Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W niemczech jak się nie myle epidemia nie wystąpiła u bydła domowego , wiec sytuacja była inna , gospodarstwa mleczne zawsze mają przemieszczenia czy to cielaków , czy jałowic a tym bardziej tak wielkie fermy prawdopodobnie maja obory w kilku miejscowosciach

Opublikowano

Ja tylko z ostrożnoscią podchodzę do teori spiskowych , w Niemczech choroba pojawiła sie u bawołów których raczej nikt nie przemiecza tak jak bydło domowe , nawet jak wet . przyjezdzał do mnie to byłem 10 czy którys z kolejnośći w danym dniu wiec ryzyko rozprzestrzenienia sie jest dużo wieksze w bydle domowym 

Opublikowano
12 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Cena powinna iść w górę bo towaru będzie brakowało. Cześć będzie szła na utylizację więc będzie go coraz mniej. Oczywiście nieuczciwy będą to wykorzystywać 

Jak wykryją pryszczycę i będzie zakaz eksportu to się zdziwisz jak pójdzie w górę 

• Like 1
Opublikowano

Spokojnie do wyborów może być dżuma i cholera a ludzie będą umierać na ulicach i nawet suszowe zapłacą 😂 a chłopaki będą opowiadać o pięknej Polsce później to inna inszość...

Opublikowano (edytowane)

2 nowe ogniska na Węgrzech w jednym stadzie 1000 sztuk w drugim 2500. Toż to u mnie w całej gminie nie ma tyle krów.  Tam nie ma małych gospodarstw czy jak ? Przecież skoro ten wirus tam gdzieś krąży to i w małych powinno się trafiać. Jeszcze piszą że dwa razy juz to stado badali 11 i 25 marca i wynik Był negatywny

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano

Jak z nami skończą to pewnie u nas będą podobne stada ale widzę że Orbana głodem są usunąć. My tu się zastanawiamy nad pryszczycą ale ciekawe jakie to będzie miało przełożenie na ceny w sklepach 

Opublikowano
2 godziny temu, Stach123 napisał(a):

Jak myslisz że przyszczycę , a w zasadzie oficjalne potwierdzenie choroby , zatrzymają wybory to jesteś , albo młody albo głu... , albo to i to 

Słuchaj, w tym kraju i na tym świecie dzieją się rzeczy, o których parę lat temu nikt by nawet nie pomyślał. A dlaczego by nie ? Chcąc utrzymać władze lub osiągnąć jej pełnię są gotowi do wszystkiego.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Stach123 napisał(a):

Jak myslisz że przyszczycę , a w zasadzie oficjalne potwierdzenie choroby , zatrzymają wybory to jesteś , albo młody albo głu... , albo to i to 

Jesteś albo stary albo mądry , a nie wiesz jak działa polityka . 

• Like 2
Opublikowano

Miałem jeszcze parę cielakow kupić dla cioci unii. 

Ale patrząc na to wszystko to chyba popatrzę, postoję i poczekam. 

Cieluny na skupie 20 za byczki i 15 jałówka 

Opublikowano

Masakra jakie ceny cieląt

https://www.topagrar.pl/articles/bydlo-miesne/kosmiczne-ceny-cielat-sprawdz-ile-zaplacisz-za-cieleta-do-opasu-2529632

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, HF86 napisał(a):

A masz gdzie kupić coś w sensownej cenie? 

5 godzin temu, Stach123 napisał(a):

Jaka polityka ? o czy wy gadacie za nie powiadomienie o wystąpieniu pryszczycy są paragrafy , no ale skoro myślicie że  po wykryciu ceny  bydła wzrosną to po co zabawę przerywać 

Ciekawe co zrobimy z bydłem rzeznym jak zamkną granicę?  Ceny się zrównają wieprzowiny z wołowiną to wtedy Kowalski w końcu kupi

Edytowane przez malaczarna
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał(a):

A masz gdzie kupić coś w seksownej cenie? 

Ciekawe co zrobimy z bydłem rzeznym jak zamkną granicę?  Ceny się zrównają wieprzowiny z wołowiną to wtedy Kowalski w końcu kupi

Widać co komu słownik podpowiada :D

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, Michal014d napisał(a):

Chłopaki ile mogę cenić za "okrągła" ale niedużych gabarytow jałówke 450kg mieszanka hfxsm niedawno zacielona? 

3500 moge Ci dać 🤭

Opublikowano
9 godzin temu, HF86 napisał(a):

Mamy embargo na towary z Węgier i Czech. 

Jak nam coś takiego zrobią, to gdzie to wyeksportujemy 🤔

Dokładnie. Widzę, że większość z komentujących tutaj upatruje szansę na wysokie ceny jeśli będzie się to rozprzestrzeniać.

Oczywiście, ale tylko do momentu jeśli nie pojawi się u nas. Wtedy tak jak my zakazujemy importu tak i inni od nas nie będą importować. 

Sami tego nie zjemy. 

Uchowaj Boże 

3 godziny temu, HF86 napisał(a):

Jak cena okazyjna to kupować. Za miesiąc, dwa zarobisz na nich x4 

• Sad 1
Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

A masz gdzie kupić coś w sensownej cenie? 

Już nie wiem co to sensowna cena. 

Dwa jeszcze zamowione to za jalowki ncb po 15 za kg,to tam jeszcze coś ciocia unia odda w dopłatach bo raczej u mnie 3 dopłaty łapią zanim wyjadą 

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał(a):

Już nie wiem co to sensowna cena. 

Dwa jeszcze zamowione to za jalowki ncb po 15 za kg,to tam jeszcze coś ciocia unia odda w dopłatach bo raczej u mnie 3 dopłaty łapią zanim wyjadą 

Sensowna cena to tanio kupić drogo sprzedac.Ciekawa jestem stawek dobrostanu. Ileż to pln nalicza

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no mówiłem że pogłupieli...

https://www.topagrar.pl/articles/bydlo-miesne/kosmiczne-ceny-cielat-sprawdz-ile-zaplacisz-za-cieleta-do-opasu-2529632

Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz