Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

jakim cudem im wyszło że trzeba bedzie podnieść podatki?

Bardzo prosto. Likwidujesz zus to znaczy, ze tym co biorą teraz emerytury nie płacą na nie obecnie pracujący składek. Państwo musi skądś na te emerytury wziąć. Mentzen nie umiał powiedzieć skąd. Bon zdrowotny pomysłu konfy to coś ponad 4 tys na głowę. Wiesz co dzisiaj można zrobić w medycynie za 4 tys. Tutaj wyłożył się Wilk Bo kombinując skąd wziąć brakujące pieniądze aby nie powiedzieć ludziom, że byli by zmuszeni do tego bonu dokładać kosmiczne sumy w przypadku ciężkich chorób też mu jakoś tak wyszło, że państwo by dokładało. Ale skąd? Skąd państwo bierze kasę nie musze tłumaczyć. Niestety obaj panowie nie umieli tego wytłumaczyć ani dziennikarzom ani Petru.

To jest cały problem konfy fajne hasła w stylu likwidacja zus przedsiębiorcy nie muszlą płacić likwidacja składki zdrowotnej przedsiębiorcy nie muszą płacić. Ale jak ktoś zapyta skąd w takim razie wziąć na świadczenia pomysły konfy się kończą. Dlatego 10 %to sufit. To, że Mentzen za pisu był przeciw cpk a teraz jest za czy to, że raz był za prywatyzacją służby zdrowia a innym razem mówił, że prywatnej służby zdrowia nie może być to już kosmetyka.

Opublikowano
39 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Rozumiem że wyłeś jak PO donosiła na PiS do Brukseli, ale jak PiS donosi na PO do Trumpa to już jest wszystko fajnie ?? xD  Oj Urban Urban ...

To, że pis donosi do Trumpa to pikuś. Pis donosił na Polskę do UE jak Tusk rządził pierwszy raz. Były trzy donosy. A dopiero potem skowyt ,ze Tusk donosi do Brukseli na Polskę.

15 minut temu, nie napisał(a):

wiem, że tvn wyprał ci mózg, ale to nie tusk kupuje tylko polska

taki robi biznes z twoim kochanym tuskiem, że nawet nie chce go widzieć na zaprzysiężeniu :D buahahaahaaaaaaaaaa

Na zaprzysiężenie jadą reprezentacji państwo równi stanowiskiem temu który będzie przysięgał tj prezydenci i ich odpowiednich w krajach gdzie prezydenta nie ma. Tak tak wiem Orban jedzie ale to jeden z nie wielu wyjątków. Od nas jedzie prezydent i tyle.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Bardzo prosto. Likwidujesz zus to znaczy, ze tym co biorą teraz emerytury nie płacą na nie obecnie pracujący składek. Państwo musi skądś na te emerytury wziąć. Mentzen nie umiał powiedzieć skąd. Bon zdrowotny pomysłu konfy to coś ponad 4 tys na głowę. Wiesz co dzisiaj można zrobić w medycynie za 4 tys. Tutaj wyłożył się Wilk Bo kombinując skąd wziąć brakujące pieniądze aby nie powiedzieć ludziom, że byli by zmuszeni do tego bonu dokładać kosmiczne sumy w przypadku ciężkich chorób też mu jakoś tak wyszło, że państwo by dokładało. Ale skąd? Skąd państwo bierze kasę nie musze tłumaczyć. Niestety obaj panowie nie umieli tego wytłumaczyć ani dziennikarzom ani Petru.

To jest cały problem konfy fajne hasła w stylu likwidacja zus przedsiębiorcy nie muszlą płacić likwidacja składki zdrowotnej przedsiębiorcy nie muszą płacić. Ale jak ktoś zapyta skąd w takim razie wziąć na świadczenia pomysły konfy się kończą. Dlatego 10 %to sufit. To, że Mentzen za pisu był przeciw cpk a teraz jest za czy to, że raz był za prywatyzacją służby zdrowia a innym razem mówił, że prywatnej służby zdrowia nie może być to już kosmetyka.

