Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, lukasz20 napisał(a):

Teraz na DK14 to nie wiadomo stoją nie stoją w tamtym czasie stali zawsze😄

@Qwazi nie pamiętam🤔

Tam zawsze koło takiej knajpy przed Domaniewicami stali, zaraz obok dziewczynki stały tam kiedyś, to co zarobili to od razu mieli jak wydać xD Spojrzałem na mapę, to Krępa się ta miejscowość nazywa.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
14 minut temu, lukasz20 napisał(a):

Teraz na DK14 to nie wiadomo stoją nie stoją w tamtym czasie stali zawsze😄

@Qwazi nie pamiętam🤔

Później Ci napiszę SMS. Nazywał się na R

Opublikowano
Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

apropo mundurowek to ja mam pytanie jak podchodziliście czy Łukasz jak podchodzisz do takiej sytuacji podwiózł mnie dziś ojciec do sąsiedniego miasteczka na komende żebym sobie dmuchnął bo wczoraj trafił się sąsiad z flaszeczką %%bimberku a ja miałem dzień rozjazdowy i czy mogę dziś prowadzić. no i tej komendzie najpierw probowala przesłuchać mnie jakąś sprzątaczka która probowal ustalić po co przyszedłem ale jak zapytałem czy jest policjantka to się zawinęła na czekałem się z 20 minut ale wreszcie przyszedł jakiś dyżurny odpalił ta cała maszynę i jakieś głupie teksty mi zaczął wstawiać typu że najwyżej by mi prawo jazdy zabrali albo zebym sobie drugie zrobił itp wydawało mi się że to powinno byc bardziej prospołeczne powinien być jakiś alkomat legalizowany nawet żeby zapłacić 5zl za ten ustnik. trochę dziwnie się poczułem ale dopiero gościu trochę zmienił gatke jak przyszedł drugi policjant mój znajomy i się przywitaliśmy i zaczął rozmawiać. Myślałem że będą się cieszyć że przyszedł porządny obywatel a tu tak się rozczarowałem. koniec końca ale wyszło 0.00

ale jemu chodziło nie o kopaczkę tylko o osobę która kieruje 😄😄😄😄

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Jakaś nawiedzona jednostka Ci się trafiła. U nas to się odbywało normalnie. Dmuchanie i ustnik z wydrukiem na pamiątkę. Urządzenia w użytku mają legalizację wszystkie. Tego pilnują, bo są konsekwencje, jak legalizacja wyjdzie, a się użyje 

No żebyś Ty tego nie wiedział 😱... zawiedzion jestem🤦

Jak bywałem w Łowiczu to dyżurny przez okno podaje mikrofon. Dmuchasz jak zielone to mówi śmiało możesz jechać. Bez zbędnych cyrygieli. 

40 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dobre to były czasy zanim ich złapali ;)

To pochwal się doświadczeniami jak już zaczynasz. Czy tylko z opowieści wiesz?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 6465 napisał(a):

To pochwal się doświadczeniami jak już zaczynasz. Czy tylko z opowieści wiesz?

Raz tylko miałem kontakt, było taniej i bez punktów ;) Na Gągolinie, tam przy sklepie i szkole.

Na Bronisze kiedyś jechałem z truskawką, ale to już nie łowiczaki tylko WZ, to kilka stówek i punkty wymienione zostały na 4 łubianki truskawek.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Później Ci napiszę SMS. Nazywał się na R

Jest o tym obszerny artykuł. A kojarzysz czy Adam miał brata albo syna w policji?. U nas w firmie jeździ były policjant  o tym samym nazwisku. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał(a):

jaki tydzień 😂😂 w środę będę orał 

Ziemię wysuszysz 🙆‍♂️🤦 bezorkowcem rób 😛

3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

To dla samych bambrów, ja nawet nie wiedziałem że będzie coś takiego

Jo nie bogaty to po co mnie tam jechać 

To u Mateusza może?

