Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

6 pietro z 500 metrow 😂 bajki to kolegom ze wsi opowiadaj, corka wlasnie tak mieszka.

pare lat 20 tys aut mi za oknem na parterze przejezdzalo..nawet autobusu czy tira nie bylo sychac z odleglosci chodnika..

ty juz nawet nie myslisz ??

6 rano ! czytaj ze zrozumienie m i domyslaj sie troche , a pietro 9. w prostej linij moze nie 500, moze 300 mierzył nie bede. Dale to tylko do poriwnania, ze gosc zrzuca złom z -4 metrow na samocho, chalas, nikt go nie skarzy. na wsi traktor przejedzie o 6 i juz sad. Czytaj tekst ze zrozumieniem, bo potem wychodzi ze czepiles sie akurat pietra i to cie najbardziej "ubodło". a to nie o to chodziło. sedno tej wypoweidz tkwiło w obnazeniu obłudy jakiej dopuszczaja sie mieszkancy wsi, ktorzy buduja sie na niej, a potem narzekaja ze traktory jezdza! W podstawowe pani od polskiego nazywała to : czytanie ze zrozumieniem! szukalismy sedna sprawy w wybranym tekscie! Ciebie tego nie uczyli? Dlatego tak wslanie wyglada rozmowa z Toba, temat o skargach i sondach na wsi, a ty sie czepiles długosci sznurowadel, mowimy o problemie imigrantow, a Ty masz problem z pomiarem odleglosci od złomowiska! Litosci!

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

dysydent-nie zamierzasz zostac wernyhora czy inna saba ??🤣 

dla kogoś kto pojęcia o astronomii nie ma to ten który potrafił zaćmienie słońca wyliczyć też za wróżbitę uchodzi nawiedzonego a gdy wyliczenia się sprawdzą to najczęściej ci pierwsi upierają się jeszcze że to ten astronom to zaćmienie wywołał :D

. widzę przyczyny i tylko logicznie wnioskuję potencjalnie najprawdopodobniejsze ich skutki
czego nie wiem unikam zgadywania co często zastrzegam a Twój problem czy weryfikujesz sensowność czyichś przewidywań czy od razu okrzykujesz wróżbą wszystko ku czemu akurat nie masz wystarczajacej Wiedzy aby zweryfikować czy przypadkiem nie jest to zwykła logika choćby na zwykłej statystyce prawdopodobieństw.
jest jeszcze coś takiego jak wypieranie się z oczywistości a ostatnio owa poprawność polityczna wielu wpędziła w to upośledzenie i - niestety - muszę stwierdzić że do nich należysz.

samo to

2 godziny temu, jacus napisał(a):

polska ginie od poczatkow jej powstania i jakos nie moze zginac

a ile innych państw , nacji w międzyczasie powstało i dziś śladu po nich nie ma? to że kiedyś planetę zdominowały dinozaury to one też były pewne że wieczność jest ich
ze wszystkich form życia na Ziemi jakie kiedykolwiek powstały wyginęło 99% tak że co jest bardziej prawdopodobnym losem wszystkich państw obecnie istniejących; że połowa z nich przetrwa kolejny tysiąc lat czy że żadne z nich?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Godzinę temu, danielhaker napisał(a):

Jak musi, to pewnie Prince Polo? 🤔🤭

Image

prince polo jego wysokość cucumber warszawski :D 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, danielhaker napisał(a):

sugerujesz 🇩🇪szparagi?🤔

nno i łatwiej się w menory dadzą ułożyć a to zawsze już i 🇩🇪 i 🇮🇱 

a poważnie to te ogórki coś symbolizują @nie i to ja czegoś nie chwytam niedoinformowany w podtekstach czy akurat taki akurat mem się trafił i ...?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):
19 minut temu, nie napisał(a):

Image

prince polo jego wysokość cucumber warszawski :D 

To twój przyszły prezydent...

Trochę szacunku ..

