Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

aborcja w 9 miesiacu, to w sumie morderstwo. logicznie,mozna bylo poczekac do porodu i uspic, ale to byloby morderstwo. teoretycznie od tych 2 zdarzen mogłoby dzielic np 2 godziny samego porodu. dlaczego jej nie sadza za morderstwo? natomiast racjonalnie, mogla to dziecko urodzic i powiedziec w szpitalu ,ze go nie chce! k...a to takie trudne? lepiej zabic?!

proponuje przejsc sie do hospicjum dla takich dzieci..

wy kucyki konfy myslicie ze zawsze bedziecie piekni i modzi ,a zadne nieszczescie was nie spotka..

10 godzin temu, witejus napisał(a):

A g****o cie obchodzi😝

🤣 mozesz nie wiedziec .kiedy byles ostatnio w kosciele i po co ??

2 godziny temu, witejus napisał(a):

małopolskiego , nie musisz w to wierzyć

malopolska to nie galicja maczeta od scyzoryka sie rozni delikatnie..

2 godziny temu, andrzej78 napisał(a):

przeczytal ktos sam tekst ze zrozumieniem czy sam tytul ??

Opublikowano

Zgodnie z diagnozą prenatalną, dziecko – nazywane w mediach Felkiem – cierpiało na łamliwość kości, jednak przesłanka o legalnej aborcji w przypadku uszkodzenia płodu została usunięta z listy przesłanek dopuszczających legalną aborcję w Polsce po wyroku Trybunału Konstytucyjnego z 2020 roku. Aborcji dokonano powołując się na przesłankę legalnej aborcji w przypadku zagrożenia zdrowia i życia kobiety (chodziło o zdrowie psychiczne; z zaświadczenia lekarki psychiatrii wynikało, że pacjentka wyrażała „myśli rezygnacyjne”). u kobiety zagrazajace zyciu byly problemy psychiczne. mysle,ze to naciagana teoria na chwile, by jakos z tego wybrnac. chcieli usunac dziecko z lamliwoscia kosci, dlaczego tak pozno. jesli jednak juz donosila, mozna bylo urodzic, przeciez i tak urodzila, nikt nie cial takiego duzego plodu. mozna nie przyjac dziecka po porodzie, nie bylo by tego wszystkiego. odwazyla sie pani dr, a teraz zapewne tego zaluje. roznica taka, ze urodzila by zywe i oddala. czy by zmarlo,? nie wiem, ale taki wybryk daje swiatelko, ze mozna pod byle choroba zabic 9 m dziecko.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, witejus napisał(a):

A jest jakiś przemysł obronny w Europie?

Jest i to spory. Nawet kadłuby Rosomaków są na licencji Patrii. Stalowa Wola zdaje sie opanowała technologie robienia luf do czołgów dla Niemców. Chcieliśmy pozyskać technologie prochu wielobazowego do aminicji dużego kalibru. 

1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

ale faktycznie powiązania z przemysłem obronnym europy zachodniej powinny być większe puki co to po półtora roku rządów usmiechniętej koalicji w jakim miejscu jest Polska militarnie ?

Polska militarnie, czy Polska pod względem mozliwości produkcji. Bo jak to drugie, to tam gdzie była.

Program Borsuk poszedł sie walić, czyli nawet trochę do tyłu.

Opublikowano

ten proch to chyba od slowakow ??

28 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Zgodnie z diagnozą prenatalną, dziecko – nazywane w mediach Felkiem – cierpiało na łamliwość kości, jednak przesłanka o legalnej aborcji w przypadku uszkodzenia płodu została usunięta z listy przesłanek dopuszczających legalną aborcję w Polsce po wyroku Trybunału Konstytucyjnego z 2020 roku. Aborcji dokonano powołując się na przesłankę legalnej aborcji w przypadku zagrożenia zdrowia i życia kobiety (chodziło o zdrowie psychiczne; z zaświadczenia lekarki psychiatrii wynikało, że pacjentka wyrażała „myśli rezygnacyjne”). u kobiety zagrazajace zyciu byly problemy psychiczne. mysle,ze to naciagana teoria na chwile, by jakos z tego wybrnac. chcieli usunac dziecko z lamliwoscia kosci, dlaczego tak pozno. jesli jednak juz donosila, mozna bylo urodzic, przeciez i tak urodzila, nikt nie cial takiego duzego plodu. mozna nie przyjac dziecka po porodzie, nie bylo by tego wszystkiego. odwazyla sie pani dr, a teraz zapewne tego zaluje. roznica taka, ze urodzila by zywe i oddala. czy by zmarlo,? nie wiem, ale taki wybryk daje swiatelko, ze mozna pod byle choroba zabic 9 m dziecko.

nie zycze ci zle ale chcialbym abys stanal kiedys przed takim wyborem..bo u was kucykow kobiety nie maja nic do powiedzenia 🤣

masz w ooge jakas kobiete ??dzieci ?? 

wiecie jakie sa szczesliwe liczby w powiecie proszowickim ??

