Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Bardziej inteligentne. "Bardziej inteligentniejsze" to niepoprawne stopniowanie. 

No i się wypowiedziałaś, miało być o dole, a wyszło że najpierw góra 🤣

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Do ciebie nie muszę mieć kultury tym jest różnica. 

No ja wsiok, cham I prostak

Ale Ty z miasta, i tak bez składni?

Opublikowano
szymon09875 napisał:

16 minut temu, jahooo napisał(a):

sprzedałeś tę D50 ?

Tak 

8 km ode mnie pojechała 

@6465 wyśle Ci zdjęcia na Whatsappie. Nie będę tu się dołował, że starociami handluje 🫣

jaki model ?

Opublikowano
Bezduszna napisał:

3 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Bardziej inteligentne. "Bardziej inteligentniejsze" to niepoprawne stopniowanie. 

Nie interesuje mnie co masz do powiedzenia.

szymon09875 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

jak ciągles L4 przez pół roku to liczyłeś że się na nadgodziny załapiesz?🤷

Jak kali kraść to dobrze, jak kaliemu ukraść to zła 

Prawda stara jak świat a aktualna będzie jeszcze dłużej. Oczekiwania wielkie a od siebie nic 🤷 

co młodsze pokolenie to gorzej leniwe i bardziej rozczeniowe

Bezduszna napisał:

14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja tylko ...w kwestii formalnej...

Się tak nie pisze...🤷

Rozumiem i to poprawie zaraz 

Dziękuję za zwrócenie mi uwagi. 

11 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Do nauczycielki w szkole chyba też tak mówiłaś ... 

Do ciebie nie muszę mieć żadnej kultury. 

zacytować trzeba klasyka "przy takiej sztuce ciężko utrzymać kulturę" czy jakoś tak 😀😀😀

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ja pytam tylko jak to się dzieje 

Ja podstawówkę skończyłem i z tąd tyle błędów 

U nas we wsi nie było innej szkoły 

Ale w mieście, tyle możliwości, perspektyw 

Raz już wytłumaczyłam drugi raz nie będę tłumaczyć dlaczego popełniam błędy. 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

po co belkoczesz ,nie lepiej isc spac 🤔

Lepiej bełkotać i dostawać odpowiedzi które się chce otrzymać.

Niż zadawać pytania na które nie dostanie się odpowiedzi 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Tak było z rozbiorami ,jak i teraz na forum ,zamiast powiedzieć formułę właściwą ,jak Pafnucy powiedział [być może ,nie wnikałem],przyjąć to na klatę i git ,i koniec durnego tematu . Tak durno i wtedy debatowali i wszystko szlak trafił .        A z przyjmowaniem wieszczy  jako to z mojego państwa ,to wsszędzie tak jest ,na całym świecie ,czemu by nie Adamus Mickiewiczius ,czy jakoś tak ,wszak urodził się na terenach terażniejszej Litwy . I Tu mamy problem ,bo za czasów Kazimierza Wielkiego ,,polska'' była mniejsza od Litwy ,a LItwa była bardziej na białorusi i ukrainie ,niż terażniejszej litwie , Jadwiga żeniąc się z Jagiełłą ,to po polsku ani be ani me  ,ani on ,ani ona.  I chwalimy się że powstała wielka Rzeczpospolita ,a Litwin może chwalić się że biedną Polskę ,łaskawie na nogi postawił, .   Jakoś do Gettego nikt z Polaków się nie przyznaje że Polak ,choć urodzony na terenach terażniejszej Polski .     Do Hitlera nikt się nie przyznaje bo przegrał ,a gdyby wygrał ? . W Ciula wszystkich zrobił ,w ostatnich dniach wojny kanałami kościelnymi ,watykańskimi zbiegł do ameryki południowej i tam jeszcze kilkanaście lat żył . I to ogólnie wiadome ,ale tajemnica Poliszynela . A czemu kościół w wojnę i papież miał mordę zamkniętą i wyjeb... co z milionami ludzi się dzieje .   Nooooo ,bo państwo niemieckie w prostej linii ,,potomkiem'' ,cesarstwa rzymskiego ,a Watykan gdzie ?  Cieszyli się jak Hitler ruskiego lał ,bo to lał ,,pogan'' ,a nikt nie zauważał że ludzi .   To wszystko polityka ,i kilku wpływowych ludzi bierze miliardy za ryj . OOoo kuwa ,prawie dwunasta 

1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Przypilnuj żebym dobrze zrozumiał 

Jeśli z jednego jajnika i nastąpił na początku podział na dwie komórki ,i dalej dzieliły się każda komórka osobno po ,,swojemu'' ,to bliżniaki jednojajowe ,jednej płci ,i czy męskie ,czy żeńskie to płodnę . Gdy z dwóch jajowodów wydobędą się dojrzałe komórki jednocześnie to mamy bliżniaki dwujajowe  ,mogą to być bliżnięta  męskie ,żeńskie ,jak i mieszane . W przypadku mieszanych żeński zarodek ,a raczej jego jakby tu powiedzieć ,układ rozrodczy jest nierozwinięty z powodu dominacji męskiej ,,sąsiada'' . Może zdarzyć się trojaczki ,to już kombinacja tych wcześniejszych opcji .  I nie będę wnikał w temat ,bo i tak więcej powiedziałem jak się rozumiem ;) .. A tak po cichu to doskonale o tym wiesz tylko bez większej finezji się dopytujesz i patrzysz co będzie .:$

• Like 3
Opublikowano
9 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

a gdzie oglądasz jakieś filmy? na telefonie ? oczy sobie popsujesz

Tylko ewentualnie laptop a i tego już mało. Wyczerpałem temat filmów produkcji CCCP, jak słyszę angielski to mam skręt kiszek. 

Opublikowano
8 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Lepiej bełkotać i dostawać odpowiedzi które się chce otrzymać.

Niż zadawać pytania na które nie dostanie się odpowiedzi 

Masz naprawdę dziwne podejście...takie bezduszne🤔

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v