Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dla ciebie Pan Pafnucy...siusumajtku...😆

Na pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze...

Nie mówiąc o rozumie ...

Znałem kilku przekręciarzy, nie jeden ciężarówki czy ciągniki zniszczył na ich paliwie bo tanio 

Potem sprawy w sądzie 

Stacje dziś w ruinie albo na szwagra żony brata teścia ...aby tylko nazwiska nikt nie skojarzył

Ale takie bańkowcy jak ty kupują dalej 

I chwalą 

Bo tanio 

I nie jest powiedziane że są źle i dobre stacje 

Jest chwila słabości 

Wizja łatwych pieniędzy i wchodzisz w to raz i wystarczy 

Sam brałem od gościa kilka lat paliwo i było ok 

A teraz narzekają 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał(a):

Na pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze.

... Nooo.

O tym mówię ...siuśku...

Twoje osobiste refleksje mnie nie interesują....

Pisz do tych którzy chcą cię słuchać..

UPS....to nie masz tu do kogo...😆😂😆

12 minut temu, Roman176 napisał(a):

w razie nie powodzenia 80 tyś za naprawę

...nie przesadzasz aby?🤔

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pawel885 napisał(a):

a zero pojęcia

Nom...

Zauważyłem... ładowarko....😂😆

Lepszych jaj dawno nie czytałem...😁😂😆

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano

Idź do szkoły jełopie 

Maszyna służąca do zaladunku to ładowarka 

Nie ważne czy nośnik to ciągnik czy pojazd gąsienicowy czy nawet samochód 

Tak jak "paliwo "

Jełop pomyśli olej napędowy i benzyna 

Mądrzejszy powie że to i mazut, nafta czy gaz 

A nawet drewno  

Screenshot_20250421-231226~2.png

38 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

comon reil..

Taką naklejkę masz na aucie ? 🤭

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, Roman176 napisał(a):

takie coś można kupić ? 

dlatego idiota nie zrozumie ja mam CR mam szukać 20/40gr taniej , a wystarczy jedno tankowanie i amen jak filmie wyrzej i 80k nie twoje żeby zaoszczędzić 40gr  🤣

Tłumok🤣

Opublikowano
23 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Taką naklejkę masz na aucie ?

Tato mi tak powiedział...jak tobie frustracie...😆

4 minuty temu, Roman176 napisał(a):

no niestety nie znajdziesz na yt 

A nie no....jak to opracowanie naukowe z YT, to nie będę nawet pytał....😂

Opublikowano

Ukraińcy też kupują fałszywe dokumenty. Posiadają po kilka lewych paszportów, lewe zaświadczenia o ilości posiadanych dzieci, na które wyłudzają nienależne im świadczenia 800+ i inne, i ich nie piętnujecie, a ZUS, tak skrupulatny wobec Polaków, w tym przypadku, jest bezradny. Kogo reprezentujecie i wspieracie? Polaków, czy UPAdlińców? Atakujecie wszystkich, tylko nie największego wroga, którego wspieracie, bronicie i promujecie.

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A nie no....jak to opracowanie naukowe z YT, to nie będę nawet pytał....😂

ten gość serwisu gada co i ile .......... nawet w tym filmie gada ceny 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

Ukraińcy też kupują fałszywe dokumenty. Posiadają po kilka lewych paszportów, lewe zaświadczenia o ilości posiadanych dzieci, na które wyłudzają nienależne im świadczenia 800+ i inne, i ich nie piętnujecie, a ZUS, tak skrupulatny wobec Polaków, w tym przypadku, jest bezradny. Kogo reprezentujecie i wspieracie? Polaków, czy UPAdlińców? Atakujecie wszystkich, tylko nie największego wroga, którego wspieracie, bronicie i promujecie.

Toż to pisowska spuścizna więc o co ci chodzi?

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

ten gość serwisu gada co i ile .......... nawet w tym filmie gada ceny 

Lubisz być....wiesz co...

Kupuj werwy, dodatki itp...napewno pojeździsz dłużej ...na tych twoich ...poletkach...😁

Teraz, pawel885 napisał(a):

No tak 

I pewnie lejesz superol do niego 

Bo taniej 😂

Wodę leje....jak ty tutaj....😆😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, pawel885 napisał(a):

Nie myślałeś o płynie do chłodnic ?

Nie trzeba spuszczać zimą jak pojedziesz do kościoła 

🤔

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Lubisz być....wiesz co...

