Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzieć, że Braun nie jest patriotą to naprawdę trzeba nie orientować się w terenie. Może i jest szurem i katotalibem ale z pewnością dobro ojczyzny leży mu na sercu, leży tak bardzo, że mógłby się posunąć do skrajnych czynów. Dlatego jest wręcz niebezpieczny

Opublikowano
9 godzin temu, livebird napisał(a):

No to ceny z kosmosu ale nikt raczej nie zapłaci tyle u nas po 3000 chca za 100 kg teraz SM wiec nie 4600 jednak różnica

Też myślałem że nikt tyle nie zapłaci ale ogłoszenie po 2 godzinach było nieaktualne

Opublikowano
krzychu121 napisał:

Potwierdziło się żeś wyborca donka. Nic na temat tyko wyzwiska. Ale jaki pan tacy i wyborcy. Aby szamba z tv słuchać i myśleć jak to u nas pięknie 

I masz racje. Uderzyłem w stół i szambo wybiło 

No i jesteś w błędzie bo głosowałem na Brauna w ostatnich wyborach 😎

Opublikowano

Ludzie za cielakiem ogłupieli. Zapłacić krocie za cieluna, drogo nawozy i środki produkcji. Toć to i tak zostanie nie więcej jak to co było. 

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Szambo masz pod stołem?

Nie wiem co ty tam masz pod stołem i nie interesuje mnie to. Mądry zrozumie powiedzenie a głupi no cóż. Nie wdaje się w dyskusję z takimi osobami bo sprowadzisz na dno a potem pokonujesz doświadczeniem 

24 minuty temu, HF86 napisał(a):

Ludzie za cielakiem ogłupieli. Zapłacić krocie za cieluna, drogo nawozy i środki produkcji. Toć to i tak zostanie nie więcej jak to co było. 

Niech jeszcze ze dwa miesiące będzie taki szał bo niedługo zacznie mi się sezon wycielen. W tamtym roku bodajże za darmo by handlarze brali to niech teraz oddadzą z nawiązką 

Opublikowano (edytowane)

@krzychu121 Zgłaszam się na chętnego , żeby zapłacić zadośćuczynienie 🤣 poprzednie super się chowają

1 minutę temu, Marcin133 napisał(a):

I łódzkie dostało hf do 12.50 już ...wrzuciłem jednego na wagę 685. Ciort wie co robić. Co do polityki głosujecie albo nie idźcie wcale to Rafu wygra i po gospodarce 

Spokojnie , niech robi wagę . Takich 700kg to stoi 40 sztuk + 20 sztuk 800kg . Wszystko musi iść według planu żeby była stabilność 

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano
9 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

@krzychu121 Zgłaszam się na chętnego , żeby zapłacić zadośćuczynienie 🤣 poprzednie super się chowają

Spokojnie , niech robi wagę . Takich 700kg to stoi 40 sztuk + 20 sztuk 800kg . Wszystko musi iść według planu żeby była stabilność 

Myślisz że teraz taka zagrywka jak z lutego?

Opublikowano
12 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

To jaki to plan kiedy sprzedaż 

Opublikowano
Michal014d napisał:

Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Tak. Na żywa sprzedane po 12.5 zł. Waga moja 

Kurcze to chyba za krowę hf zmieszana z RP ok 630kg nie jakiś szkielet trzeba będzie wołać ok 11zł?

20 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Jakby po tyle brał zawsze to można opasać :) 

1/3 netto kosiarki. Krone stoi na podwórku :) 

E tam z 7-8tys zł odkładasz i masz sa masz sambę 240 :)

sambę to się tańczy a nie kosi 🤭😁

Opublikowano
35 minut temu, Marcin133 napisał(a):

I łódzkie dostało hf do 12.50 już ...wrzuciłem jednego na wagę 685. Ciort wie co robić. Co do polityki głosujecie albo nie idźcie wcale to Rafu wygra i po gospodarce 

Waga średnia to i cena nie będzie super, niestety 

Opublikowano
37 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

To jesteśmy dogadani :) 

jestem zadowolony że się dobrze chowają. Tak jak mówiłem dopóki handlarze syfu nie rozniosą to się wszystko chowa bez antybiotyków. Dlatego nie wpuszczam juz handlarzy na oborę. 
A i każdy zadowolony. Ja bo mam lepszą cenę niż od handlarza. Ty bo masz niższą cenę niż kupując od handlarza. I najważniejsze nie ma chorób. Nie trzeba kasy na antybiotyki wydawać i upadków brak. 

