Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ulman napisał:

a nasze patałachy czegoś sobie za wpompowaną kasę zażyczą czy nadal będą im dziękowac że nas bronią przed inwazją ruskich na europę? 

To nie jest koncert życzeń a graty cośmy je dali już pewno spalone - po ptokach. Czy nas bronią? Są sygnały ze strony krajów bałtyckich i dalej na północ, że jednak tak. Swego czasu ruskie wymyślili najkrótszą drogę do Oceanu Indyjdkiego przez Afganistan. U sąsiadów Ukrainy skupionych mnóstwo gazowych rur. Wznowienie obecności w Arktyce to też droga do celu. Celem jest szmal. Ruscy dawno niczego u siebie nie znaleźli. Nasz teren to jak zwykle dobry bufor...

Opublikowano

a co kogo obchodzi że spalone ? Jak się dawało to trzeba też czegoś konkretnego oczekiwać i się z nimi nie cackać. Nasi dziadowie mieli przetrenowane jak z ukraińcami postępować i te wzorce są nadal aktualne. 

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał(a):

Czy nas bronią? Są sygnały ze strony krajów bałtyckich i dalej na północ, że jednak tak.

a ja debil myślałem, ze bronią siebie i swojej państwowości. Widzę ty z tych co twierdzą, że to misja dziejowa, dobra narracja by uzasadniać charytatywne wspieranie Ukrainy. Gdyby tak USA myślała to po dwóch wojna światowych nie zostali by mocarstwem tylko zadłużonymi łachudrami. W interesie Polski nie jest silna i nowoczesna Ukraina bo zajedzie nam gospodarkę szybciej niż te nasze rzadowe asy bez mózgu.

Opublikowano (edytowane)

Jak tam cła Trumpa i 51 stan USA czyli Kanada? Szybko Trumpowi rura zmiękła. Cła nie zaczęły działać a już wycofał. W zamian za jakieś pierdoły czyli lepsze pilnowanie granicy z CA przez którą przechodzi 1 % nielegalnych imigrantów w USA.

main_05jak_dzia_aj_wysokie_c_a.jpg

main_06_ubudubu_ny_sekcja.jpg

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano
Takeda napisał:

8 minut temu, DTaras napisał(a):

Czy nas bronią? Są sygnały ze strony krajów bałtyckich i dalej na północ, że jednak tak.

a ja debil myślałem, ze bronią siebie i swojej państwowości. Widzę ty z tych co twierdzą, że to misja dziejowa, dobra narracja by uzasadniać charytatywne wspieranie Ukrainy. Gdyby tak USA myślała to po dwóch wojna światowych nie zostali by mocarstwem tylko zadłużonymi łachudrami. W interesie Polski nie jest silna i nowoczesna Ukraina bo zajedzie nam gospodarkę szybciej niż te nasze rzadowe asy bez mózgu.

Jak siedzisz we wsi a Twoi kolesie w dziurze 10 km dalej to razem bronicie wsi, tej dziury czy może planety? Są różne poziomy rozumowania i warto sobie kakoś to poukładać albo przynajmniej głupa mie palić. Jeżeli silna Ukraina nie jest w naszym interesie to i silna Rosja tym bardziej.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

takie stare dziady nie powinny żadnych stanowisk zajmować. 65 lat i won ze stanowiska na emeryturę żeby głupot nie robić. 

Słusznie.

Też uważam że Putin już powinien odpocząć....

• Haha 1
Opublikowano
Ulman napisał:

a co kogo obchodzi że spalone ? Jak się dawało to trzeba też czegoś konkretnego oczekiwać i się z nimi nie cackać. Nasi dziadowie mieli przetrenowane jak z ukraińcami postępować i te wzorce są nadal aktualne. 

Jak się dawało.... teraz już po ptokach. Ale jak się dawało znów to Wołyń był najważniejszy.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Ulman napisał(a):

takie stare dziady nie powinny żadnych stanowisk zajmować. 65 lat i won ze stanowiska na emeryturę żeby głupot nie robić. 

Stary dziad nie jest tu problemem. Problemem jest ciemnota która uwierzyła w głoszone przez niego dyrdymały. Naprawa gospodarki i zmniejszenie cen przy pomocy ceł to był iście absurdalny pomysł. Jedyne co można podać na obronę tej ciemnoty to to, że Kamala była bardzo słabym kontrkandydatem. 

