Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie jestem przekonany czy ten sam...różnica polega na tym, że poprzez możliwości komunikacji i dostęp do informacji propagują się pewne zachowania, które kiedyś pozostawały w węższych gronach i były niechlubne. Obecnie są one bardzo rozpowszechniane i znajdują naśladowców, co sprawia, że przestają być niechlubne, bo nie są piętnowane. Kiedyś, jak dziewczyna była skłonna do alkoholu i nie tylko, była źle oceniana. Inne unikały naśladowania jej. Teraz to nie ma znaczenia. Dziewczyny często zachowują się gorzej od chłopaków. Może jestem staroświecki, ale dziewczyna powinna być kimś, kogo należy adorować i zdobywać. Żeby to mogło zadziałać ona nie może być łatwa i lubić się odurzać. To adorowanie łagodzi męskie charaktery. Dlatego się mawiało, że kobieta łagodzi obyczaje. Obecnie wydaje mi się, że duża część dziewczyn te obyczaje wśród chłopaków czyni gorszymi a nie lepszymi...ale może się mylę, może to tylko takie pieprzenie staruszka, który wyrastał w innej rzeczywistości 🤔

To są wspomnienia. Idealizowanie naszej młodości że wtedy to było najlepiej. A te głupie filmiki, nie wszyscy tak się zachowują, gdyby w naszych czasach też nagrywać nasze głupoty i na podstawie tego wnioskować że wszyscy tacy są ... Bicie się co tydzień na zabawach tylko z tego powodu że mieszka się w różnych wsiach to było normalne ?? xD to że połamali mi lusterka w Punciaku bo miałem rejestrację WSC a nie ELC to zrobili normalni ludzie ?? xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie jestem przekonany czy ten sam...różnica polega na tym, że poprzez możliwości komunikacji i dostęp do informacji propagują się pewne zachowania, które kiedyś pozostawały w węższych gronach i były niechlubne.

No oki...

Jednak i w drugą stronę chyba to działa...znaczy można znaleźć coś dobrego pokazać, przekazać.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie jestem przekonany czy ten sam...różnica polega na tym, że poprzez możliwości komunikacji i dostęp do informacji propagują się pewne zachowania, które kiedyś pozostawały w węższych gronach i były niechlubne. Obecnie są one bardzo rozpowszechniane i znajdują naśladowców, co sprawia, że przestają być niechlubne, bo nie są piętnowane. Kiedyś, jak dziewczyna była skłonna do alkoholu i nie tylko, była źle oceniana. Inne unikały naśladowania jej. Teraz to nie ma znaczenia. Dziewczyny często zachowują się gorzej od chłopaków. Może jestem staroświecki, ale dziewczyna powinna być kimś, kogo należy adorować i zdobywać. Żeby to mogło zadziałać ona nie może być łatwa i lubić się odurzać. To adorowanie łagodzi męskie charaktery. Dlatego się mawiało, że kobieta łagodzi obyczaje. Obecnie wydaje mi się, że duża część dziewczyn te obyczaje wśród chłopaków czyni gorszymi a nie lepszymi...ale może się mylę, może to tylko takie pieprzenie staruszka, który wyrastał w innej rzeczywistości 🤔

widzisz, gdybyś lepiej znał historię, wiedziałbyś, że dobrobyt bioracy się z dytrybuowania dóbr przez władze prowadzi do wynaturzeń, ponieważ człowiek, którego jedynym zmartwieniem jest, jak przyjemnie spędzić dzień i jakie sobie zapewnić rozrywki, nie wnosi niczego do społeczeństwa

jeśli zać spora część społeczeństwa żyje w ten sposób a reszta tego nie może piętnować , bo jest to traktowane przez prawo jako ....fobia, to zaczyna się schyłek cywilizacji

w historii ludzkości zawsze w końcu górą były te nacje, które uznawały za podstawowe prawo naturalne

tam, gdzie lud był coraz bardziej skłonny do tolerowania wszelkich dewiacji, a nawet zaczynał je promować, szybko następowała degeneracja i taka społeczność była unicestwiana przez tę silniejszą, która eliminowała ze swojej grupy jednostki chore i słabe, albo tak je kontrolowała na tyle, aby ogół uznawał takie zachowania za zły wzór do naśladowania

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano
47 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

W Katex coś koło 1300. W bigbagu.

A jaka z katex bierzesz? 21?

3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Moje krowy konsumują tylko pelnoporcjówkę, jeśli chodzi o treściwą...

Z jakiej firmy?

