Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał(a):

Wojak. Toć to standard będzie. Za dużo im przelatuję bez opodatkowania. 

Skończy się chandlarzykowanie po stodołach i sprzedaż na lewo 

Tak samo I mi ukrócą moje fuchy 

Najlepsze że chyba się to wszystkim podoba że płacą blikiem. Ładnie gadają a po cichu łapa na wszystkim. Reszta robi selfie i się cieszy taki Braun to naprawdę opanowany gość jak to czytam

Opublikowano
49 minut temu, PAN88 napisał(a):

Nie masz wokół siebie oporowców 🤔😀oddali by dopłaty i byś nie musiał dokładać do gospodarstwa z pracy 😀🤣

To dla hobby

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Nie wiem jak w twoich stronach ale u mnie każdy prawie co ma ziemię to i etat ciągnie 

Na waciki muszę mieć 

U nas kto ma niedużo ziemi to zwierzaki rzucił, ziemię ekstensywnie przerzuca i etat.

I dobrze mają, z dziećmi sobie na plac zabaw codziennie idą, głodem nie przymierają.

Ja jeździłem na żwirowni dorywczo kilka msc, z nadzieją że rzucę te bydlaki wreszcie, ale z etatu zrezygnowałem 🤣

Płaca dobra, ale stodoła do roboty i nie ogarnę 

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał(a):

i bardzo dobrze , ma  być równa konkurencja ten bez podatku odprowadzonego nie daje szans konkurowania z legalnym biznesem .

Wierzysz że wszyscy będą płacić podatki?

To po co zrobili sobie fundację rodzinne i inne twory. Będą łupić biedotę i wciskać kit o sprawiedliwości. Jeżeli wszyscy kradną to dajemy wszystkim a nie że może tylko duży albo uprzywilejowany

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

to akurat prawda , ale porządki trzeba zaczynać od najmniejszych wykroczeń , to tak jak by polował na przemytników narkotyków a dilerów zostawił w spokoju 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jak to czytam to widzę scenę z filmu "Pan życia i śmierci" o przemytniku broni. Jak go złapali na końcu mówi agentowi FBI że zaraz wejdzie wysokiej rangi oficer podziękuję mu ale każe mnie wypuścić. Wiesz dlaczego? Bo ja jestem nikim w porównaniu do największego handlarza bronią jakim są USA ale tam gdzie nie mogą zrobić coś oficjalnie jestem potrzebny ja...

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Na etacie to pracują ci co nie starcza im z gospodarki. I traktują to jako rozrywkę. Wtedy  dziadek opasowi żuci pod mordę w dzień a młody może robić na jakimś nie wymagającym etacie za parę groszy 

Jak wyjdzie na etacie 5-6 tys za miesiąc to byś rzucił to dla byków ? Bo ja nie zamierzam , wolę rzucić byki. 

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

i bardzo dobrze , ma  być równa konkurencja ten bez podatku odprowadzonego nie daje szans konkurowania z legalnym biznesem .

Nie opłaca się być uczciwym. 

Rylem na podatki, budowałem budynki I dom i żadnego wsparcia nie było. 

A reszta to kredyt 2%

To mieszkanko komunalne, albo wykupić za grosze 

Pseudo dofinansowanie dla firm 

Teraz czyste powietrze, fotowoltaiki itd za grosze, a ja niby mam ryc dalej i się uśmiechać 🤔

Nie biorę od nich, ale i za wiele nie mam chęci im dawać. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

taki dobry przykład podam ostatnio sąsiada , piec CO . 11 TYS BRUTTO + wymiana 1,5 tys . wymiana na czarno . ten sam piec również za 11 tys z wymianą  kupiony od legalnego hydraulika całość z faktura a różnica pierwszy 23 % vat a drugi 8 % I Z PODATKIEM WYSZŁO TANIEJ 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, Chota napisał(a):

Nie urwałem sie z choinki. 

