Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nadal walczysz z Fendtem?

A to z doskoku dużo napracujesz... Jest robota to się robi, a po robocie tu. 

A to wyjazdy, a to części w środę zamówione doszły wczoraj... To u tokarza 3 dni musi odleżeć... 

Dlatego wziąłem się zawczasu, nie w marcu 😉

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał(a):

a ile to kosztuje? nie stosowałem, teraz to tego przygrzanego pszenżyta to dodałem jakis produkt z de heus ale to tak aby był bo go prawidłowo to 100g na sztukę dziennie 

To 565 za 25 kg

Już będę miał za 500

Ten dajesz czy ten lepszy? 

Bo są dwa

20250122_081610.jpg

Opublikowano
Teraz, pedro2 napisał(a):

A to z doskoku dużo napracujesz... Jest robota to się robi, a po robocie tu. 

A to wyjazdy, a to części w środę zamówione doszły wczoraj... To u tokarza 3 dni musi odleżeć... 

Dlatego wziąłem się zawczasu, nie w marcu 😉

A to twój ten dziadek czy komuś robisz?

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kurde jaki tam most mają. I nie ukradli na złom. Dziwne.

Nowy budują obok... nowa 19 będzie...

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zobacz jaki ten gównomiot potężny. Pewnie 15 tonowy.

Tylko się taki wydawał ... wtryski pewnie lipa...

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Na siemiatycze jechałeś bo tam carpatie budują i drugi duży most bo na tym to ciasno.

Przez Drochiczyn i korczew wracałem...🙋‍♂️

6 minut temu, Strongman napisał(a):

Sporo ludu dzisisj przyczepy ze zbożem targały...

20 minut temu, marulekk napisał(a):

Paczta co mi Tusk  sprezentował, fajny gość z niego 😁

IMG_20250128_141219_376.jpg

Sie ludzie mechanizujom 🙆‍♂️👍 nie będzie latania z grabkami... 

Opublikowano
50 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ja żyjecie? Ja dzisiaj podlasie zwiedzał 🙆‍♂️

20250128_105045.jpg

20250128_105047.jpg

Sławuś żeś zasiadł we Vectrze na pasażerski fotel i zamiast myśleć o celu podróży to żeś zdjęcia robił.... Kupił chociaż?

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał(a):

Przez Drochiczyn i korczew wracałem...🙋‍♂️

Sporo ludu dzisisj przyczepy ze zbożem targały...

Sie ludzie mechanizujom 🙆‍♂️👍 nie będzie latania z grabkami... 

a ja przez Przesmyki :P tam Pod Ostrowem Mazowieckim ładniejsze łąki mają jak Pod Łukowem jakby co 🤪🤠🙋‍♂️

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Sławuś żeś zasiadł we Vectrze na pasażerski fotel i zamiast myśleć o celu podróży to żeś zdjęcia robił.... Kupił chociaż?

A kupił 👍 w bagażniku do majstra będę wiózł niech pasuje...

Edytowane przez slawek74
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v