Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

sokołów 25,70/25,00/24,25 U-R-O     byk       ,NIE KAZDY wozi na sokołów i wybicia tam nie powalają ale jest kilka firm które trędy cenowe dyktuja i chyba sokołów jest w tej grupie 

Dobrze że cena do góry ,oby tak dalej .

Opublikowano
40 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Przedstawiciel OSi dzwonił poinformować , że byk podrożał 50gr na wbc w tym tygodniu

Do majówki będą codziennie dzwonić z takimi informacjami.

• Like 2
Opublikowano
W dniu 16.04.2025 o 14:22, PolandOnion napisał(a):

Po ile za kg cenić byczki SM roczne około 300 kg ? Kupiec daje 13 ale trochę to mało jak dla mnie.

Za mało to pewnie handlarz . Kupi a sam zaraz wystawi na olx za 1500 więcej. Raz tak się dałem zrobić

Opublikowano
4 godziny temu, Gargamel160 napisał(a):

A po majówce?

A po majówce będą dzwonić po złotówce 😏 

Widać, że bydła chyba nie ma, więc nie panikować, nie wypychać na siłę po 500kg. Trochę ruchu ostatnio zrobili tą obniżką 

Opublikowano
17 minut temu, soltys48 napisał(a):

Idź w pi......zdu z tym dziadostwem 

Ale to mięsne jakieś masz czy hf? Słabo przyrastają czy co? 

Wujo jak już był podeszłym wieku to kastrował wszystkie żeby mu nie wojowały.

Opublikowano

Budowa słaba i słabe przyrosty podług innych zbliżonych genetycznie 

13 minut temu, komizmo napisał(a):

A co było nie tak? Ja mam dużo sztuk ale najstarsze tak około roku i nie widzę póki co różnicy w budowie 

Teraz, Wpaw napisał(a):

Ale to mięsne jakieś masz czy hf? Słabo przyrastają czy co? 

Wujo jak już był podeszłym wieku to kastrował wszystkie żeby mu nie wojowały.

Mieszanki z simem 

Ostatni to był SIM z Norwegiem 

Opublikowano

byk to byk , kiepski byk jest lepszy jak dobra jałówka a wolec po srodku , przez ostatnie 2 lata poszedłem w jalówki ale teraz jak nadchodzi czas sprzedaży pierwszych z nich to widzę żę to porażka finansowa lepszy jeden byk niz 2 jałówki 

Opublikowano

SM powinny być okej, chociaż miałem ostatnio teraz takiego czerwonego rok czasu mu minął a może miał 200 kilo poszedł za 2tys😡 teraz mam takie od kuzyna simy tylko że siwe po krowa HF ale piękne są. Tylko żeby takich cały czas nabywać to aż chce się chodzić.

6 minut temu, soltys48 napisał(a):

Mieszanki z simem 

Ostatni to był SIM z Norwegiem 

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

byk to byk , kiepski byk jest lepszy jak dobra jałówka a wolec po srodku , przez ostatnie 2 lata poszedłem w jalówki ale teraz jak nadchodzi czas sprzedaży pierwszych z nich to widzę żę to porażka finansowa lepszy jeden byk niz 2 jałówki 

Oj nie gadaj czasami jak się hf trafi to żyletka ni jak go upaś nie można. 1,80 cm i same kości. 

Ja czasami trzymam jałówki HF ale to biorą szejki mleczne przed wycieleniem. W tym roku sprzedałem dwie cielne teraz mam taką jedną ze 3miesiace. 

Opublikowano

Szkoda takiego towaru na kastrowanie 

9 minut temu, jarecki napisał(a):

Bzdura

Na jałowce nigdy nie straciłem na byku owszem 

Opublikowano (edytowane)

ja mam jałoszki z zakupionych cielaków , swoje to był poziom wyzej ale sednio u mnie jałówka jest 100 kilo lżejsza od byka no i cena niższa , swoje MM robiły po około 650-700 kg w dwa lata , teraz mam 3 sztuki około 2 letnie po 500-530 kg zarobku na tym nie widzę , mam  też takie po 600 kg ale srednia z zakupionych cięląt troche ponad 500 kg , byki nawet hf to 700 kg miewają .na dwa lata 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1