79 i 776-wicia wam wytlumaczy dlaczego.

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał(a):

To skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle?

Jest tak źle, bo proces demilitaryzacji poszedł tak daleko,że ciężko ruszyć z kopyta kiedy jest potrzeba bo wróg u bram.

Opublikowano
11 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Niech wybiorą najlepszego😁podobno czarnoskóry ma być teraz bo koniec świata się zbliża🤫

A niech wybiorą jakiegoś czarnego, będzie wesoło xD ciekawe jak polskie moher kommando zareaguje xD

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

przeczytal ktos sam tekst ze zrozumieniem

Przeczytał, ty coś zrozumiałeś z tego?

30 minut temu, jacus napisał(a):

wiecie jakie sa szczesliwe liczby w powiecie proszowickim ??

79 i 776-

o co ci chodzi?widocznie litewskie powietrze ci nie służy.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

będzie wesoło xD ciekawe jak polskie moher kommando zareaguje xD

W sensie?jak ma zareagować?czego się spodziewasz?

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A niech wybiorą jakiegoś czarnego, będzie wesoło xD ciekawe jak polskie moher kommando zareaguje xD

Znam co najmniej dwóch: Czarnek i Czarnecki 😁😜

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

ciekawe jak polskie moher kommando zareaguje xD

Jak zwykle. Obrażą sie na wybranego. Apage satanas zakrzykną.

Opublikowano (edytowane)

u nas kiedys proboszcz nazywal sie murzyn

24 minuty temu, mirro napisał(a):

Jest tak źle, bo proces demilitaryzacji poszedł tak daleko,że ciężko ruszyć z kopyta kiedy jest potrzeba bo wróg u bram.

na szczescie wrog zdemilitaryzowal sie jeszcze bardziej . tym bardziej ze u nas procent korupcji i zlodziejsta w porowaniu z tamtejszym to nic.

23 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

W czym nasz problem , pomożemy 😁

jak 1,5 milirda moze byc miiardami ??

tytul jak zwykle nijak ma sie do tresci.

10 minut temu, witejus napisał(a):

Przeczytał, ty coś zrozumiałeś z tego?

o co ci chodzi?widocznie litewskie powietrze ci nie służy.

W sensie?jak ma zareagować?czego się spodziewasz?

tobie bardziej brzeskie ,jesli nie zrozumiales ..juz wrocilem.

Edytowane przez jacus
Opublikowano
23 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

podobno czarnoskóry ma być teraz bo koniec świata się zbliża

Mariusz jeśli by został czarnoskórych TO w Polsce dziadki i babki zeszły by szybciej niż się wydaje. 😂😂😂😂

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

No nie wiem jak to będzie wyglądać, ale po prostu jestem ciekaw reakcji środowiska Radia Maryja xD

Powiem tyle że w radiu Maryja będzie apokalipsa. 🙆‍♂️🥶😱

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał(a):

Mariusz jeśli by został czarnoskórych TO w Polsce dziadki i babki zeszły by szybciej niż się wydaje. 😂😂😂😂

Nie wydaje mi się, przynajmniej w większości kraju, może w golicji i głodomorii bo tam zacofanie, ale dla większości społeczeństwa nie ma to znaczenia.

1 minutę temu, mirro napisał(a):

Wybraliby swojego papieża.

Już mają - Rydzyka.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Już mają - Rydzyka.

No to nic więcej do szcęścia im niepotrzebne. Tylko chwycić sie za łapki i tańcować na kolejnych urodzinach. 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie wydaje mi się, przynajmniej w większości kraju, może w golicji i głodomorii bo tam zacofanie, ale dla większości społeczeństwa nie ma to znaczenia.

Póki co to nasze katoliki bardziej patrzą przez pryzmat koloru skóry.