Problem polega na tym, że identycznie jak platfusi zaszczuli tvp i obecnie ludzie plują na tvp, tak samo jak zaszczuli Dudę, będzie szczuty Prince Polo, jeśli by wygrał. Nie licz na szacunek ludzi

Nawiasem mówiąc nie ma wśród zarejestrowanych kandydatów godnego by zasiąść w pałacu prezydenckim 🤷‍♂️

Opublikowano
28 minut temu, dysydent napisał(a):

a dlaczego akurat ogórki?

bo na spotkaniu z wyborcami reklamował ogórki 

15 minut temu, danielhaker napisał(a):

Nawiasem mówiąc nie ma wśród zarejestrowanych kandydatów godnego by zasiąść w pałacu prezydenckim

już dawno o tym pisałem, trzeba będzie zagłosować na stanowskiego :D 

23 minuty temu, dysydent napisał(a):

a poważnie to te ogórki coś symbolizują @nie i to ja czegoś nie chwytam niedoinformowany w podtekstach czy akurat taki akurat mem się trafił i

26 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

To twój przyszły prezydent...

Trochę szacunku ..

• Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, danielhaker napisał(a):

Problem polega na tym, że identycznie jak platfusi zaszczuli tvp i obecnie ludzie plują na tvp, tak samo jak zaszczuli Dudę, będzie szczuty Prince Polo, jeśli by wygrał. Nie licz na szacunek ludzi

Nawiasem mówiąc nie ma wśród zarejestrowanych kandydatów godnego by zasiąść w pałacu prezydenckim 🤷‍♂️

a bo to twórcy Konstytucji obecnej coraz śmielej zwanej - kontraktową zadbali o powagę samej instytucji prezydenta?
Paraliż władzy w Polsce jest wpisany już w samą konstytucję tak że jaka rzecz czy jakiś batonik warzywo czy inne stworzenie zasiądzie prezydentem i tak nic sensownego nie może to i nikt sensowny nie wystartował
po co? zmarnować pięć lat życia na robienie za albo podręczny długopis albo polityczny worek treningowy zależnie jaką opcję polityczna się firmuje; czy akurat rządzącą czy opozycyjną

a zatem @nie byłem doinformowany
no ale ja ani yelewizyjny ani szajs-zbukowy to gdzie miałbym ... ? tyle co tu na tym AF kto co ciekawszego podrzuci to obie doszukuję w necie bo wiosna i czas nie na siedzenie po socmediumach

Opublikowano

Image

Konkret numer 99 brzmi:

"Natychmiast zatrzymamy finansowanie fabryki kłamstw i nienawiści, jaką stała się TVP i inne media publiczne. Zgodnie z naszym zobowiązaniem przeznaczymy 2 mld zł z TVP na leczenie raka".

tak się dyma peowskich frajerów :D 

Opublikowano

Te ogórki prince polo i inne pierdoły to tak naprawdę słabość i desperacja pisu i ich kandydata. Po kolejnych aferach z udziałem Nowogrodzkiego pis niema nic konkretnego na Trzaskowskiego. Pozostaje jedynie troling. I straszenie ciemnoty. Dzisiaj sąsiadka na wsi wyborczyni pisu pytała mamę czy to prawda, że na jesieni mogą zabrać emerytury.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, nie napisał(a):

Image

Konkret numer 99 brzmi:

"Natychmiast zatrzymamy finansowanie fabryki kłamstw i nienawiści, jaką stała się TVP i inne media publiczne. Zgodnie z naszym zobowiązaniem przeznaczymy 2 mld zł z TVP na leczenie raka".

tak się dyma peowskich frajerów :D 

No z tym to naprawdę niezle jaja teraz idzie chyba z 2.5mld na TVP a służba zdrowia coraz bardziej kuleje https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-lewica-wsciekla-po-decyzji-sejmu-zukowska-apeluje-do-prezyde,nId,21392495.  A tu coś na rozluźnienie atmosfery https://www.facebook.com/share/v/1AGt4L4t6r/

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

do 16 mozna zglaszac kandydatow do wyborow.ciekawe ilu zebralo prawidlowo 100 tys podpisow,