• Thanks 1
Opublikowano

A do czego ta waga wyższa potrzebna?

Większość ubojni już w zasadzie od 280 kg tuszy ma w miarę wyrównany cennik, a na takich to i w pełni 320 plus łapią 

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem co ty tam masz pod stołem i nie interesuje mnie to. Mądry zrozumie powiedzenie a głupi no cóż. Nie wdaje się w dyskusję z takimi osobami bo sprowadzisz na dno a potem pokonujesz doświadczeniem 

Niech jeszcze ze dwa miesiące będzie taki szał bo niedługo zacznie mi się sezon wycielen. W tamtym roku bodajże za darmo by handlarze brali to niech teraz oddadzą z nawiązką 

Pewnie sie utrzyma dopoki nie wyskoczy pierwszy przypadek. Ludzie chyba Sobie nie zdaja sprawa co sie stanie po tym pierwszym przypadku jak wszystko siadzie. Rozum by podpowiadal zeby sprzedac teraz po rekordowej cenie zostawic kase na koncie i przeczekac te dwa trzy miesiace a nawet pol roku i zobaczyc co sie wydarzy. A kazdy na chura bo trzeba wstawiac juz cielaki i placa te chore ceny za to sztuki a znajac ludzi w Polsce to nikt sie nie bedzie szczypal i byki spadna do 8zl w najgorszym momencie

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, artek27 napisał(a):

Krowa 8-13zl a od wczoraj byk staniał 1zl jalowka 0.50gr. Prawdopodobnie od poniedzialku krowa tez w dół.

tez dzwonilem i powiedzieli ze tanieje

Opublikowano
39 minut temu, Krzysiek55550 napisał(a):

Pewnie sie utrzyma dopoki nie wyskoczy pierwszy przypadek. Ludzie chyba Sobie nie zdaja sprawa co sie stanie po tym pierwszym przypadku jak wszystko siadzie. Rozum by podpowiadal zeby sprzedac teraz po rekordowej cenie zostawic kase na koncie i przeczekac te dwa trzy miesiace a nawet pol roku i zobaczyc co sie wydarzy. A kazdy na chura bo trzeba wstawiac juz cielaki i placa te chore ceny za to sztuki a znajac ludzi w Polsce to nikt sie nie bedzie szczypal i byki spadna do 8zl w najgorszym momencie

I oby wszyscy tak myśleli to za dwa lata będziemy sprzedawać w ładnych cenach 

2 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

Myślisz że teraz taka zagrywka jak z lutego?

Zagrywka , ale bardziej udana 

1 godzinę temu, Miłypan napisał(a):

To jaki to plan kiedy sprzedaż 

20 na teraz bo poprostu miały jechać w kwietniu, 20 na lipiec , 20 na sierpień , 10 na wrzesień 

Opublikowano
5 godzin temu, lexiflexi napisał(a):

Waga średnia to i cena nie będzie super, niestety 

Waga w kg tu nie ma znaczenia. Względnie waga moja może już mieć....tak czy siak cena spada a czy to zagrywka nie wiadomo. Za dwa tyg może okazać się że 10zl będzie 

5 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

Jest ryzyko jest zabawa mówisz...

Opublikowano
W dniu 1.04.2025 o 22:33, polskatk napisał(a):

Ktoś gdzieś słyszał. Bardziej niesprawdzonego źródła informacji nie ma.

Choć jeżeli faktycznie tak dużo ludzi obecnie się wyprzedaje z towaru, to być może rynek na tyle się nasyci, że niewielka korekta będzie. Niewielka.

Już Wam we wtorek pisałem, że będzie korekta w dół, bo poszło dużo towaru w krótkim czasie. Ale handlarze dobrze wiedzą że za chwilę może znowu pójść w górę dlatego tak naganiaja na sprzedaż. Te ogniska pryszczycy są głównie w dużych gospodarstwach gdzie tych sztuk jest bardzo dużo. A to ma ogromny wpływ na rynek.