Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

To zupełnie coś innego, opisałeś dość częsty przypadek

Mi chodzi o sytuację gdzie z jednego jajnika były dwa jaja

Cza wstawać i pchać dalej ta moja bida

Czy jest to ważne. 

Jak dla mnie ważniejsze by było zająć się krową aby wycieliła się prawidłowo i jej się nic nie stało.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Miałem iść robić piły

Ale nie

Będę 😣⚒️🔨⛏️T D za to że mam płacić za niemcy

#tusk odejdź sam i nie grzesz więcej

Rysiu, a zechciał byś to w temacie polityki?

Strasznie ten temat i tak zaśmiecony...

....no nic ..cza jechać na targ zajrzeć....portasie jakie kupić...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Miałem iść robić piły

Ale nie

Będę 😣⚒️🔨⛏️T D za to że mam płacić za niemcy

#tusk odejdź sam i nie grzesz więcej

Dawaj Rysiek do mnie trochę pospawasz trochę wkrętów powkręcasz i razem będziemy psioczyć na pana T 😁

I dzień jakoś zleci przyjemnie ale uważaj bo ja na Kaczyńskiego też będę psioczył

• Haha 3
Opublikowano
30 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Czy jest to ważne. 

Jak dla mnie ważniejsze by było zająć się krową aby wycieliła się prawidłowo i jej się nic nie stało.

Czy według ciebie taką ciąże należało by abortować?

25 minut temu, marulekk napisał(a):

Dawaj Rysiek do mnie trochę pospawasz trochę wkrętów powkręcasz i razem będziemy psioczyć na pana T 😁

I dzień jakoś zleci przyjemnie ale uważaj bo ja na Kaczyńskiego też będę psioczył

Co tam majstrujesz?

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ mgła

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i wyborców uśmiechniętej koalicji

#tusk musi odejść dla dobra Polski 

Screenshot_20251201_201925_com.facebook.katana_edit_242781898679099.jpg

A po co leczyć ludzi co na niego i tak nie zagłosują, lepiej podtrzymać przekonanych

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

9 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

a gdzie oglądasz jakieś filmy? na telefonie ? oczy sobie popsujesz

Tylko ewentualnie laptop a i tego już mało. Wyczerpałem temat filmów produkcji CCCP, jak słyszę angielski to mam skręt kiszek. 

polskich jest parę fajnych nowszych tylko trzeba dostęp wykupić

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

polskich jest parę fajnych nowszych tylko trzeba dostęp wykupić

No, jeszcze czego. Nie dość, że płacić za prąd i internet to jeszcze płacić za dostęp. Niedoczekanie.

Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

To tylko Bóg wie kto szybszy

Może i na ciebie trafić

Z drugim zdaniem się zgadzam.

Z pierwszym absolutnie.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

☁️ mgła

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i wyborców uśmiechniętej koalicji

#tusk musi odejść dla dobra Polski 

Screenshot_20251201_201925_com.facebook.katana_edit_242781898679099.jpg

przypomnij sobie poprzednia ekipa też wolała dać na Narodowe media i na media w Toruniu niż na onkologię. jedni drugich warci

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, konteno napisał(a):

a co ja kupił ? troche elektronarzędzi , 3 butle po lpg samochodowe  i 2 z naczepy od powietrza , ze 3 piece CO używane, kilka sprężarek z  ciężarówek i naście palników na olej, 

zawioze s powrotem na złom to pare tysi wezme i myśliś że nadgonie za to innych ? na tyle co inni albo ty w swoje remonty wsadził i w dzieciaka utrzymanie sie nie naciuła na paru tonach złomu 

maszyny sprawne i doszykowane opchnąć w godziwych pieniążkach problem a ludzie mi tu pierdolo , masz lepiej to rób nastepne póki młode i zdrowe jesteście

opuść w dół wajchy na bezpiecznikach to przestanie

Za ile ty tam napyrtalasz? 6.5 na rękę przez 3msc na spawacza, idziesz zielony, robią ci kurs na dzień dobry, po 3 msc jak dobrze ogarniasz i będziesz się starał podwyżka.

Dwóch znajomych poszło w lutym, już mają po 8tys, jeden właśnie skończył kurs na tiga bo nikt nie chciał, a firma dostaje dofinansowania na szkolenia. 

Świeży zakład, warunki pracy bardzo profesjonalne. Byłem na rozmowie, każą przychodzić choćby jutro.

Siedzisz na śmieciowej robocie i bidujesz 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał(a):

Za ile ty tam napyrtalasz? 6.5 na rękę przez 3msc na spawacza, idziesz zielony, robią ci kurs na dzień dobry, po 3 msc jak dobrze ogarniasz i będziesz się starał podwyżka.

Dwóch znajomych poszło w lutym, już mają po 8tys, jeden właśnie skończył kurs na tiga bo nikt nie chciał, a firma dostaje dofinansowania na szkolenia. 

Świeży zakład, warunki pracy bardzo profesjonalne. Byłem na rozmowie, każą przychodzić choćby jutro.

może by sam dorobił w takie robocie 😂 spawać się umie 😛

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
38 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Czy według ciebie taką ciąże należało by abortować?

Twoja krowa Twój problem 

Ja tylko powiedziałam co ja bym zrobiła będąc na twoim miejscu. 

I tyle w temacie. 

Opublikowano
28 minut temu, pedro2 napisał(a):

Jak ktoś ma ambicje to znajdzie coś lepiej płatnego. Ja nie mam więc do 6,5 na miesiąc mam dość daleko ale za to przyjeżdżam nie zmęczony. 

Teraz, Mateusz1q napisał(a):

kropka nienawiści?

Do czego? 

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Twoja krowa Twój problem 

Ja tylko powiedziałam co ja bym zrobiła będąc na twoim miejscu. 

I tyle w temacie. 

Krowa niemoja, dwa płody, a Ty widać nie załapałaś o co chodzi 

Mariusz napewno wie co mam na myśli 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ty widać nie załapałaś o co chodzi 

Może nie może tak.

Tego nikt się z was nie dowie. 

Edytowane przez Bezduszna
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v