Na sali tam za diagnostyką.... to dla hodowców nie bambrów 🤦

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

Jest o tym obszerny artykuł. A kojarzysz czy Adam miał brata albo syna w policji?. U nas w firmie jeździ były policjant  o tym samym nazwisku. 

Syna. W Skierniewicach robił 

• Thanks 1
Opublikowano

U mnie tak pod koniec 90 i na początku 2000 połapali wszystkich łapówkarzy. Była zorganizowana akcja - psy z wydziału wewnętrznego popodstawiały swoich i ponagrywały wszelkie łapownictwo, wymietli może ponad 50% stanu. Skończyły się dobre czasy.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Skończyły się dobre czasy.

Sytuacja z tymi truskawkami to niedawno ;) "Najdroższe" truskawki jakie kiedykolwiek sprzedałem xD Zobaczył "chłopa" z załadowanym samochodem towarem na giełdę to jakie to prawdopodobieństwo że to ktoś podstawiony ??

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

apropo mundurowek to ja mam pytanie jak podchodziliście czy Łukasz jak podchodzisz do takiej sytuacji podwiózł mnie dziś ojciec do sąsiedniego miasteczka na komende żebym sobie dmuchnął bo wczoraj trafił się sąsiad z flaszeczką %%bimberku a ja miałem dzień rozjazdowy i czy mogę dziś prowadzić. no i tej komendzie najpierw probowala przesłuchać mnie jakąś sprzątaczka która probowal ustalić po co przyszedłem ale jak zapytałem czy jest policjantka to się zawinęła na czekałem się z 20 minut ale wreszcie przyszedł jakiś dyżurny odpalił ta cała maszynę i jakieś głupie teksty mi zaczął wstawiać typu że najwyżej by mi prawo jazdy zabrali albo zebym sobie drugie zrobił itp wydawało mi się że to powinno byc bardziej prospołeczne powinien być jakiś alkomat legalizowany nawet żeby zapłacić 5zl za ten ustnik. trochę dziwnie się poczułem ale dopiero gościu trochę zmienił gatke jak przyszedł drugi policjant mój znajomy i się przywitaliśmy i zaczął rozmawiać. Myślałem że będą się cieszyć że przyszedł porządny obywatel a tu tak się rozczarowałem. koniec końca ale wyszło 0.00

Ja jak dotąd to spotkałem się z tym, że wchodzisz na komisariat i masz tą żółtą pałkę zaczepioną linką do ściany wraz z instrukcją obsługi. Wchodzisz, nawet nie musisz się witać z dyżurnym i masz jasność- promili Ci nie pokaże, ale kolor zaświeci się odpowiedni. Ot co. A możesz se wejść i nikomu nie wadzić o 6 rano, czy o 2 nocy- jak komu pasuje. Fajna sprawa. 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie tak pod koniec 90 i na początku 2000 połapali wszystkich łapówkarzy. Była zorganizowana akcja - psy z wydziału wewnętrznego popodstawiały swoich i ponagrywały wszelkie łapownictwo, wymietli może ponad 50% stanu. Skończyły się dobre czasy.

Wszędzie tak robili. Gdzie było co złapać to złapali. W łódzkiem 3 powiaty 

Teraz, Popier96 napisał(a):

Ja jak dotąd to spotkałem się z tym, że wchodzisz na komisariat i masz tą żółtą pałkę zaczepioną linką do ściany wraz z instrukcją obsługi. Wchodzisz, nawet nie musisz się witać z dyżurnym i masz jasność- promili Ci nie pokaże, ale kolor zaświeci się odpowiedni. Ot co. A możesz se wejść i nikomu nie wadzić o 6 rano, czy o 2 nocy- jak komu pasuje. Fajna sprawa. 