Kupuj werwy, dodatki itp...napewno pojeździsz dłużej ...na tych twoich ...poletkach...😁

nie po prostu wiem z czym co sie je , a nie papram jak ty całe życie

Jakby elektorat Donalda Tuska i koalicji obywatelskiej tworzyli inteligentni ludzie to Tusk i jego KO już dawno byliby na śmietniku historii

A tak dzięki „uśmiechniętym” Tusk drugi raz powrócił jako premier i niszczy resztę co nie udało mu się zniszczyć wtedy jak był pierwszy raz

42 minuty temu, Ulman napisał(a):

Toż to pisowska spuścizna więc o co ci chodzi?

a rządzi pis ? jest lepiej czy gorszy socjal dla upa ? 

Opublikowano

zamiast o piciu wodki i laniu wody to o piciu paliwa piszecie.. zdazylo sie wezykiem pociagnac zanim pompe kupilem  😂

ja na odpust i do corki pojechalm cwoki😂,jutro jade na litwe .

15 godzin temu, Roman176 napisał(a):

do baru się wybiera ? 

glodnemu chleb na mysli..

14 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Do Wenecji pewnie xD

https://g.co/kgs/Ya3M4kS

zamiast siedziec na af to trzeba bylo chodzic po barach to bys nie musial w szpitalu urzedowa.

boisz sie wody ?? moze temu slubna cie odeszla-ani do mycia, ani do picia,😂 tylko do podlewania 

14 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

będzie straszył bebzonem i dziura w zębie "laski " nad morzem 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

jakim morzem?? byles u siostry w odwiediznach czy wnuki bawiles, albo pampersy zmieniales ?

12 godzin temu, dsbh napisał(a):

Podejrzewam, że to po wczorajszym świętowaniu przy zepsutym bananie i parówce doszedł do wniosku, że czas na zmiany :ph34r:.

ja pare razy zmienialem swoje zycie diametralnie a ty ?? masz jakies mozliwosci ?? 

11 godzin temu, dysydent napisał(a):

no te z Gdańska zimą, czy gdzieś stamtąd co się na bok poprzewracały o 90 stopni

tu w tym temacie tyle tych stron że trudno znaleźć po linka

aale to tylko na af zdjecia obraca przy dodawaniu..

9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

ROBOTY W BRUD pszenica trzeba t1 i R1 a on wyjeżdża prawdziwy rolnik  

wiem ze klimat macie z deka inny ale ja ponad  tydzien temu zrobilem o r2 trzeba myslec. a kukurydze jak zawsze w maju posieje.

matka ci juz gospodarke zapisala ?? 

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

dlatego idiota nie zrozumie ja mam CR mam szukać 20/40gr taniej , a wystarczy jedno tankowanie i amen jak filmie wyrzej i 80k nie twoje żeby zaoszczędzić 40gr  🤣

Roman przecież Ty masz Deutza z silnikiem Deutza, to co Cię obchodzą problemy John Deere? Po większości mamy CR. Powiem tyle. Trza se kupić normalny zbiornik z dystrybutorem i połowa tych problemów zniknie. Jak się zajrzy do zbiornika ciągnika, to czasami takie cuda w środku, że aż strach. Druga sprawa, to trza lać pod korek i pilnować układu odpowietrzenia. No i zasada najważniejsza, to zamykać korek po zatankowaniu. Mam jeden traktor który przyjechał z zagranicy bez korka, tylko z reklamówką na wlewie. Walczyłem z nim długo a skończyło się wymianą pomp PLD wtrysikiwaczy, wszystkich rurek na niskim ciśnieniu i obudowy filtra, pompki zasilającej a na koniec wyjebałem zbiornik. W stary zbiorniku znalazł się kawał gumy która powoli się rozpuszczała a to co płynęło osadzało się gdzie tylko mogło.

