Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam już kilkanaście lat tylko na przewodzie i podgląd na TV w domu, bardzo dobre rozwiązanie.

Po wifi może jakieś internet mobilny za kilkanaście złotych miesięcznie by się sprawdził 🤔🤔.

Opublikowano

Po kablu faktycznie łatwiej zrobić ale chodzi o podgląd np z pola, z odwiedzin gdzieś u znajomych itp. a po kablu to tylko w nocy albo jak sam mam gości. Chodzi o szersze wykorzystanie. Jak ktoś ma w ten sposób to podzielcie się.

Opublikowano

no jak gdzieś wyjedziesz to raczej prosiaka nie uratujesz,zresztą wątpię żebyś siedział na weselu 100 km od domu i gapił się w telefon z zadkami macior

• Thanks 2
Opublikowano

Rodzina blisko i nieraz z dziećmi gdzieś się chce wyjechać i nieraz można przedłużyć wizytę albo z pola trzeba zjechać. Fajnie by było mieć podgląd.

Opublikowano
Godzinę temu, migacz napisał(a):

Po kablu faktycznie łatwiej zrobić ale chodzi o podgląd np z pola, z odwiedzin gdzieś u znajomych itp. a po kablu to tylko w nocy albo jak sam mam gości. Chodzi o szersze wykorzystanie. Jak ktoś ma w ten sposób to podzielcie się.

Tylko w nocy to mało jeszcze?🤔.

Ja to robiłem z 15 lat temu instalację położyłem z 20 temu.

Dziś kamer do wyboru i koloru ważne aby był internet.

Mając po kablu też to pewnie można rozbudować o podgląd online.

Opublikowano

z kamerami jest ten problem, że żeby móc zareagować, ktoś musiał by cały czas siedzieć i oglądać. To już lepiej się do chlewni przejść.

Aczkolwiek sam mam i mimo wszystko przydają się. Szczególnie jak się jest poza domem. Można np. zobaczyć czy pasza jest w karmnikach. 

Albo jak któraś zdechnie to zobaczyć czy może np. przeskoczyła i ją zagryzły, czy coś im odbiło i skatowały ją pozostałe bez powodu.

Ceny 5,9-6,0 netto na żywą za auto na ten moment 

Opublikowano

Też tak twierdzę że jeżeli poród się zaczął to idę posiedzieć z macoorami. A jeśli jeszcze nie to po co się przebierać. Najczęściej ja nadzoruje a mama w razie czego dogląda ale wolałbym ja odciążyć i zainwestować w kamerę. Muszę pogadać z jakimś znawca od monitoringu. Dzięki.

Opublikowano

W monitoringu problemem jest zasięg wifi , u mnie jest ok 25 m kamera od rutera i potrafią się zawieszać jak pogoda słaba jak dalej to tylko kablem i żadne wzmacniacze bo tylko szkoda kasy 

• Thanks 1
Opublikowano

Mam pytanie sprzedawal ktos tucznika do zakladu miesnego Łuków kolo Siedlec chodzi jakie duze swinie tam przechodza jak dlugo z platnoscia i jak rozliczaja na zywa czy wbc??? 

Opublikowano
35 minut temu, MatiHolland napisał(a):

Jak sprzedaż na wbc to na 100% cie oszukają 

Tylko dziwne że poubojowo wychodzi ok 40 zł więcej jak na żywo za tą samą sztukę, to w którym miejscu jeszcze oszukać mogą?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.02.2025 o 07:02, Neveragain napisał(a):

Mościbrody z marszu dają 7,40... Więc negocjujcie

7,10 tyle nam oferowano w tym zakładzie 17,02

11 godzin temu, MatiHolland napisał(a):

Jak ty 7 zł za E sprzedałeś to masz 50 zł mniej jak inni, to by się zgadzało. 

I to x 100 miesięcznie 😂

Tak na pewno skoro w kuj-pom ceny zaczynają się od 5.10 żywa i 6.60 E, panowie jedna mała prośba machnijcie skan faktury z tymi cenami 7,4 E, bo na pewnym forum gość bez problemu wrzucił fakturę z 80 szt i wyszło w granicach 7 zł zaE , sprzedawane czystorasowe wbp,pbz i  krzyżówki z ich udziałem   Jak będą chętni to zamieszcze w przyszłości fakturę z następnego tygodnia z odstawy 

Edytowane przez ws71
Opublikowano
4 godziny temu, Marcinrolnik2022 napisał(a):

A warchlaki to nie wjeżdżają? Też żywiec. 

Dokładnie jak polski hodowca kupuje warchlaki to jest dobrze ale jak zakład tuczniki to jest źle 🤣🤣🤣.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
W dniu 17.02.2025 o 12:38, kopin napisał(a):

no jak gdzieś wyjedziesz to raczej prosiaka nie uratujesz,zresztą wątpię żebyś siedział na weselu 100 km od domu i gapił się w telefon z zadkami macior

Ja np z imprezy pokieruje osobę żeby zaglądał w odpowiednim czasie np jak już jest poród .A tak to chodzić co chwilę sprawdzać .

Z pola też nieraz zjechać można w tedy co trzeba .super sprawa 

Opublikowano

jeśli chodzi o pilnowanie wyproszeń to mogę się zgodzić ,jeśli o to że jest mniej przyduszeń  w następnych dniach to można miedzy bajki włożyć

Opublikowano
migacz napisał:

nie baw sie w kamery wifi. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, potem będziesz chciał kamery na obejście itp, bedziesz dokładał kamer. Kup rejestrator, switch, skrętkę, zaciskarki i sam sobie ogarniesz. Jedna rada, jak bedziesz kupował kamery to z tej samej firmy kup rejestrator. Ja mam z msj vision. Detekcja ruchu przy lochach nie zda egzaminu, bo muchy musiałby nie istnieć.

Opublikowano

no ale za kartę sim i tak musisz placic + coś za transfer. Za 2 tyś zrobisz sobie już fajny monitoring, zaczynałem od porodówek, teraz mam 8 kamer na teren i 4 w chlewni jak trzeba. Tylko system ip, nie bierz analogu.