2 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

6 rano ! czytaj ze zrozumienie m i domyslaj sie troche , a pietro 9. w prostej linij moze nie 500, moze 300 mierzył nie bede. Dale to tylko do poriwnania, ze gosc zrzuca złom z -4 metrow na samocho, chalas, nikt go nie skarzy. na wsi traktor przejedzie o 6 i juz sad. Czytaj tekst ze zrozumieniem, bo potem wychodzi ze czepiles sie akurat pietra i to cie najbardziej "ubodło". a to nie o to chodziło. sedno tej wypoweidz tkwiło w obnazeniu obłudy jakiej dopuszczaja sie mieszkancy wsi, ktorzy buduja sie na niej, a potem narzekaja ze traktory jezdza! W podstawowe pani od polskiego nazywała to : czytanie ze zrozumieniem! szukalismy sedna sprawy w wybranym tekscie! Ciebie tego nie uczyli? Dlatego tak wslanie wyglada rozmowa z Toba, temat o skargach i sondach na wsi, a ty sie czepiles długosci sznurowadel, mowimy o problemie imigrantow, a Ty masz problem z pomiarem odleglosci od złomowiska! Litosci!

wiesz co to cisza nocna ??

zrzuca zlom z 4 metrow na tir-a ?? ktroy kierowca by na to pozwolil ??

traktor przejedzie i sad ??  znowu gdzies cos slyszales ??? 

andersen przy tobie to amator🤣

choc obstawiam wschodni kierunek bajkopisarstwa..

jakiego sedna czy prawdy szukac w twoich postach jesli to sa bajki z mchu ,paproci i ruskiej onucy ??

zeby chociaz moral byl ?? 

2 godziny temu, dysydent napisał(a):

dla kogoś kto pojęcia o astronomii nie ma to ten który potrafił zaćmienie słońca wyliczyć też za wróżbitę uchodzi nawiedzonego a gdy wyliczenia się sprawdzą to najczęściej ci pierwsi upierają się jeszcze że to ten astronom to zaćmienie wywołał :D

. widzę przyczyny i tylko logicznie wnioskuję potencjalnie najprawdopodobniejsze ich skutki
czego nie wiem unikam zgadywania co często zastrzegam a Twój problem czy weryfikujesz sensowność czyichś przewidywań czy od razu okrzykujesz wróżbą wszystko ku czemu akurat nie masz wystarczajacej Wiedzy aby zweryfikować czy przypadkiem nie jest to zwykła logika choćby na zwykłej statystyce prawdopodobieństw.
jest jeszcze coś takiego jak wypieranie się z oczywistości a ostatnio owa poprawność polityczna wielu wpędziła w to upośledzenie i - niestety - muszę stwierdzić że do nich należysz.

samo to

a ile innych państw , nacji w międzyczasie powstało i dziś śladu po nich nie ma? to że kiedyś planetę zdominowały dinozaury to one też były pewne że wieczność jest ich
ze wszystkich form życia na Ziemi jakie kiedykolwiek powstały wyginęło 99% tak że co jest bardziej prawdopodobnym losem wszystkich państw obecnie istniejących; że połowa z nich przetrwa kolejny tysiąc lat czy że żadne z nich?

poczytaj o prognozach sprzed 100 czy nawet 50 at o dzisiejszych czasach .

w tamtych czasach byly one jak najbardziej sensowne- mialo owsa braknac we francji dla wszystkich koni ,ktore dzisija beda wozic ludzi.

lem cos tam trafil ..ale z calym szacunkiem  ...

2 godziny temu, danielhaker napisał(a):

trzeba bylo startowac - jako moderator af z ponad 100 tys uzytkownikow -nie sprawdzalem ale tyle chyba jest- mialbys duze szanse na rejestracje.miliony rolnikow i mieszkancow wsi i malych miasteczek i wygrywasz...

adriana ktos zaszczul ?? jakie widzisz tego symptomy ??