Opublikowano
37 minut temu, DTaras napisał(a):

Jak siedzisz we wsi a Twoi kolesie w dziurze 10 km dalej to razem bronicie wsi, tej dziury czy może planety?

Zadanie, to zadanie. Jeden ciul dziura , wieś, czy planeta. Nagroda za to i tak zawsze taka sama. Urwany łeb.

33 minuty temu, DTaras napisał(a):

Jak się dawało.... teraz już po ptokach.

Po ptokach było z chwilą skreślenia z ewidencji WP.

Opublikowano

Autostrada Wolności stała się piekłem, upokorzeniem. Niemcy źle zorganizowanymi kontrolami na granicy zdewastowali nasze życie

Niemcy od roku uszczelniają granice przed napływem migrantów, robią wyrywkowe kontrole na granicy. W Lubuskiem, na największym przejściu w Świecku, oczekiwanie w kolejce na wjazd do Niemiec sięga od kilku do kilkunastu godzin. W przygranicznych Słubicach, mieszkańcy przyznają, że zatory na przejściach granicznych rujnują im życie. 

Kontrole można robić w sposób mniej uciążliwy dla przygranicznego życia. Kiedy na to patrzę, zastanawiam się, czy jesteśmy jeszcze w Unii Europejskiej?

Te kontrole obniżają też konkurencyjność polskich firm względem niemieckich. "Dla niektórych może się to skończyć katastrofą. Nie ma ułatwień dla ciężarówek, które wiozą żywe zwierzęta, leki czy towary, które łatwo się psują. Niemcy o tym nie myślą. Ich towary wjeżdżają do Polski bez zwłoki.

Słubice śmierdzą uryną. Kierowcy są uwięzieni w szczerym polu. Nie mają dostępu do toalet, wody. Wjeżdżają w uliczki, wychodzą na skwery, sikają pod drzewami, wysadzają dzieci na chodniku. To tysiące aut dziennie.

polska rzeczywistość pod rządami niemieckiego sługusa

• Haha 1
Opublikowano

u nas ciemnota wierzy w pis  konfederacje kucykow.

2 godziny temu, Ulman napisał(a):

Daj spokój. Upaiński lizodup zawsze będzie im się w pas kłaniał i wymyślał usprawiedliwienia dla stepowej swołoczy. 

twoi przodkowie sie w grobie przewracaja jak ich tak nazywasz..

sprawdzales kiedy sie przechrzcili ??

2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Że niby Europa Zachodnia jest naszym przyjacielem? Niemcy - Francja Anglia Weź się chłopie nie kompromituj. Kto odrobił lekcje? Poczekaj za dwa lata o lekcji zapomną. Wiem ile lat trwały zabory i znam zaborców, bo pewnie pani z lewicy by nie znała. Historię lubię i dosyć dobrze znam więc mi nie pierdziel głupot.

Jak jesteś taki kozak to powiedz czemu Anglia nie otworzyła archiwum jeszcze i inne państwa? Powiem ci dlaczego bo byś się udławił, tymi naszymi przyjaciółmi.

niewiele zrozumiales z mojego posta-w sumie mnie to nie dziwi.

2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Dokładnie, chwała wielkiej Polsce!

przez takich jak ty z wielkiej polski zostala wielkopolska🤣

1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

no wlasnie nasi dziadowie twoich gonili 🤣

34 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Słusznie.

Też uważam że Putin już powinien odpocząć....

a kot onucy judaszowe rubelki bedzie slal..

Opublikowano
7 godzin temu, jarecki napisał(a):

też ma prawa do ziem odzyskanych w Polsce

Tutaj niestety jest inne rozdanie bo po pierwsze to niemcy wszczeły wojnę którą przegrali czyli przegrany nie ma nic do gadania . Następna sprawa to że granice Polski i Niemiec są ustalone i zatwierdzone przez międzynarodówkę i to od 80 lat .Ukraina nigdzie nie składała wniosku o ustalenie granicy choć była upominana od 2000 roku ale to nie nastąpiło . Nie ma aktów założycielskich .1991 oczywiście Polska się zgodziła by powstał twór ukraina z byłego bloku WNP ale ukraincy nic z tą decyzja nie zrobili . Do dziś nie zgłosili do ONZ swoich granic .Była nawet teoria że ukraińcy nie chcą ustalić swoich granic bo banderowcy uważają że Kraków aż po San to ich ziemie więc gdy ustalą granice na Bugu to nigdy nie będą mogli sie starać o zajęcie Polski . Taki to wredny naród.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, nie napisał(a):

Autostrada Wolności stała się piekłem, upokorzeniem. Niemcy źle zorganizowanymi kontrolami na granicy zdewastowali nasze życie

Niemcy od roku uszczelniają granice przed napływem migrantów, robią wyrywkowe kontrole na granicy. W Lubuskiem, na największym przejściu w Świecku, oczekiwanie w kolejce na wjazd do Niemiec sięga od kilku do kilkunastu godzin. W przygranicznych Słubicach, mieszkańcy przyznają, że zatory na przejściach granicznych rujnują im życie. 

