Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie chciało się filmów nagrywać to znów gówno burze robi a wy to łykacie . To taki rolnik Andrzej z Plutycz . Dalej oglądacie i zasięgi czapeczki kupujcie . Śmieszy mnie to jak można oglądać gościa .

U niego pszenżyto sypało 9 t a w łanie byś zająca zobaczył 😂

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, ws71 napisał(a):

@cikenosfo końca listopada stabilna obecna cena, ewentualnie +10,20 groszy a później zjazd   na 6,0 E i tak do końca stycznia  taka moja przepowiednia 

Optymistyczne podchodzisz. Ja bym był bardziej ostrożny. Helmuty zasiedlają każdy kąt aby spaść zboże bo bardziej się opłaca niż sprzedaż.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

Można wiedzieć co kupiłeś?

Głównie brama bioasekuracyjna, chemia, odzież, obuwie.

Ktoś pisał że nawet odkurzacz mu przeszedł.

Opublikowano

U mnie w okolicy to z każdą kolejną wizytą bardziej się czepiają. Jeden gość w miarę nowa chlewnia i podobno 17 punktów do poprawy. I to nie była pierwsza kontrola w tej chlewni

Inny znajomy parę dni temu wpadł bo na podwórzu 3 psy na łańcuchu. Ma zrobić 3 ogrodzenia/wybiegi

Opublikowano
20 minut temu, krilan06 napisał(a):

Może ktoś zapodać jak rozpisuje te dezynfekcje i czyszczenia w gospodarstwie? Jeden wpis raz na dwa tygodnie wystarczy?

Pisz tak jak chcą, papier jest cierpliwy.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, ws71 napisał(a):

@cikenosfo końca listopada stabilna obecna cena, ewentualnie +10,20 groszy a później zjazd   na 6,0 E i tak do końca stycznia  taka moja przepowiednia 

Widzę że znudziło Ci się oddychanie prostym nosem?  

Opublikowano

A propos. Byłem dzisiaj po świadectwo bo oczywiście u nas w powiecie weterynarz żaden nie przywozi tylko trzeba jechac. odwiedziłem 2 wypisujących i każdy na urlopie albo na wyjeździe. A że ten ostatni ma gabinet obok PIW nie wytrzymałem. Wlazłem i zrobiłem mały opierdol. A że byłem wybuchowy i nie przyjmowałem żadnych kontrargumentów to sama pani Inspektor dzwoniła po okolicznych weterynarzach i szukała osoby chętnej do napisania świadectwa. Znalazła w końcu chętnego a na odchodne jeszcze wysmarowałem im że jeszcze raz tak będzie a zgłaszam sprawę szczebel wyżej. Naprawde lecą sobie w kulki sk***ysyny.

Opublikowano

Telusem się nie martwię. Trzeba z Mentzenem być na ty. Muszę się do niego na 🍻 wybrać i pogadać 😁

A czy byli nieprzytomni czy nie to mnie nie obchodzi. Jakby nie to że od środy kabany będą tańsze to bym olał sprawę świadectwa i sprzedał sobie później. 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, migacz napisał(a):

Jak zamkną to będę miał wczasy za darmo🤪

Jestem poza tym świeżo po kontroli i wszystko było ok to zanim drugi raz dotrą to zapomną albo sie szef zmieni.

Weź mi wytłumacz na jakiej podstawie się awanturowałes???, przecież to byli prywatni wet i nikt ich nie zmusi aby wystawili świadectwo jeśli nie mają ochoty, to zaczyna się robić duży problem bo część wet którzy faktycznie są dobrzy ,skupiają się na leczeniu zwierząt w ogóle rezygnują z wystawiania świadectw  ,zdarza się że na cały powiat tylko jeden ma uprawnienia do wystawiania świadectw 

Edytowane przez ws71
Opublikowano
12 godzin temu, migacz napisał(a):

A propos. Byłem dzisiaj po świadectwo bo oczywiście u nas w powiecie weterynarz żaden nie przywozi tylko trzeba jechac. odwiedziłem 2 wypisujących i każdy na urlopie albo na wyjeździe. A że ten ostatni ma gabinet obok PIW nie wytrzymałem. Wlazłem i zrobiłem mały opierdol. A że byłem wybuchowy i nie przyjmowałem żadnych kontrargumentów to sama pani Inspektor dzwoniła po okolicznych weterynarzach i szukała osoby chętnej do napisania świadectwa. Znalazła w końcu chętnego a na odchodne jeszcze wysmarowałem im że jeszcze raz tak będzie a zgłaszam sprawę szczebel wyżej. Naprawde lecą sobie w kulki sk***ysyny.

Będą tym bardziej tylko trzeba poczekać do 1 stycznia 2026 - 3 umowy handlowe podpisane zaczną na 100 % działać .

Opublikowano
48 minut temu, ws71 napisał(a):

Weź mi wytłumacz na jakiej podstawie się awanturowałes???, przecież to byli prywatni wet i nikt ich nie zmusi aby wystawili świadectwo jeśli nie mają ochoty, to zaczyna się robić duży problem bo część wet którzy faktycznie są dobrzy ,skupiają się na leczeniu zwierząt w ogóle rezygnują z wystawiania świadectw  ,zdarza się że na cały powiat tylko jeden ma uprawnienia do wystawiania świadectw 

Lekarze tego nie wymyślili tylko inspekcja więc niech to skasują i będzie ekstra. Zresztą większość weterynarzy też jest za zniesieniem tego. A co do weterynarzy akurat ci co u nas piszą to wolą się pieskami i kotkami zajmować a nie świadectwo pisać. Potrzebne to jak koszula w d*pie.

Opublikowano
3 godziny temu, ws71 napisał(a):

U mnie jest rejonizacja , mam konkretnego i nie mogę iść do innego od tak .. ale oni mają zapłacone za dojazd z km więc ten argument że nie dojeżdżają jest dziwny , kontrola przed sprzedażą online ?