Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sie dziwić, na mojej wiosne na 9 gospodarstw kabany tylko ja mam, wioska obok na 17 gospodarstw tylko dwoje ma kabanosy, kolejna większa wieś około 300 domów +- jest tam 30 gospodarstw i świni sie tam nie znajdzie, a kiedyś u mnie na wsi na 9 gospodarstw, 6 miało tuczniki 

Opublikowano

z Allegro opłacała Żona ze swojego konta a faktura na mnie. przyjmował chłopak wniosek, sprawdził ze mną każdą fakturę i potwierdzenie łącznie 30 dokumentów i powiedział że jest za***iście i czekać decyzji. składałem w piątek o 15, to z moim było 60wnioskow z dużego powiatu, 6 decyzji juz mieli wysłane do rolników. 

walnąłem myjke za 30k i buty robocze po 600 za parę, w sumie nie wiem po co, ale likwiduję za jakiś czas trzodę to się bawimy puki nas na bal zapraszają 

Opublikowano

O jakim ty strajku piszesz jak w powiatach złożone do 100 wniosków z czego 80% nie będzie i tak pasować bo będą mieli inne sprawy.

Jakby tak z całego kraju to może z 1000 osób by było🤔.

Opublikowano
Teraz, Sadek napisał(a):

O jakim ty strajku piszesz jak w powiatach złożone do 100 wniosków z czego 80% nie będzie i tak pasować bo będą mieli inne sprawy.

Jakby tak z całego kraju to może z 1000 osób by było🤔.

Ale mlecarza spadło 20 groszy  , bydlarza 3 zł na wbc. Wiec biednych i skrzywdzonych nie brakuje. 

Od 18 sierpnia mleko ukwaszone z Ukrainy jedzie, od 1 stycznia zniesone Colorado z USA i Kanady więc mleko do 1, 50 zl spadnie

A p o kolejne czas w końcu obic mordę  polityką.  W końcu ten burdel 25 lat trwa.  Proponuję w poniedziałek PSL we wtorek KO w środę PiS w czwartek lewica. A o piątku nowa kolejka

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Zapomnij że trzodziarze pójdą razem z krowiarzami i może jeszcze produkcja roślinna dołączy🤣🤣🤣

Żeby wszyscy się zjednoczyli to potrzeba minimum trzy lata niskich cen i w tym z rok klęski urodzaju. Teraz jeden nie pójdzie bo ma jeszcze zapasy (inne źródło utrzymania) a może sąsiad nie wytrzyma i puści w dzierżawę. Jest to przykre ale prawdziwe.

Nie wiem czy byłeś na strajkach ale z gminy wyjeżdża nie więcej jak 10% a są takie że kilka osób lub nikt.

Edytowane przez Sadek
Edycja
  • Like 2
Opublikowano

nikt na razie nie wymyślił jaki protest zrobić żeby rządzących zabolało

natomiast robi się protesty blokując wyjazd na zakupy czy do lekarza swoim sąsiadom- naprawdę myślisz że to dobre rozwiązanie?

• Like 3
Opublikowano
30 minut temu, kopin napisał(a):

nikt na razie nie wymyślił jaki protest zrobić żeby rządzących zabolało

natomiast robi się protesty blokując wyjazd na zakupy czy do lekarza swoim sąsiadom- naprawdę myślisz że to dobre rozwiązanie?

Odnośnie lekarza staliśmy na blokadzie i każdy kto przyszedł i normalnie porozmawiał to przejechał ale jak ktoś opuszczając szybę bluzgał rolników to czekał. Było też typowi miastowi którzy czekają na przejazd przyszli porozmawiali i popierali.

Ale ogólnie nie ma idealnego rozwiązania niezależnie co to by było.

