Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bartek933 napisał:

Ale będziesz go odchowywał, to inna bajka. Powiedzmy szczerze że byczek od krowy mlecznej to najczęściej ma przeżyć do sprzedaży. Nie twierdzę że ktoś traktuje to zwierzę źle ale z pewnością nie inwestuje w  nie 

puknij się .... 🤦

Bartek933 napisał:

Taki dwutygodniowy napewno musli widział a co dopiero szczepionkę..

szczepi to się krowę w zasuszeniu....

soltys48 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

wcześniej 500było za drogo teraz 1500 już dobrze 🤣😛🤭 ot się los odwrócił 😁

Sławuś jeszcze będziesz utylizował swój odpad 

o mnie nie martw się tylko o siebie...🙋‍♂️

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, slawek74 napisał(a):

Sławuś ja szanowałem i szanuję swoich dostawców. Oni odpłacają się tym samym

• Like 1
Opublikowano

U mnie takie ceny

WPOZH SP. z o.o Waganiec prowadzi  skup bydła według klasyfikacji WBC cena Buhaj od 25.40zł do 26.20zł/kg +vat, jalowka od 23,50zl do 25,00 +vat, krowa 23,00 zł +vat przy 330kg wbc

Opublikowano
soltys48 napisał:

27 minut temu, slawek74 napisał(a):

Sławuś ja szanowałem i szanuję swoich dostawców. Oni odpłacają się tym samym

to rób tak dalej... I się nie przy...myślisz że ja to kogoś byłam 🤔🤦

Opublikowano
9 minut temu, ChiquitaB napisał(a):

U mnie takie ceny

WPOZH SP. z o.o Waganiec prowadzi  skup bydła według klasyfikacji WBC cena Buhaj od 25.40zł do 26.20zł/kg +vat, jalowka od 23,50zl do 25,00 +vat, krowa 23,00 zł +vat przy 330kg wbc

Chciałbym kupować w takich cenach.

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał(a):

A co byś chciał za 2 dniowego, który nawet dobrze siarą nie odpojony? 

4-6tyg to już cielaczysko, a nie tu, że z pępka można jeszcze swieżonke robić 

nikt nie sprzedaje 2 dniowego, nie znam nikogo w okolicy kto tak robi a jesteśmy rejonem z największa koncentracja krów w kraju. standard to 2 tygodnie

• Haha 4
Opublikowano

Ktoś chętny waga rzekomo 150 kg cena tylko 3200 za sztukę 

Screenshot_20250506-174348.png

2 godziny temu, Gargamel160 napisał(a):

A za 2 lata płacz bo się nie opłaci.

Z bydłem zrobią jak ze zbożem i cukrem sezon cena a później na.pysk wszystko 

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano
Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

pewnie  jeszcze ci dopłacają że odpad zabierasz ...oj się porobiło teraz takim dobrodziejom 🤣

Nikt mi nie dopłaca ani nie dopłacał. Są tu ludzie od których kupowałem i kupuję. Czytają ten temat i jakoś cały czas się zgadzamy 

A tymczasem odbiorcę też trzeba szanować 

IMG20250506173632.jpg

Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Nikt mi nie dopłaca ani nie dopłacał. Są tu ludzie od których kupowałem i kupuję. Czytają ten temat i jakoś cały czas się zgadzamy 

IMG20250506173632.jpg

Po 18 dał ? A może  nie kazał rozpowiadać 🙂

Opublikowano
Godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

nikt nie sprzedaje 2 dniowego, nie znam nikogo w okolicy kto tak robi a jesteśmy rejonem z największa koncentracja krów w kraju. standard to 2 tygodnie

To mało światowy chłopak jesteś 

Albo ci w okolicy tacy koledzy, że boją się prawdę Ci powiedzieć. 

Opublikowano
55 minut temu, soltys48 napisał(a):

IMG20250506173632.jpg

Czyli wróciłeś do korzeni 🤭

Opublikowano
29 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Czyli wróciłeś do korzeni 🤭

Któraś z rzędu sprzedaż do niego 

19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A są takie...ceny?

Brutto wyższe 

• Like 1
Opublikowano
Bartek933 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

puknij się .... 🤦

uderz w stół ...

sam se uderz a nie prowokujesz ... niech ktoś się nim zajmie 🙋‍♂️🤦moderator....

pedro2 napisał:

Godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

To mało światowy chłopak jesteś 

Albo ci w okolicy tacy koledzy, że boją się prawdę Ci powiedzieć. 

pewnie po sobie wnioskujesz 🤦

• Haha 1
Opublikowano

Prawda jest taka, że każdy by sobie chciał kupić ładnego cielaka za dobre pieniądze, oczywiście mm, a później drogo sprzedać i ładnie zarobić. Ale mało który chce się szarpać z krowami. Więc rynek zaczyna to wszystko weryfikować 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał(a):

IMG20250506173632.jpg

Młody czy stary do ciebie przyjeżdża?

Opublikowano
komizmo napisał:

Prawda jest taka, że każdy by sobie chciał kupić ładnego cielaka za dobre pieniądze, oczywiście mm, a później drogo sprzedać i ładnie zarobić. Ale mało który chce się szarpać z krowami. Więc rynek zaczyna to wszystko weryfikować 

👍👍👍👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v