Opublikowano

Panie jacku, nie ma sensu z panem dyskutowac. Zarzuca pan wszystkim kłamstwa , a jedynym złotoustym jest niby Pan. Taka rozmowa, gdzie pan z wszystkich robi oszołomów, a z siebie najmadrzejszego mija się z celem. Przepraszam, ale będę starał się nie odpowiadać na posty, które pan spłodził, bo oczy od tego bolą. Gdy zacząłem tutaj zagladac, uraził mnie sposób jaki tutaj pana traktuja, używając epitetów również. Po kontakcie z pana chamstwem, nie dziwie się chłopakom. Internet to jednak miejsce gdzie każdy, moze czuc sie bezkarny, pisac idiotyzmy, prowokować.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, danielhaker napisał(a):

Byli dwaj, na próbę. nazywali się Kamiński i Wąsik. Próbowali zasiąść, albo zalegnąć w komnatach, tyle że dostali mokrą ścierą przez baniaki od Pani Prezydentowej, co to ich ze sprzedawcami Biblii pomyliła.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano

Image

jak przystało na zakłamanego, fałszywego peowca, dotrzymała słowa ....... i zagłosowała za obniżeniem składki

Anna-Maria Żukowska 💁🏻‍♀️
Czy ten przetrącony kręgosłup będzie Pani Leszczyna
 leczyć na NFZ czy prywatnie? 😏🤔

dobre 👍

Image

kataryna
Jako beneficjentka tej zmiany czuję złość. Bo to, co zaoszczędzę teraz i tak nie wystarczy potem na prywatne leczenie się komuś, kto musi się leczyć normalnie, a nie w rządowej klinice. PiS przynajmniej 500+ dawał wszystkim i na podstawowe potrzeby. PO dało przywileje.

Wszyscy się zrzucą na prezent dla mnie bo pan premier rozdaje kiełbasę wyborczą. Ale pamiętajcie, to 500+ było kupowaniem głosów u przekupnego elektoratu.

Jakub Kosikowski (lekarz onkolog)
Czy jestem zaskoczony? Nie

Grunt pod to + uwalenie ustawy o pensjach minimalnych w ochronie zdrowia medialnie jest robiony od początku kadencji.

Prościej sie nie da: im gorzej w NFZ tym więcej wydacie prywatnie.

A no i jako uciemiężony przedsiębiorca na JDG dziękuję

Tak samo jako lekarz, wypada podziękować

Mi w to graj, ale czy wam też?

Naczelna Izba Lekarska
W związku z podjętą w dniu dzisiejszym polityczną decyzją dot. obniżenia składki zdrowotnej dla przedsiębiorców, Naczelna Izba Lekarska domaga się od rządzących pilnego zapewnienia odpowiednich nakładów na ochronę zdrowia, w szczególności natychmiastowego wskazania źródeł finansowania zapewniających bezpieczeństwo zdrowotne pacjentów i prawidłowe funkcjonowanie systemu – komentuje prezes  Łukasz Jankowski.

po-łgłowki zadowolone?

Opublikowano
Godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

Panie jacku, nie ma sensu z panem dyskutowac. Zarzuca pan wszystkim kłamstwa , a jedynym złotoustym jest niby Pan. Taka rozmowa, gdzie pan z wszystkich robi oszołomów, a z siebie najmadrzejszego mija się z celem. Przepraszam, ale będę starał się nie odpowiadać na posty, które pan spłodził, bo oczy od tego bolą. Gdy zacząłem tutaj zagladac, uraził mnie sposób jaki tutaj pana traktuja, używając epitetów również. Po kontakcie z pana chamstwem, nie dziwie się chłopakom. Internet to jednak miejsce gdzie każdy, moze czuc sie bezkarny, pisac idiotyzmy, prowokować.

mow mi wuju tylko sie nie pomyl..

wiejskie kompleksy wlasnie tak sie wyrazaja jak piszesz.. teraz nie sloma z butow wystaje,,

to najwyzsza zbrodnia klamcom zarzucac klamstwa. 

.pisz prawde lub cos zblizonego do prawdy a nie opowiadaj bajki . dyskusja z toba konczy sie na stwierdzeniu -daj linka..

podaj adres tego skupu zlomu to sprawdzie czy rzeczywiscie blisko sa bloki...

przewaznie na tym konczy sie dyskusja z bajkopisarzami.

za stary jestem zeby wierzyc w to co ludzie pisza w internecie..a ze zyje glownie prawdziwym zyciem wsrod ludzi potrafie rozroznic prawde od falszu..

wybacz ze znam paru wlascicieli skupow zlomu 🤣

https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/niecodzienne-obrazki-na-kasprowym-wierchu-zauwazyli-andrzeja-dude/w0t7r0n,07640b54