Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Do mnie z MagBull na wycenę nie dojechali, i też sprzedałem do Sokołowa, oddział Koło, byk O 51%, byk R 54%, jał R 52% średnio wybicia. Byk O 29.55, byk R 30.4, jał. R 29.5 netto. Byki od 650 do 830 kg, jałówki 570-640. Wszystko średnio podałem bo w zależności od sztuki potrącenia lub dopłaty, cennik mocno rozbudowany. 
Podsumowując, wyszedłem lepiej niż przy cenach które mi zaoferowano na wagę żywą. Ale jak to mówią zawsze mogłoby być lepiej :D 

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Przeemko napisał(a):

Do mnie z MagBull na wycenę nie dojechali, i też sprzedałem do Sokołowa, oddział Koło, byk O 51%, byk R 54%, jał R 52% średnio wybicia. Byk O 29.55, byk R 30.4, jał. R 29.5 netto. Byki od 650 do 830 kg, jałówki 570-640. Wszystko średnio podałem bo w zależności od sztuki potrącenia lub dopłaty, cennik mocno rozbudowany. 
Podsumowując, wyszedłem lepiej niż przy cenach które mi zaoferowano na wagę żywą. Ale jak to mówią zawsze mogłoby być lepiej :D 

Ważone w gospodarstwie przed sprzedażą?

Opublikowano
1 godzinę temu, emil9828 napisał(a):

Ciągle wymagacie żeby każdy Was szanował. Najgorsi handlarze bo chcą Was wyzyskać. A sami się nie szanujecie. To Ci co robią odsady nie mogą raz na jakiś czas zarabiać coś ekstra? Najlepiej to żebyś i ty zarobił i ten co kupił odsadka za 6tys i handlarz i ubojnia i @Karol8885. Nie rozumiem po co komuś życzyć niepowodzenia

Aj... Nie zrozumiałeś... Nie mam nic do tego czy mniejszy czy większy gospodarz, albo czy producent odsadka czy co tam jeszcze Tobie i innym w głowie siedzi. Wyraźnie napisane było, że chodzi mi o skoczków czyli osoby które nie wiedzą co robić w życiu a najchętniej to by robili wszystko. Byk zaczął płacić to oni od razu by chcieli z zera do milionera. Takie osoby psują rynek, napędzają popyt i wysoką cenę. Sam jeszcze dwa czy 3 lata temu miałem z 80/90sztuk bydła gdzie główny kierunek to było bydło mleczne. Na dzień dzisiejszy stado liczy prawie 200sztuk bydła I to głównie opasy 

Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał(a):

6 tys wydać na odsiadka to bogaty ,, skoczek " musi być być może tacy są bo zakupić 5 sztuk to już 30 tys 

A to tylko odsadki są? Zobacz jaka patologia zrobiła się z cielakiem. Był czas, że ledwie z tyłka krowie wylazł a już sprzedany i cena 1500/2000tys 

Bogaty skoczek 🤣 sam się dałem wrobić na cielakach. Nie wiem jak takie gówno kupiłem, ale z 8szt zostały 2. I na to wychodzi, że jeden cielak kosztował mnie koło 6 tys 😅 więc chyba lepiej w tej cenie było by kupić odsadki jak cielaki 😛

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Po 2 latach...coś te limuzyny mają słabe przyrosty...

bo ich nie trzyma się 2 lata 18 miesięcy waga 650-700 i sprzedajesz, dziś na żywo 21 brutto do rzeźni  

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, pawelek98 napisał(a):

bo ich nie trzyma się 2 lata 18 miesięcy waga 650-700 i sprzedajesz, dziś na żywo 21 brutto do rzeźni  

to nie był limusen tylko jersey w ogłoszeniu a on na dwa lata zrobi 500 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Po 2 latach...coś te limuzyny mają słabe przyrosty...

I noga dalej cienka jest i te czarne wkoło nosa i oczu nie znika i więcej jak 500 ciężko zrobić 🤭 poza tym to całkiem fajne te limuzyny podlaskie 🤭

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

I noga dalej cienka jest i te czarne wkoło nosa i oczu nie znika i więcej jak 500 ciężko zrobić 🤭 poza tym to całkiem fajne te limuzyny podlaskie 🤭

Dobrze się krył. Ssanie takie że nikt nie patrzy tylko 4 nogi ogon głowa jedziemy 🚛🚛🚛

• Like 1