Opublikowano

i co myślisz .zmartwią się ,będą siedzieli w domu a wypłatę i tak dostaną ,a Ty i inni nic nie załatwię ,czy z meldunkiem czy rejestracją samochodu itd

15 minut temu, krilan06 napisał(a):

Najpierw to powinno się zacząć od tego żeby np każdy urząd gminy zablokować 

powiem tak ,ja nie znam dobrego rozwiązania,trochę lat już mam ale  nie wiem jak to ugryżć

był jeden taki młody mądry ze szczękościskiem  i nawet ministrem został,ale też nic nie wymyślił poza dobrym ustawieniem siebie

• Thanks 1
Opublikowano
46 minut temu, Sadek napisał(a):

Zapomnij że trzodziarze pójdą razem z krowiarzami i może jeszcze produkcja roślinna dołączy🤣🤣🤣

Żeby wszyscy się zjednoczyli to potrzeba minimum trzy lata niskich cen i w tym z rok klęski urodzaju. Teraz jeden nie pójdzie bo ma jeszcze zapasy (inne źródło utrzymania) a może sąsiad nie wytrzyma i puści w dzierżawę. Jest to przykre ale prawdziwe.

Nie wiem czy byłeś na strajkach ale z gminy wyjeżdża nie więcej jak 10% a są takie że kilka osób lub nikt.

Polak Polaka to by w łyżce wody utopił, a wśród rolnikow to jest jeszcze gorzej

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zależy od człowieka. U mnie są gosp po 100 dojnych krów i chłopaki mają cza na wszystko bo jest po 2 czy 3 pracowników, a drugi na 60 krów, syna zajeżdża robota, córka uciekła do jakiegoś pijaka bo tak do roboty nie gonił jak tatuś, nabrał teraz 20 ha po 3 tys za dzierżawę i widzę, że z nawozem dzisiaj w niedzielę gania. Żniwa, czy jakiś oprysk jak jest nalot a zapowiadają załamanie pogody to rozumiem, ale teraz ma być ładnie to po cholerę w niedzielę gonić? Ten nawóz tylko będzie w powietrze leciał...

Edytowane przez Grzesiu90209
Opublikowano
Godzinę temu, Marcinrolnik2022 napisał(a):

Wybory są od tego a nie strajki. Teraz to tylko się uśmiechamy. Czysta woda.

A po następnych wyborach będzie lepiej??? To co jest dziś zapoczątkował pis. I PSL i PIS do wyjebania. A co to marazmu strajki nic niedawaly bo zawsze kwiczała jedna branża. A teraz leżą wszystkie A poprawy nie będzie. Ukraina mercosur brak cel na mleko z USA.  A co do strajków  będą chęci będzie nowy pomysł  na nie. 

P.s. I strajki się nie udawały bo ci co organizowali zapraszali polityków na więce. Bo dobrze gadali i to co chcieli usłyszeć.  Dziś też słyszę ze jak strajki będą to pis i konfederacja będą razem z rolnikami na blokadach. Zamiast lać po ryju kutasow to dawali im mikrofon a potem zdziwienie że strajk nic nie dal

Opublikowano
18 godzin temu, Adrian10250 napisał(a):

Dzwonili z agencj zeby dosłać 

Cala instrukcje do zestawu dezynfekcji (chodzi o myjke)

I specyfikację drzwi 

Jaki model myjki?

Opublikowano

Arimr to powinna wydać jakiś wykaz urządzeń kwalifikujących się do dofinansowania i w jakiej ilości 

1 minutę temu, bizon1 napisał(a):

Arimr to powinna wydać jakiś wykaz urządzeń kwalifikujących się do dofinansowania i w jakiej ilości  bo teraz można kupić nawet klucz udarowy , sprężarkę i pistolet lakierniczy itp zawarty w zestawie do dezynfekcji

Opublikowano
Godzinę temu, bizon1 napisał(a):

Arimr to powinna wydać jakiś wykaz urządzeń kwalifikujących się do dofinansowania i w jakiej ilości 

Dokładnie bo tak to wszystko zależy od pracownika ARiMR.