił żeby produkować samochody wtedy przyszły wspaniałe rządy zastoju i kradzieży  ...

Romuś, za PiSu jedyne co zrobiono to wycięto las pod fabrykę, na tym się skończył projekt rozpoczęty w 2016r ... Gdyby nawet PiS rządził kolejne 20 lat to wątpię aby jakakolwiek Izera zjechała z taśmy produkcyjnej ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

... pomysłodawca sie nie podał chciał znaleźć inwestora znalazł z chin ... jak myślisz jak potoczyło sie dalej ?   

Jak to ja? Właśnie tak.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie opowiadam farmazonów, taka była prawda Romuś ... Kto sensowny z dobrą wiedzą robi w państwowych firmach gdzie płacą grosze w porównaniu z sektorem prywatnym ? Chcesz to sobie wierz w propagandę jaki był to wspaniały i nowoczesny projekt, ja wiem jak było naprawdę ...

Większość tych utalentowanych co lizneło pracy w korpo docenia pracę w firmach państwowych czy w budżetówce ,

Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znam ze studiów ludzi którzy pracowali przy tej Izerze, największe głąby jakich pamiętam xD W tym dziewczyna która będąc na Automatyce i Robotyce nie wiedziała czym się różni stycznik od przekaźnika. To nie miało prawa się udać xD 

Z tego co czytałem dawno wypowiedź jednego eksperta to projekt chciały przejąć Chiny po zmianie władzy ale skoro to pomysł Pisu a rządził już kto inny to nie wchodziło to w grę.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

docenia pracę w firmach państwowych czy w budżetówce ,

No właśnie. Ale samemu to już się nie chce.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

tak ja rudy załatwił kpo

Flagowy projekt polskiej elektromobilności, jakim niewątpliwie była Izera, ostatecznie ugrzązł na mieliźnie, na którą wprowadziły ją opóźnienia powodowane brakiem stabilnego finansowania. Według poprzednich założeń, środki pochodzące z KPO umożliwiające realizację projektu miały trafić do spółki na początku 2023 roku. Brak ich uruchomienia do końca 2023 roku spowodował zerwanie ciągłości projektowej i konieczność aktualizacji niemal wszystkich założeń” – podkreśla prezes ElectroMobility Poland.

Nowa koncepcja zakłada współodpowiedzialność strategicznego partnera. Zamiast samodzielnie rozwijać od podstaw markę samochodów, ElectroMobility Poland będzie działać jako współinwestor i koordynator wspólnych przedsięwzięć. Jak podano, ma to minimalizować ryzyka rynkowe.

Spółka przygotowuje się do złożenia wniosku o finansowanie projektu w ramach KPO. W chwili obecnej toczą się rozmowy z potencjalnymi partnerami, którzy mogliby uczestniczyć w przedsięwzięciu. Projekt ElectroMobility Poland w nowej formule może objąć swoim zasięgiem nie tylko motoryzację, ale również energetykę i cyfrowe usługi mobilności.

w tym 2 wypadku poparcie przeciw chinom cła i cyk nie i nie bd parę mld wybudowanych fabryk 

@Tomasz0611  opowiada ciekawe rzeczy projekt był robiony na śląsku a on znał uczelni ludzi 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Większość tych utalentowanych co lizneło pracy w korpo docenia pracę w firmach państwowych czy w budżetówce ,

Jak się dorobią w korpo to tak, ale do państwówki nie idą się wysilać, idą odbębnić swoje godziny po najmniejszej lini oporu, byle wypłata na konto wpłynęła.

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

Z tego co czytałem dawno wypowiedź jednego eksperta to projekt chciały przejąć Chiny po zmianie władzy ale skoro to pomysł Pisu a rządził już kto inny to nie wchodziło to w grę.

dokładnie 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

@Tomasz0611  opowiada ciekawe rzeczy projekt był robiony na śląsku a on znał uczelni ludzi 🤣

A to jak ktoś studiował w Warszawie to nie może pracować na Śląsku ?? Dziewczyna ode mnie z ogólniaka znowu skończyła AGH i jest jakimś inżynierem u was na kopalni ;) 

Opublikowano

To tak jak w polskim wojsku a w Legi cudzoziemskiej

Tu akurat jedno z drugim wspólnego wiele nie ma.

Opublikowano
48 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zadałem proste pytanie. W 2016 ogłoszono że pierwsze samochody zjadą z taśmy pod koniec 2023r, więc gdzie są te samochody ?? Chyba dosyć proste pytanie zadałem ?? Jakoś było chyba hasło "Milion elektryków w 2025" czy jakoś tak ?

znowu powtarzasz brednie z tvn, co oni wam zrobili? tego już się nie da naprawić

samochody miały być produkowane w 2026 lub 2027, w ubiegłym roku miała rozpocząć się budowa, wszystko było już przygotowane, ale niemcy nakazały projekt zaorać

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, nie napisał(a):

wszystko było już przygotowane, ale niemcy nakazały projekt zaorać

Litości, bo nie wyrobię. 