Kontrole można robić w sposób mniej uciążliwy dla przygranicznego życia. Kiedy na to patrzę, zastanawiam się, czy jesteśmy jeszcze w Unii Europejskiej?

Te kontrole obniżają też konkurencyjność polskich firm względem niemieckich. "Dla niektórych może się to skończyć katastrofą. Nie ma ułatwień dla ciężarówek, które wiozą żywe zwierzęta, leki czy towary, które łatwo się psują. Niemcy o tym nie myślą. Ich towary wjeżdżają do Polski bez zwłoki.

Słubice śmierdzą uryną. Kierowcy są uwięzieni w szczerym polu. Nie mają dostępu do toalet, wody. Wjeżdżają w uliczki, wychodzą na skwery, sikają pod drzewami, wysadzają dzieci na chodniku. To tysiące aut dziennie.

A za pis to nie było tych kontroli. Weź ty się opanuj i nie rób z siebie durnia większego niż jesteś. To, że Kanada olała Trumpa to pewnie też wina Tuska?

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

A za pis to nie było tych kontroli. Weź ty się opanuj i nie rób z siebie durnia większego niż jesteś. To, że Kanada olała Trumpa to pewnie też wina Tuska?

co jest durne?

Opublikowano
4 minuty temu, marks50 napisał(a):

Ukraina nigdzie nie składała wniosku o ustalenie granicy choć była upominana od 2000 roku ale to nie nastąpiło . Nie ma aktów założycielskich .1991 oczywiście Polska się zgodziła by powstał twór ukraina z byłego bloku WNP ale ukraincy nic z tą decyzja nie zrobili . Do dziś nie zgłosili do ONZ swoich granic .Była nawet teoria że ukraińcy nie chcą ustalić swoich granic bo banderowcy uważają że Kraków aż po San to ich ziemie więc gdy ustalą granice na Bugu to nigdy nie będą mogli sie starać o zajęcie Polski . Taki to wredny naród.

Iiiiiiii jakoś se przez te lata żyli, mieli nawet stolicę. Powiem więcej nikogo nie atakowali a nawet ich wojsko brało udział w operacji pokojowej na Bałkanach.  

Opublikowano
mirro napisał:

Zadanie, to zadanie. Jeden ciul dziura , wieś, czy planeta. Nagroda za to i tak zawsze taka sama. Urwany łeb.

Cóś robić jednak trzeba. Co do skreślenia - racja. Poszło i nima. A czy nagroda za to przyjdzie to i tak niezależne od tego co pletą środowiska albo ustalą oficjele.

Opublikowano
55 minut temu, Ulman napisał(a):

A młode dziady głupot nierobią?

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

A młode dziady głupot nierobią?

A jak młode i już głupie , to przecież nic mądrego nie zrobią.

Opublikowano
nie napisał:

Ty. Kiedy te dantejskie sceny były. Ostatnią razą było jak zwykle - zwolnić i jechać.

Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał(a):

co jest durne?

To jest durne, że obwiniasz obecny rząd a kontrole były już za poprzedniego. Nam to nie pasuje ale co to Niemca obchodzi? Czy my Polacy przejmujemy się tym, ze w Terespolu stoją Białorusini w kolejce godzinami? CO nas to obchodzi chcą wjechać wyjechać niech stoją

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał(a):

To gdzie jest granica? Jedni mówią, że Gorzów to północ a ja bliżej Zielonej Góry. Musisz mieć ful papieru skoro opłaca się go wozić. Był czas, że najcenniejszy z tego co miałem był kwit o przekazaniu surowca. Teraz trzeba płacić za śmieci to mnie wali - zabierają chłopaki nawet bez sortowania.

Ja powiat nowosolski. Ale do tablicy Zielona Góra mam 3 km

Sprzedaję 100-150 ton rocznie