Nie dosłuchałeś lub nie doczytałeś do końca, Ograniczenie administracji i marnotrawstwa urzędasów w dużej mierze sfinansuje tą dziurę. Problemem jest to że zus jest patologiczną piramidą finansową i to tak czy inaczej trzeba zlikwidować. Bez bólu się nie obejdzie. Bon zdrowotny to minimalna podstawa a reszta to indywidualne ubezpieczenia zdrowotne. Kosmiczne sumy usług medycznych zostaną urealnione  gdy zacznie się konkurencja , dokładnie tak jak to się stało w telefonii komórkowej czy na rynku ubezpieczeń. 

No ale w takim razie spójrzmy na to z twojej strony. Masz jakiś pomysł wyjścia z tej  POPISowej socjalistycznej chujni?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Kosmiczne sumy usług medycznych zostaną urealnione  gdy zacznie się konkurencja , dokładnie tak jak to się stało w telefonii komórkowej czy na rynku ubezpieczeń. 

przeczytaj co to jest utopia

20 minut temu, hubertuss napisał(a):

Od nas jedzie prezydent i tyle.

przecież wy nie macie prezydenta :D  cos się zmieniło? :D 

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Na razie kadencja KO się nie kończy, zobaczymy co zrobią jak będą mieli prezydenta o ile bedą mieli. Jak będą kradli to nich ich kolejna władza zamyka nie mam nic przeciwko temu. Aby tylko kolejni nie okazali się takimi fujarami jak pis co to Karpińśkiego trzymali 270 dni w pace i aktu oskarżenia do sądu nie potrafili napisać. Osobiście mam nadzieje że paru z pisu wyląduje za kratami i ta umowa o której ktoś tu pisał zostanie złamana i kolejna władza powsadza tych co teraz są jeśli coś przeskrobią. I skończy się tylko na strachach w kampanii. Pis miał na to 8 lat. Albo byli tymi fujarami i nie potrafili zamknąć nikogo z po albo nie mieli za co. Kolejka pisu się skończyła. Teraz przy piłce jest KO

Ty to naprawdę przygłupie jesteś. Przecież tu chodzi o to żeby tej władzy już nie oddać. Zaraz cepy jakiś dekret sobie napiszą.

5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Konfa to cyrkowcy . Ich problem jest taki, ze nie potrafią zdobyć więcej jak 10 % poparcia bo nie wielu naiwnych im ufa. A rolnicy to już w szczególności. Gdybyśmy wrócili do prawdziwych poglądów ludzi z konfy to rolnik nie powinien mieć żadnych dopłat nic. Jak mawiał JKM nie opłaca ci się nie rób. I aż śmiech bierze jak rolnicy wierzą w konfę. Ale widać taki los polskiego rolnika wierzy tym co mu jak najwięcej pierdół nawciskają apotem jest przez nich sromotnie oszukany.

A to jednak socjal jest dobry? Czy inni to patologia a Tobie to się należy 

6 godzin temu, racyl napisał(a):

Konfederacja przy władzy to będzie PIS 2.0 .

Będą kary zawieszenia i skłócenie ze wszystkimi

Chrogiewki to zazwyczaj co wybory zmieniają zdanie. A Ty co 3 dni. Masz szacunek do samego siebie?

6 godzin temu, racyl napisał(a):

Ty ciagle czekasz że ktoś ci coś da . Na dobrobyt trzeba zapracować swoimi rękami

I dlatego dzisiaj to Ci pasuje Tusk? Przecież nic nie zmienił od ponad roku co PiS dawało 

3 godziny temu, Ulman napisał(a):

Tu nie chodzi o naiwność tylko o głupotę. 80-90% społeczeństwa jest durna i nie rozumie o czym mowa. 

To co powiedział Korwin jest najoczywistszą z oczywistości - po co robić coś co nie ma sensu? Co do dopłat to JKM zawsze był przeciwnikiem socjalu który degeneruje społeczeństwo. Dalszy ciąg jest taki że trzeba zlikwidować dopłaty w całej UE i wtedy można uczciwie konkurować między sobą. Kolejna sprawa jest taka że gdyby zlikwidować dopłaty to sporo ziemi rolnej poszłoby do sprzedaży i przyspieszyło zmianę struktury na wsi. Kolejna sprawa to patologia uprawy jakiś 6 klas tylko dla dopłat a wprowadzanie jakiś ekologicznych bzdur na dobrych glebach. Zalesić te 6 te klasy a na dobrej ziemi produkować.   