Czytałes poprzednie posty ? Kolega napisał, ze drogi cielak to pokłosie tego, że kiedys po 300 zl za HFa się targowali. Do tego moja wypowiedz sie odnosiła.

Tak akurat. To tylko żywne życzenia.

Pryszczyca się uspokoi to cena wróci do normalności albo sami będą sobie trzymać 

Opublikowano
jarecki napisał:

To niech władza ogarnie się z podatkami a nie połowę pieniędzy trzeba oddać dla zlodzieii, nie robów, Ukraińców i ch się komu jeszcze.

• Like 1
Opublikowano
HF86 napisał:

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Nie opłaca się być uczciwym. 

Rylem na podatki, budowałem budynki I dom i żadnego wsparcia nie było. 

A reszta to kredyt 2%

To mieszkanko komunalne, albo wykupić za grosze 

Pseudo dofinansowanie dla firm 

Teraz czyste powietrze, fotowoltaiki itd za grosze, a ja niby mam ryc dalej i się uśmiechać 🤔

Nie biorę od nich, ale i za wiele nie mam chęci im dawać. 

U mnie to samo, człowiek całe życie zapierdala żeby dom wyremontować, ocieplić itd a somsiad nierób załapał się na ten program (nie pamiętam nazwy) i będzie miał ładnie ocieplone, okna wymienione itd za free. Parodia.

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Damianek20 napisał(a):

Jak wyjdzie na etacie 5-6 tys za miesiąc to byś rzucił to dla byków ? Bo ja nie zamierzam , wolę rzucić byki. 

Ja bym rzucił byki też 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, PolandOnion napisał(a):

U mnie to samo, człowiek całe życie za***rdala żeby dom wyremontować, ocieplić itd a somsiad nierób załapał się na ten program (nie pamiętam nazwy) i będzie miał ładnie ocieplone, okna wymienione itd za free. Parodia.

Tak samo mogą powiedzić  miastowi żę płacą podatki żęby rolnik miał dopłate , i nic nie robił jest to chore te dopłaty wszystkie i nie chodzi mi o rolnictwo , znajomi pobrali doplaty do otwierania działalnosći , warsztat samochodowy , zakład fryzjerski itd . wszedzie dopłaty ale są i trzeba korzystać 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Prawda jest taka ze ci co żyją z zapomóg itp to sie śmieją z tych co robią. Na wakacje jezdza co roku i siedzą caly miech w domu bo im sie robic nie opłaca. U nas dom caly wyremontowali na ten program czyste powietrze z dofinansowaniem 100%. Do tego panele pompa ciepła. Dach nowy, dom ocieplony okna wymienione i to wszystko za nasze pieniądze. A wcześniej ruina była. A ty zap caly rok zeby odłożyć i coś zrobić

• Like 3
Opublikowano
47 minut temu, pedro2 napisał(a):

przyszło mi rozliczenie z ABP i krowa 32 msc policzona jak jałówka w klasie O+3- , cena 22,8 netto , a kazdy handlarz mowił żę to juz krowa wybicie 49 % , więc to zmienia moje podejscie do tematu sprzedazy a byk 0=2+ 24,2 NETTO  wybicie 53 %  z wagi mojej 

chociaż teraz jest chyba drozsza krowa od jałówki 🙃

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał(a):

U nas kto ma niedużo ziemi to zwierzaki rzucił, ziemię ekstensywnie przerzuca i etat.

I dobrze mają, z dziećmi sobie na plac zabaw codziennie idą, głodem nie przymierają.

Ja jeździłem na żwirowni dorywczo kilka msc, z nadzieją że rzucę te bydlaki wreszcie, ale z etatu zrezygnowałem 🤣

Płaca dobra, ale stodoła do roboty i nie ogarnę 

Ja mam kilka ha i kilka sztuk. Dopłatami nadrabiam nieopłacalność uprawy ziemi.  Mam czas na przyjemności i wyjazdy. Kwestia organizacji i oby pogoda była.

• Like 1