Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Cześć kanalia. ,,Stara bida, a na nową ni ma piniandzy" . W sumie nie jest źle jak to mówią słowa piosenki. Puki co sami zabierają i nie musimy im za to dopłacać. Ba, nawet se teraz nowe portki można kupić, a podobno możliwe że kiedyś i pieniądze za nie oddadzą.

Opublikowano
21 godzin temu, zenmaniek napisał(a):

Na jaką kwotę mieliście faktur, tak z ciekawości? 

W tym tygodniu zakupy narazie za 50, jak program wchodził w 2021 i było chyba 75% to kupiłem  racjonalnie to co potrzeba myjka troche srodkow maty odziezy. Drugi rok zrobili 100% zwrotu to wiadomo...

Opublikowano

ciekawe czy jak się okaże że w ciul gówien nakupione i kasy nie starczy nie zastosuję przelicznika i będzie zwrot np 50% to by się niektórzy zdziwili z myjkami za 30k

• Like 1
Opublikowano

Tu się rozchodzi o to aby nie wesprzeć za dużo polskiej chodowli. Np. jedna z większych firm zajmujących się kontraktami to tych myjek setki kupią na słupy.  A Polska firma Jan Kowalski kupi jedną nawet jak 100 kafelków zwrócą mu to co to jest. Z polskich podatków dla Polaka. Ten sam rząd dał kiedyś dopłaty do sprzedanych tuczników, ARR obsługiwała te dopłaty. Jak myślicie kto był największym beneficjentem?

Opublikowano
3 godziny temu, kopin napisał(a):

ciekawe czy jak się okaże że w ciul gówien nakupione i kasy nie starczy nie zastosuję przelicznika i będzie zwrot np 50% to by się niektórzy zdziwili z myjkami za 30k

Jeżeli ktoś kupuje coś co mu jest potrzebne to dobrze jak i 50% zwrócą a jak ktoś kupuje aby kupić to może się przejechać.

Co bym w tym poprawił to FV powinny być od ostatniego naboru.

Opublikowano

Ceny coś koło 5 zł na żywa ale pośrednik jeden z tego co wiem 4, 5 proponuję za Żywiec. Wielkopolska . Jest tak super ze ostatnio miejscowe moczymordy z przed sklepu wsparcie mi w postaci butelek proponowały. Ale włączam TVP i widzę ministra Krajewskiego który o moim dobrobycie mówi i odrazu wiem że żyje we wspaniałym kraju.

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
12 godzin temu, Neveragain napisał(a):

Piszcie o cenach trzody ewentualnie warchlaków a nie o wszystkim tylko nie o tym... Co proponują u Was?

Nie denerwuj się jeszcze maksymalnie dwa dni i po temacie.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, kanalia2 napisał(a):

Ceny coś koło 5 zł na żywa ale pośrednik jeden z tego co wiem 4, 5 proponuję za Żywiec. Wielkopolska . Jest tak super ze ostatnio miejscowe moczymordy z przed sklepu wsparcie mi w postaci butelek proponowały. Ale włączam TVP i widzę ministra Krajewskiego który o moim dobrobycie mówi i odrazu wiem że żyje we wspaniałym kraju.

Kanalia udziela się w temacie trzody, znaczy cena szoruje po dnie. Ostatni raz tu tak aktywny byłeś w 2021 ;)

Edytowane przez misio3p
Opublikowano

A zdajesz soboe sprawe ze 3 lata ciagle bana mialem?. Na chwile sie pojawilem z kontem pod rozna nazwa. I momentalnie ban. Nie kopie sie z koniem. 

Pewnie i tak zaraz mnie zbanują 

Opublikowano
1 minutę temu, zielak0000 napisał(a):

Widać zależy od oddziału. 

Druga sprawa jedną fakturę zapłaciłem nie ze swojego konta i chcą potwierdzenie płatności. Pewnie też nie przejdzie. 🫣

Przejdzie potwierdzenie płatności  pod warunkiem że w tytule przelewu jest Twoje imię i nazwiska 

• Thanks 1
Opublikowano

To u mnie nie są aż tacy upierdliwi. Tylko na każdej fakturze musiałem dopisać że będę tego używał w pomieszczeniu inwentarskim i tyle. U mnie w powiecie na dzień dzisiejszy byłem 75 wnioskiem

Opublikowano
22 godziny temu, mareckii2006 napisał(a):

Serio ktoś z takim wnioskiem, gdzie w zasadzie trzeba wpisać imię, nazwisko i otrzymane de minimis chodzi do doradcy ?

Pewnie i mamusia była potrzebna do złożenia wniosku

Opublikowano
W dniu 16.10.2025 o 13:19, migacz napisał(a):

To u mnie nie są aż tacy upierdliwi. Tylko na każdej fakturze musiałem dopisać że będę tego używał w pomieszczeniu inwentarskim i tyle. U mnie w powiecie na dzień dzisiejszy byłem 75 wnioskiem

Na koniec wczorajszego dnia było 14,a w naborze 2024 było 24 wnioski.