Opublikowano
  1. Porównanie cen w Lidlu: Dziennikarze Deutsche Welle porównali ceny 22 podstawowych produktów spożywczych w Warszawie i Bonn. W Polsce zapłacono 120,45 zł, a w Niemczech 28,14 euro (119,64 zł po przeliczeniu) – różnica wyniosła zaledwie 81 groszy.
  2. Gdzie taniej?: W Polsce znacznie tańsze były jabłka (4,99 zł/kg vs. 13 zł w Niemczech), pomidory (7,99 zł/kg vs. 11 zł) oraz cukier (2,99 zł/kg vs. 3,90 zł). Ser gouda i twaróg również kosztowały mniej w polskich sklepach.
  3. Gdzie drożej?: W Polsce droższe były jajka (11,49 zł za 10 szt. vs. 10,25 zł), olej słonecznikowy (+1,60 zł), majonez (+2,75 zł) oraz czekoladowe zajączki wielkanocne (+4 zł). Banany i sałata lodowa również kosztowały więcej niż w Niemczech.
  4. Podobne ceny: Bułka kajzerka była w Polsce dużo tańsza (0,35 zł vs. 0,82 zł), ale chleb tostowy pełnoziarnisty miał zbliżoną cenę (3,19 zł vs. 3,39 zł). Mleko, woda mineralna i mąka kosztowały niemal tyle samo.
  5. Różnice w zarobkach i inflacji: Minimalna stawka godzinowa w Polsce to 30,50 zł brutto, a w Niemczech 55 zł (12,82 euro). Inflacja w Niemczech wynosi 2,2%, podczas gdy w Polsce 4,9%, co pokazuje, że mimo zbliżonych cen żywności, siła nabywcza Polaków jest znacznie niższa.
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jacek Liziniewicz
To dość symboliczna sprawa, ale warto o niej napisać. Płonie Biebrzański Park Narodowy. Nie udaje się na razie opanować pożaru. W akcji gaśniczej bierze udział "prywatna armia Macierewicza", która miała zostać rozwiązana, cały system przeciwpożarowy Lasów Państwowych (które mają być doprowadzone do niewydolności finansowej), ale również słynny Black Hawk.
Właśnie ten ostatni to jest symbol. O zakupie tego śmigłowca mówiło się, że to poważny przekręt i skandalem jest wydawanie na taką maszynę pod płaszczykiem ochrony bioróżnorodności. Posłowie PiS-u się bronili, ale i tak szedł przekaz. Wiceminister Mikołaj Dorożała był nawet łaskaw stwierdzić, że nie ma on na to by... robić kampanie informacyjne. Cytat: 
"Te helikoptery, o który wspomniałem nie przez przypadek, to jest takie symboliczne. Wydaliście setki milionów złotych na tego typu projekty a my dzisiaj musimy szukać pieniędzy na ochronę przyrody, szukać pieniędzy na tworzenie parków narodowych, szukać pieniędzy na porządną kampanię informacyjną, bo ta ochrona przyrody była na miejscu sto pięćdziesiątym którymś w państwa priorytetach i my bardzo chcielibyśmy to zmienić." 
Z tego co wiem Dorożała wysupłał pieniądze na kampanię informacyjną. Poszło na to coś około 2 mln zł. No i tak się zastanawiam. Co lepiej chroni bioróżnorodność? Śmigłowiec walczący z pożarem czy spot w Multikinie? WOT i Leśnicy będący w gotowości w święta czy organizacje pozarządowe, które futrowane są przez lata pieniędzmi  z UE, NFOŚiGW i wszelkich innych źródeł. Dla mnie odpowiedź jest prosta. I chyba warto to odkłamywać.

po co helikopter, którego można użyć do gaszenia pożaru, lepiej wydać na propagandę

taka jest różnica między pis a po

Edytowane przez nie
Opublikowano
2 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):
  1. Porównanie cen w Lidlu: Dziennikarze Deutsche Welle porównali ceny 22 podstawowych produktów spożywczych w Warszawie i Bonn. W Polsce zapłacono 120,45 zł, a w Niemczech 28,14 euro (119,64 zł po przeliczeniu) – różnica wyniosła zaledwie 81 groszy.
  2. Gdzie taniej?: W Polsce znacznie tańsze były jabłka (4,99 zł/kg vs. 13 zł w Niemczech), pomidory (7,99 zł/kg vs. 11 zł) oraz cukier (2,99 zł/kg vs. 3,90 zł). Ser gouda i twaróg również kosztowały mniej w polskich sklepach.
  3. Gdzie drożej?: W Polsce droższe były jajka (11,49 zł za 10 szt. vs. 10,25 zł), olej słonecznikowy (+1,60 zł), majonez (+2,75 zł) oraz czekoladowe zajączki wielkanocne (+4 zł). Banany i sałata lodowa również kosztowały więcej niż w Niemczech.
  4. Podobne ceny: Bułka kajzerka była w Polsce dużo tańsza (0,35 zł vs. 0,82 zł), ale chleb tostowy pełnoziarnisty miał zbliżoną cenę (3,19 zł vs. 3,39 zł). Mleko, woda mineralna i mąka kosztowały niemal tyle samo.
  5. Różnice w zarobkach i inflacji: Minimalna stawka godzinowa w Polsce to 30,50 zł brutto, a w Niemczech 55 zł (12,82 euro). Inflacja w Niemczech wynosi 2,2%, podczas gdy w Polsce 4,9%, co pokazuje, że mimo zbliżonych cen żywności, siła nabywcza Polaków jest znacznie niższa.

To tyle lat doganiania zarobków, podobno doganialismy Niemców a tu się okazuje że całe te starania w PiSdu ??