Najpierw się robiło takie badania na urządzeniu A2,0. Potem wpadli na pomysł żeby to robić świeczką, czyli Albo Blue

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Najpierw się robiło takie badania na urządzeniu A2,0. Potem wpadli na pomysł żeby to robić świeczką, czyli Albo Blue

Może. Znajomy kupił tą policyjną świeczkę bo lubi popić, a praca za kółkiem. To sam czasem jestem zaskoczony jak szybko można wskoczyć za kółko po jednym piwku. Ale nie odważę się. 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Sytuacja z tymi truskawkami to niedawno ;) "Najdroższe" truskawki jakie kiedykolwiek sprzedałem xD 

Brawo Ty...wzorowa postawa obywatelska👌...jak ja nie cierpię łapówkarstwa 🤦...jak mogłem komuś pomóc, to po prostu pomagałem i szczycę się tym, że nigdy grosza nie wziąłem🤷...

Pamiętam, jak mnie kiedyś napier...ł kierownik, że wachacze w radiowozie oberwane i 20zł mandatu za kradzież...z pół roku wył na każdej odprawie🤦, pasowałoby w tym miejscu jakiś epitet pod jego adresem wstawić...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Brawo Ty...wzorowa postawa obywatelska👌...jak ja nie cierpię łapówkarstwa 🤦...jak mogłem komuś pomóc, to po prostu pomagałem i szczycę się tym, że nigdy grosza nie wziąłem🤷...

Ja im tego nie proponowałem ... Złapali, myślałem że będzie mandat a że im się te truskawki spodobały ... A czyn taki, że mógł się skończyć na upomnieniu ... To twoi kumple z służby zepsuci, do nich miej pretensje ...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Może. Znajomy kupił tą policyjną świeczkę bo lubi popić, a praca za kółkiem. To sam czasem jestem zaskoczony jak szybko można wskoczyć za kółko po jednym piwku. Ale nie odważę się. 

Pamiętaj, że to nie jest urządzenie procesowe. Ono jest używane jako probierz. Gdy się zapali czerwona lampka badanie musi być zweryfikowane na A2,0. To jest najdokładniejsze urządzenie 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ja im tego nie proponowałem ... Złapali, myślałem że będzie mandat a że im się te truskawki spodobały ... A czyn taki, że mógł się skończyć na upomnieniu ...

Dlatego między innymi nie lubię białych czapek 🤷...bo powodów mam więcej 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Pamiętaj, że to nie jest urządzenie procesowe. Ono jest używane jako probierz. Gdy się zapali czerwona lampka badanie musi być zweryfikowane na A2,0. To jest najdokładniejsze urządzenie 

Wiem o tym. Ja po prostu stosuję zasadę, popiłeś to nie jedź. Ot co. A po jednym piwku trzeba odczekać te 3h i głowa spokojna. Za dużo do stracenia przez taką głupotę. 

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tutaj to kasa musiała być, na silikony zbierał dla kobitki xD 

Postawione zarzuty przyjęcia korzyści od 5 do 50 tys zł miesięcznie tak MIESIĘCZNIE 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dlatego między innymi nie lubię białych czapek 🤷...bo powodów mam więcej 

Nie zgodziłbym się na "propozycję" to by mi zaczął szukać gaśnic, trójkątów, a ja aby patrzyłem jak skończyć z nimi pogadankę i jechać dalej bo klient na towar już na giełdzie czeka ... Wypisał by mandat to by wypisał, trudno, jak się przekracza przepisy to jest potem i kara ...

4 minuty temu, lukasz20 napisał(a):

Postawione zarzuty przyjęcia korzyści od 5 do 50 tys zł miesięcznie tak MIESIĘCZNIE 

Było o tym głośno na okolicę ...

Opublikowano
7 minut temu, Popier96 napisał(a):

Wiem o tym. Ja po prostu stosuję zasadę, popiłeś to nie jedź. Ot co. A po jednym piwku trzeba odczekać te 3h i głowa spokojna. Za dużo do stracenia przez taką głupotę. 

Ja jakiś rok temu wypiłem jedno mocne piwo i miałem zamiar pić drugie ale był wypadek i musiałem jechać po szwagra, zatrzymała mnie za 15 min psiarnia i było 0,0 ale gorącą było nie powiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v