• Like 1
Opublikowano

to wyrabiaj 

Chińscy producenci samochodów wstrzymują inwestycje

O decyzji chińskiej firmy, jak ustaliliśmy, Polska Agencja Inwestycji i Handlu poinformowana została w drugiej połowie października. PAIH była zaangażowania w proces uruchomienia wspomnianej chińskiej inwestycji w Tychach. Jej przedstawiciel potwierdził nasze ustalenia.

Potwierdzamy otrzymanie od firmy Leapmotor informacji o wstrzymaniu ich inwestycji w naszym kraju. Inwestor tłumaczy, że ta informacja wynika z decyzji chińskiego Ministerstwa Gospodarki - informuje money.pl biuro prasowe PAIH.

- Nie mamy nowych informacji dotyczących ewentualnego uruchomienia produkcji w Polsce, ponad te, które przekazywaliśmy do tej pory, czyli że fabryka w Tychach spełnia kryteria, które Stellantis ustalił dla potencjalnych wspólnych przedsięwzięć, takie jak m.in. jakość, koszt i dostępne moce produkcyjne - mówi nam z kolei Agnieszka Brania, rzeczniczka Stellantis w Polsce.

Przypomnijmy: Polska i pozostałe kraje UE opowiedziały się za wprowadzeniem ceł na chińskie elektryki na początku października. Przeciwko były Niemcy, Węgry, Malta, Słowenia i Słowacja. Od głosu wstrzymały się: Belgia, Czechy, Grecja, Hiszpania, Chorwacja, Cypr, Luksemburg, Austria, Portugalia, Rumunia, Szwecja i Finlandia.

Opublikowano
5 minut temu, binek napisał(a):

Krótko i w temacie Izery

jeszcze polska nie wiedziała jak bd uśmiechnięta jeszcze piece w pizzeri nie ostygły ,,,,, wszystko i na temat wybory zabiły Izerę  nie tylko 🤣 

Teraz, PRIMO napisał(a):

Rumek ale to jest pokłosie rządów PIS a że teraz rządzą platfusy to na nich trzeba wszystko zwalić a pisdy niewinne. 

piłeś coś z rana ? czytać nie umiesz linków ?  

9 minut temu, Roman176 napisał(a):

Przypomnijmy: Polska i pozostałe kraje UE opowiedziały się za wprowadzeniem ceł na chińskie elektryki na początku października. Przeciwko były Niemcy, Węgry, Malta, Słowenia i Słowacja. Od głosu wstrzymały się: Belgia, Czechy, Grecja, Hiszpania, Chorwacja, Cypr, Luksemburg, Austria, Portugalia, Rumunia, Szwecja i Finlandia.

rudy udaje razem z tobą głupka ? 

nawet Niemcy piszą o tym 

Niemiecki dziennik „Die Welt“ szeroko opisuje w poniedziałek  na swoich stronach internetowych doniesienia agencji Reutera, według której władze Chin zdecydowały się ukarać Warszawę za poparcie europejskich ceł na chińskie samochody elektryczne.

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „18:22 X Ernest Buła Ernest Buła 23 godz. 311 000 000 000 złotych na tyle zadłużył Polskę rząd Donalda Tuska w ciągu 13 miesięcy sprawowania władzy. To jest wzrost długu naszego kraju aż o 22,7%. Historyczny rekord Polski. Żaden rząd nie wykręcił tak potężnego długu w tak krótkim czasie. Żródło? Ministerstwo Finansów. 311 miliardów DŁUGU Przykro mi Dodaj komentarz Ty+68 68 Ty- Wyślij র১ Udostępnij Najtrafniejsze Komentuj jako Tomasz Tomasz”

"W żniwa pszenica może być po 400 zł". Rolnicy biją na alarm rok po protestach

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/rolnicy-jada-na-warszawe-zobaczcie-co-nam-zrobli-z-nawozami-to-manipulacja-2530947

- Zobaczcie, co z nami zrobili, jeśli chodzi o nawozy. RSM kosztował ponad 1800 zł/t, a teraz spadł do 1300 zł/t. Zobaczcie, jaka to jest manipulacja i dorabianie się przez podnoszenie ceny wtedy, kiedy tego nawozu potrzeba. Ja wiem, że to jest rynek, ale aż taka różnica? Rolnicy przędą na oparach, to trzeba podkręcić im śrubkę i dorąbać koszty. Nie godzimy się na to - mówi rolnik.