Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, 6465 napisał(a):

pajęczyną zarosną

Nom....🤭 

IMG_20250126_131642.jpg 

Pioter, co mi płaczesz pod fotką?

@chloporobotnik

...Ci mówię jak mi się fajnie ....kajtneło...

To lepsze niż ...kilo smalcu....taka jazda....😂

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 4
  • Sad 1
Opublikowano
40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

....no nic...czas zrealizować plan...na dzisiaj....

........ 🏍️.....łutututu.....🤭

Słabe to twoje łututu. 

Patrzaj na to. 

Opublikowano

Mleczarka zaraz będzie, cza iść mleko z baniek do chłodni wylać 

Dziś rano zasuszyłem jedna, i znowu tyle co u @Łolek sąsiadki zasuszonych, dwie się wycięli zaraz, jedna zasuszyć za tydzień 

I tak się żyje na tej wsi, biednie i powoli

A mogłem księdzem zostać, ale nigdy do pieniędzy mnie nie ciągnęło 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Karol6130 napisał(a):

I na trasie mleka urosło 

Był kurs solówką a zaraz będzie nastepny samochód z przyczepą 

Ludzie krów i jałówek kupili

gdzoe na kupili? Jak nie ma gdzie 🤔🤭

Edytowane przez slawek74
Opublikowano

6465 napisał:

Forda abo coś z Forda kto nie potrzebuje?  Nie taki stary model.

Podobny do mondeo mk4, słomą wyścielić i ze 2 cialaki by weszły do środka 🤭🤭🤭

Opublikowano

Jak myślicie panowie, do kwietnia będzie tego deszczu jeszcze? Planuję w najbliższym czasie siać chlorek potasu w postaci kornkali pod ziemniaka. Zdąży go wypłukać?

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Ciekawe czy który z AF motocyklistów ma tyle odwagi 🤭

Jakiej odwagi. Zwykły qr** debil. Zabije się sam - ch*j mu w dupe idioce. Najgorzej jak komuś krzywde zrobi.

Opublikowano

Jakiej szerokości lycha będzie optymalna do ładowacza ciągnika 70km?

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Nie wiem czy to fajne ... raczej durne tak jeździć a jeszcze durniejsze cieszyć się z oglądania tego ...🤦

Bardzo dobrze że są takie filmy i że coraz powszechniejsze staje się nagrywanie w samochodzie czy też motocyklu. Widać jak ludzie jeżdżą i można pokazać podczas nauki jazdy. Kolega pracuje w nauce jazdy i wykłady z kat A zaczyna taką projekcja.(Na B czy innych podobnie, tyle że mniej).

W tym roku jeden taki co lubi za***rdalać położył się na zakręcie i przypierdolił ojcu w dom. Złamał ręke tylko ale nawet nie pozbierał tych wszystkich plastików itp co wysypały się z motóra. 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

W tym roku jeden taki co lubi za***rdalać położył się na zakręcie i przypierdolił ojcu w dom. Złamał ręke tylko ale nawet nie pozbierał tych wszystkich plastików itp co wysypały się z motóra. 

Jak chce się pozapierdalać i kłaść zakręty na granicy możliwości to się jedzie na tor ... Tam sobie można na spokojnie opony zamykać, raczej nikt nieoczekiwany się na drodze nie pojawi, nie ma krawężników i innych niebezpiecznych elementów, a i wywrotka mało kiedy się kończy czymś więcej niż starte ciuchy ...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

Jakiej szerokości lycha będzie optymalna do ładowacza ciągnika 70km?

Szerokość ciągnika rozstaw osi i masa ciągnika a ogolnie to mały do tura... 100km najlepiej do tura i żeby był masywny... mam 85km i 100km to bez porównania...

Edytowane przez slawek74

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v