Oczywiście że tak. Niestety u nas uprawia się dopłaty a w starej uni żywność dla nas.

34 minuty temu, Ulman napisał(a):

Nie dosłuchałeś lub nie doczytałeś do końca, Ograniczenie administracji i marnotrawstwa urzędasów w dużej mierze sfinansuje tą dziurę. Problemem jest to że zus jest patologiczną piramidą finansową i to tak czy inaczej trzeba zlikwidować. Bez bólu się nie obejdzie. Bon zdrowotny to minimalna podstawa a reszta to indywidualne ubezpieczenia zdrowotne. Kosmiczne sumy usług medycznych zostaną urealnione  gdy zacznie się konkurencja , dokładnie tak jak to się stało w telefonii komórkowej czy na rynku ubezpieczeń. 

No ale w takim razie spójrzmy na to z twojej strony. Masz jakiś pomysł wyjścia z tej  POPISowej socjalistycznej chujni?

Bo Konfederacja jest dla ludzi inteligentnych. Dla krzykaczy jest popis. Różnica tylko taka między nimi że jeden by wszystko Niemcom oddał a drugi repolonizowal

• Like 3
Opublikowano
13 minut temu, saszeta napisał(a):

Chrogiewki to zazwyczaj co wybory zmieniają zdanie. A Ty co 3 dni. Masz szacunek do samego siebie?

I dlatego dzisiaj to Ci pasuje Tusk? Przecież nic nie zmienił od ponad roku co PiS dawało 

Ludzie przestają kupuwać ulubioną herbatę, kawę czy wędlinę jak im przestaje smakować a Tobie się wydaje, że ja na jedną partię muszę głosować do samej śmierci bo kiedyś coś dała
😄.

Niektórym jak Ty trzeba jak widać powtarzać co tydzień, 2 razy dałem się nabrać i głosowałem  na pis i więcej tego nie zrobię. Tak trudno to zrozumieć ?

Co 3 dni to najwyżej możesz wysłać pieniądze na pis bo im ciągle mało 😄

Ty taki zapracowany i czekasz aż Ci pis będzie dawał ? Sprzedaj tunele i żyj z tych pisowskich plusów 😄

Zatrzymał pisowskie draństwo i to mi wystarczy

Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał(a):

Nie mam pomysłu bo ja się polityką nie zajmuje. Może nie słuchałem może nie czytałem. Ale widać konfa nie umie przekonać społeczeństwa A samo hasło pozbycia się urzędasów to czysty populizm bez wskazania dokładnie jak to zrobić. ZUS jest patologiczny ale samo hasło zlikwidować zus to śmiech na sali. Każdy to odczyta brak składek brak emerytur. To przekona ludzi. Wątpię .KOnfa nie umie się przebić do większej grupy do której nie da się przebić populizmem i pustymi hasłami których nikt z konfy nie umie rozwinąć. 

O konkurencji w usługach medycznych to możemy zapomnieć wszędzie kolejki a potrzeb więcej jak lekarzy. Nawet w takim prywatnym lux medzie gdzie kiedyś były pustki na korytarzach dzisiaj tłumy.

31 minut temu, nie napisał(a):

przeczytaj co to jest utopia

przecież wy nie macie prezydenta :D  cos się zmieniło? :D 

Nasz w sensie z POlski. Wiadomo, ze nie wszyscy głosowali na niego. Tak więc pisanie, ze Tusk nie pojedzie na zaprzysiężenie Trumpa w kontekście, że Trump go olewa to czysta manipulacja i szukanie głupszych od siebie. Oraz kompletna nie znajomość choćby podstaw dyplomacji.

24 minuty temu, saszeta napisał(a):

Ty to naprawdę przygłupie jesteś. Przecież tu chodzi o to żeby tej władzy już nie oddać. Zaraz cepy jakiś dekret sobie napiszą.

A to jednak socjal jest dobry? Czy inni to patologia a Tobie to się należy 

Coś taki sfrustrowany? Wymyślasz jakieś dyrdymały i sam z tym co zmyśliłeś dyskutujesz. Uroiło ci się, zę o jakiś dekrety chodzi. Wyzywasz jak Roman bo myślisz, że mądry jesteś a na głupiego wychodzisz.