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To są wspomnienia. Idealizowanie naszej młodości że wtedy to było najlepiej. A te głupie filmiki, nie wszyscy tak się zachowują, gdyby w naszych czasach też nagrywać nasze głupoty i na podstawie tego wnioskować że wszyscy tacy są ... Bicie się co tydzień na zabawach tylko z tego powodu że mieszka się w różnych wsiach to było normalne ?? xD to że połamali mi lusterka w Punciaku bo miałem rejestrację WSC a nie ELC to zrobili normalni ludzie ?? xD

Z łowiczokami to zawsze było ciężko 🤷...ony tak mają

15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No oki...

Jednak i w drugą stronę chyba to działa...znaczy można znaleźć coś dobrego pokazać, przekazać.

Można i coś dobrego pokazywać, ale te złe rzeczy zwykle mają większą oglądalność 

14 minut temu, jahooo napisał(a):

widzisz, gdybyś lepiej znał historię, wiedziałbyś, że dobrobyt bioracy się z dytrybuowania dóbr przez władze prowadzi do wynaturzeń, ponieważ człowiek, którego jedynym zmartwieniem jest, jak przyjemnie spędzić dzień i jakie sobie zapewnić rozrywki, nie wnosi niczego do społeczeństwa

jeśli zać spora część społeczeństwa żyje w ten sposób a reszta tego nie może piętnować , bo jest to traktowane przez prawo jako ....fobia, to zaczyna się schyłek cywilizacji

w historii ludzkości zawsze w końcu górą były te nacje, które uznawały za podstawowe prawo naturalne

tam, gdzie lud był coraz bardziej skłonny do tolerowania wszelkich dewiacji, a nawet zaczynał je promować, szybko następowała degeneracja i taka społeczność była unicestwiana przez tę silniejszą, która eliminowała ze swojej grupy jednostki chore i słabe, albo tak je kontrolowała na tyle, aby ogół uznawał takie zachowania za zły wzór do naśladowania

Jasiu ja to doskonale wiem...nie chciałem wchodzić w socjologię...ale skoro już, to wystarczy spojrzeć na siłę państw, które trzymają zasady religii, dajmy na to Izrael państwo małe, a trzęsie wszystkim i spróbuj coś na nich, to od razu masz łatkę antysemity...

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Qwazi napisał(a):

ale dziewczyna powinna być kimś, kogo należy adorować i zdobywać.

Po raz kolejny ktoś tutaj powoduje, że się śmieję... 

-1,5 na termometrze, niebo czyste.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

ale te złe rzeczy zwykle mają większą oglądalność 

Tak...

I nawet marginalne zachowania nabierają wielkiego rozgłosu.

Tym bardziej w obecnym czasie...

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Z łowiczokami to zawsze było ciężko 🤷...ony tak mają

Byli i pewnie nadal są tam i "normalni" ludzie xD to że było kilku "debili" to nie znaczy że wszyscy tacy są, a i tych "debili" z zabaw nieraz się spotka w Grene w Kocierzewie i teraz "nie swojemu" normalnie rękę podają ... Młodość musi się wyszumiec w ten czy inny sposób ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Po raz kolejny ktoś tutaj powoduje, że się śmieje... 

-1,5 na termometrze, niebo czyste.

Qwazi zapomniał dopisać że jeszcze trzeba ją głaskać tam gdzie lubi. 

• Haha 6
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Młodość musi się wyszumiec w ten czy inny sposób ...

Ano....bo później na starość, jak się nie wyszumią, latają po dansingach i wzbudzają powszechną sensację....🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Opublikowano
31 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A już pisałem że nie podoba mię się ten pan.

To mobilizuj cały kock

Jak będzie druga tura bez bonżura to darmo naprawię i części sfinansuje

A jak przegra w 2 turze to darmo naprawię ale kupisz części. 

Dil? 

• Haha 7
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

To mobilizuj cały kock

Jak będzie druga tura bez bonżura to darmo naprawię i części sfinansuje

A jak przegra w 2 turze to darmo naprawię ale kupisz części. 

Dil? 

Oj ,przez piłę komuś może łeb spaść 👍

Opublikowano

widac ze nie macie do czynienia z dzisiejsza mlodzieza...

jeslii myslicie ze wasze dzieci beda lub sa lepsze .to niech wam sie wydaje ...

41 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A opowiadasz wszystkim ze bogaty jesteś ?

a zapiekanki maja w hiszpanii ??

bo inaczej zetorki w zyciu tm nie pojedzie ..

31 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A już pisałem że nie podoba mię się ten pan.

a twoim dzieciom ?? jka beda warszawiaki glosowaly ??

15 minut temu, 6465 napisał(a):

A gdzie tam. Ja nie umiem kłamać 😆

to jestes tutaj wyjatkiem..

sei chodzilo na dyskoteki .chodzi  sie na dansingi i dyskoteki..

dzieci odchowane ,obora pusta .. 

warto zyc a nie wegetowac.. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v