Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Lizodupstwo level master.

To trza je nazwać odpowiednio.

proponuję w pierwszej turze wystrzelić w kosmos Kaczyńskiego i Tuska, ewentualnie jako szpiegowski Macierewicz

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

A Tusk to dobro😁

Aaaaa to już Wujek Samo Zło. Inna liga.

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

...a drze?

Oglądałem ostatnio na Republice Konwencję PiS i tam sie darł.

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

ewentualnie jako szpiegowski Macierewicz

Maciarewicz mógłby zastąpić Łajkę.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Oglądałem ostatnio na Republice Konwencję PiS i tam sie darł.

Ja tam nie namawiam by na niego głosować...

...tak ogólnie oceniłem szanse...no tak jak to się zapowiada po mojemu...

...nie ma jakiegoś super kandydata...

Jedne z namaszczenia, inne pierdzielę co kto podpowie..

...dziwne czasy...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...nie ma jakiegoś super kandydata...

Mnie wystarczyłby jakiś zwykły rozsądny człowiek.

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, jahooo napisał(a):

Jeśli będzie narastał izolacjonizm USA, to może się bonanza ze sprzedażą uzbrojenia urwać do Europy, a wtedy wszystko może się odwrócić. moż enie my będziemy zabiegać o sprzęt z USA, tylko USA będzie zabiegać , abyśmy kupili ? Nikt z was nie bierze tego pod uwagę ? Przeciez to całkiem realny scenariusz.

Oni w Tusia i wielką germanie zapatrzeni i armię Europejską. Za dużo wymagasz...😉

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Oni w Tusia i wielką germanie zapatrzeni i armię Europejską. Za dużo wymagasz...😉

Nie no, lepiej na kolanach przed debilem z Ameryki i kiełbasa w gębe xD Trump pokazął jaki ma do nas "stosunek" trzymając Andrzejka w przedpokoju, ale jak widać musi chyba jeszcze bardziej pokazać co o nas uważa ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, jahooo napisał(a):

Ja pisze w perspektywie kilku lat, poza tym, w tej chwili jest parcie na rozbudowę armi w UE, może pojawią się jakieś ciekawe propozcje europejskie albo budowa wspólnych platform jako alternatywy dla USA. Nie wiem, do czego w tej chwili dążą Francuzi w tej umowie z nami. Zapewne zechca przechwycić część dostaw od amerykanów - tylko co oni nam mogą zaoferować ? Milion karabinów, nie używanych raz rzuconych na ziemię ? Białe gacie do wywieszania w razie kapitulacji ?

Przypomnij sobie z historii co nam zaoferowali ,,przyjaciele" nie liczył bym że będzie inaczej 

Opublikowano

Przypomnij sobie z historii co nam zaoferowali ,,przyjaciele" nie liczył bym że będzie inaczej 

Przypomnij sobie jak nas "wydymali" Amerykanie podczas II WŚ, myślisz że teraz będzie inaczej jakby nas Rus napadł ?? Myślę, że Trump spokojnie by oddał Putinowi taką Polskę, Rumunię czy nadbałtyckie w imię pokoju ...

• Like 1
Opublikowano

No gaśnicą się nie wybronim...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Powiedzmy że nie było ataku Rosji na Ukrainę hipotetycznie. Mamy do wyboru jako sojusznika Niemcy, USA i Rosję. Kogo społeczeństwo by wybrało ?

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

USA można rozważać jako sojusznika gdy rządzi tam ktoś normalny, sojusze z Trumpem to jak sojusze z Putinem, a takie nam nie potrzebne ... 

Wrogów się szuka daleko, a przyjaciół blisko jak głosi stara maksyma, do tego sojusze by były trwałe muszą być zawiązywane między krajami o podobnym potencjale, a czym różnica jest większa tym bardziej sojusz zaczyna przypominać stosunek wasalny nie układ partnerski,z racji druzgoczącej przewagi polityczno/wojskowo/gospodarczej. 

Osobiście to bym wybrał Skandynawów, którzy już sprawnie w czwórkę tworzą nie oglądając się na NATO i USA swoją armię nordycką, a razem niewiele ustępują ekonomicznie Rosji do tego są na drugim froncie działań wojennych więc będą dymać wszystkich, na południu trzeba by było zacieśnić współprace z Rumunia (łatwe) i Turcją(cholernie trudne aczkolwiek możliwe), a w takiej sytuacji to Francuzi z chęcią by się dołączyli jako "parasol" nuklearny, by nadal czuć się mocarstwowo, a wtedy na każdą stronę luzik i Niemcy też są zmuszone grać z takim tworem...

Ale na takie rzeczy to my nie mamy ludzi niestety...

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przypomnij sobie jak nas "wydymali" Amerykanie podczas II WŚ, myślisz że teraz będzie inaczej jakby nas Rus napadł ?? Myślę, że Trump spokojnie by oddał Putinowi taką Polskę, Rumunię czy nadbałtyckie w imię pokoju ...

Już kiedyś kupowaliśmy francuskie czołgi w 1939 roku i samoloty, tak je szybko transportowali, że nie zdążyły dojechac przed upadkiem RP

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Już kiedyś kupowaliśmy francuskie czołgi w 1939 roku i samoloty, tak je szybko transportowali, że nie zdążyły dojechac przed upadkiem RP

Dokładnie było już zapłacone za nie...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Ten amerykański teraz też jakoś szybko nie płynie, a kasa już pewnie poszła dawno ... Sojuszników się szuka blisko a nie na drugim końcu świata ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

że nie zdążyły dojechac przed upadkiem RP

Bo wtedy nie było w Polce laweciarzy. A wiadomo, laweciarz wszystko przewiezie, Polska już pół Europy na lawetach przewiozła. 

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie no, lepiej na kolanach przed debilem z Ameryki i kiełbasa w gębe xD 

Pokaż gdzie on na kolanach był...a może lepiej pijanemu ch*jowi usługiwać w Brukseli lepiej, lokaj płaszczyk podaje to jest dopiero reprezentant ? 😄 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ten amerykański teraz też jakoś szybko nie płynie, a kasa już pewnie poszła dawno ... Sojuszników się szuka blisko a nie na drugim końcu świata ... 

Np kogo? Oświec nas, przecież nie braliśmy ślubu z Ameryką

Opublikowano
28 minut temu, mirro napisał(a):

Oglądałem ostatnio na Republice Konwencję PiS i tam sie darł

Ty nie widział Trzaskowskiego na wiecu w Głogowie lub Zielonej Górze,a też jest prezydentem Warszawy.😁