Gdzie ja piszę, że socjał jest dobry? Kolejne urojenie które sam wymyśliłeś i sam z tym dyskutujesz. Nie dość, ze nie rozumiesz czytanego tekstu to jeszcze masz halucynacje.

Opublikowano

tusk nader czesto wspomina o tym lamaniu prawa, o pomocy z zewnatrz! jak pis byl u wladzy to lamal prawo- zle, jak KO przy wladzy,lamie prawo -dobrze. teraz jakos nie chodza w tych konstytucyjnych koszulkach?

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał(a):

To jaka różnica między nimi jak robią to samo?

nie robią Niemcom dobrze 

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Nie mam pomysłu bo ja się polityką nie zajmuje. Może nie słuchałem może nie czytałem

tylko sok z buraka i onet i nie wiem co się dzieje 

2 godziny temu, racyl napisał(a):

470592178_4050558228514965_1030323701496245965_n.jpg

łał szał pał tylko idiota rudego mógł to napisać   to nie spełnia 15 tyś miesięcznie 

a tak sie dorabia na waszych rozliczeniach wy liczycie na rozliczenie pis a oni na to $

Pełna wysokość uposażenia poselskiego wynosi obecnie 12826,64 zł brutto, a dieta parlamentarna 4008,33 zł brutto. Oprócz tego posłom przysługują dodatki: przewodniczącemu komisji 20 proc. pensji, wiceprzewodniczącemu 15 proc. a przewodniczącemu podkomisji sejmowej 10 proc.

tera pa te niekonstytucyjny KRS ale trzepać trzeba 

Nie uznaje KRS, ale pieniądze bierze! Rekordowa dieta Kamili Gasiuk-Pihowicz. Wiemy, ile zarobiła

- Łącznie przez 3 miesiące pobrała ponad 35 tysięcy złotych z diet w KRS. Pozostali posłowie i senatorowie nieuznający KRS również z solidnymi sumami -

Opublikowano

pa pa patrzaj 

1 minutę temu, racyl napisał(a):

Ciemny lud tego nie kupi 🤣

jednak ty kupiłeś boś gupi 

image.png.f0a93484839caccdb382f62268110125.png

Przepraszam, ale coś we mnie pękło. A może mam zły dzień.
Staram się mało angażować w wojenki partyjne, unikać informacji rezających mózg, ale ilość tego syfu przed wyborami, które dopiero za 5 miesięcy!!!!, podnosi mi czasami na moment ciśnienie.
Ten facet jeszcze kilka miesięcy temu napuszczał na rolników policję. Nie wpuścił strajkujących do Warszawy, a jego kolega nazwał ich terrorystami. 9 posłów z jego frakcji zagłosowało za uchwałą Mercosur w Parlamencie Europejskim, co przeważyło sprawę. Sam wielokrotnie opowiadał, jaką szansę daje zielony ład, buduje kładki i kible za 600tys. w Stolicy, gówno mu się lało przez rok do rzeki, osłupkował pół miasta.... a teraz wali takiego posta.
Chyba wszystkim partyjniakom, ze wszystkich zresztą opcji, jakiś PR-owiec doradził strategię, że obojętnie co pisali i mówili wcześniej mają zignorować, nie komentować, wypierać, zaprzeczać pomimo filmów, wywiadów, zdjęć i gadać, co ludzie teraz chcą usłyszeć. Niestety w maju wybrany zostanie znowu jakiś partyjny pajac i zabawa będzie trwała dalej. Ludzie zagłosują tak, aby ten drugi nie wygrał.
A może to i dobrze, niech domkną ten układ, opierd*ą wszystko, rozwalą, podzielą, rozdadzą kumplom i dopiero jak będziemy w jednych gaciach o statusie paroba kolonialnego, to wreszcie polskim zwyczajem zrobimy sobie jakieś nowe Powstanie Kościuszkowskie. Do tego czasu nie widzę dla nas nadziei. Szkoda mi tylko naszych dzieci, bo to one będą musiały ten syf jakoś naprawiać i w nim żyć.
Czekam na jakiegoś człowieka, który będzie spoza tego bagna niekompetencji i zakłamania. Kogoś z charakterem i kompetencjami. Chcę żyć w normalnym kraju i w otoczeniu nie wypranych z myślenia ludzi.
  • Like 2