Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, marulekk napisał(a):

Córka w lipcu ma urodziny to dmuchańca jej zamówiliśmy na podwórko i był spokój 😁 całą klasę zaprosiła i skakali, ile dzieciaki mają siły energii żeby pół dnia zjeżdżać skakać przewracać się podziw dla nich

No i Radkowi gul skoczy 🤣

Gdyby młoda miała urodziny latem to właśnie by tak było. Chciała biedna śnieg i żeby tatuś Kulig zrobił. Mamy takie sanie długie tam z 15 osób siada. No ale tatuś się nie spisał. Zero sniegu

56 minut temu, Wpaw napisał(a):

Miałem nie wstawiać ale specjalnie dla ciebie ☺️

i taka toaletka 😛

image000002.jpg

image000000.jpg

image000001.jpg

image000003.jpg

Szafa fajna. Pan jest stolarzem?

55 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Lustro w sypialni jest za***iste 😃 przy pewnej aktywności fajnie to wygląda 😃

Największy efekt z takim na suficie zamontowanym

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Gdyby młoda miała urodziny latem to właśnie by tak było. Chciała biedna śnieg i żeby tatuś Kulig zrobił. Mamy takie sanie długie tam z 15 osób siada. No ale tatuś się nie spisał. Zero sniegu

Szafa fajna. Pan jest stolarzem?

Jaki ja pan, można powiedzieć że jestem... Ale wolę budowlankę, wykończeniówkę.

Opublikowano
Desperado napisał:

36 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Kazdy każdego szufladkuje tylko że nikt nie mówi tego głośno. .

Mowiac o was miałam na myśli tych wszystkich co żartuja sobie że mnie czy ubliżają mi w sposób jeszcze kulturalny bo na gorsze potraktowanie takiej osoby jak ja nie pozwala regulamin. 

Miałam jednak rację lepiej siedzieć w książkach i w internecie zbierając informacje o czym rozmawiacie niż wypowiedzieć się w temacie który nie znam aby ktoś sprostował mnie niż się tu odezwać do kogokolwiek 

A ciebie co naszło? tu nie warto nikomu niczego doradzać, bo i tak znajdzie się zaraz dziesięciu co niby wiedzą lepiej, a tak naprawdę w d*pie byli i gówno widzieli, u siebie wszystko powiązane na druty, kilka kluczy jeszcze po dziadku, ale wszystko wie. Dam ci taki przykład, ktoś szuka np. ciągnika na 2-3 ha. z określonym budżetem  jak zaczną doradzać, to musiałby  kredyt solidny wziąć by kupić jakiegoś byka ze 150KM co mu doradzili, także nie przejmuj się docinkami. 

a co o rolnictwie może doradzić Ci kobieta z dużego miasta która nie ma zielonego pojęcia o rolnictwie ?

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Mam swoją i w zupełności mi ona wystarcza na moje potrzeby. 

Jeśli jednak tobie nie wystarczyła twoja stara szafa to warto było zainwestować w nową. 

Masz dziwny sposób wyrażania się, o tym, co Ci się podoba. Na szczęście wiem o tym, i wiem że Ci się podobam ;)

Opublikowano
konteno napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mnie też ścigała w robocie jedna, teraz siedzi na L4 to spokoju trochę. Małpa wredna, niech szuka głupszego od siebie.

ja taką jedną pizde załatwiłem że najpierw na L4 na pół roku poszła a później sie zwolniła po ponad 10 latach pracy bo mąż bogaty to może leżeć i pachnieć

jak ja załatwiłeś? w jakiś sposób?

Bezduszna napisał:

25 minut temu, slawekes napisał(a):

A to czemu myśl o mnie zmęczyła się już chodzeniem po Twojej głowie?

Ja się tylko modlę aby wszystko co zaplanowałam wyszło mi i abym krzywdy sobie nie zrobiła przy tym remoncie. 

jak się modlisz jak wczoraj pisałaś że Boga nie ma ?🤦🤷

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, slawekes napisał(a):

Masz dziwny sposób wyrażania się, o tym, co Ci się podoba. Na szczęście wiem o tym, i wiem że Ci się podobam ;)

Co ty możesz o mnie wiedzieć. Wielkie zero a tym bardziej co mi się podoba a co nie. 

Ani cię nie widziałam ani nie chce cię widzieć więc wybacz mi że nie odwzajemnie twoich uczuć którymi mnie darzysz. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, ZetorMisio napisał(a):

Pół maszyny w remont pójdzie 🤷 do Polskiego tandema jakie kupić łańcuchy żeby trochę pochodziły? Nie dość że 2 razy do roku trzeba ogniwka wycinać bo napinacza brakuje bo tak się wyciąga to po kilku latach gniją te płaskowniki co listwy się przykręca 🤷 ładowność niby 6 ton a łańcuchy takie same jak w 2-3 tonowych🤦

To zachodnia maszyna 😜 Pan chce to trzeba zrobic😜😭😉

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Co ty możesz o mnie wiedzieć. Wielkie zero a tym bardziej co mi się podoba a co nie. 

Ani cię nie widziałam ani nie chce cię widzieć więc wybacz mi że nie odwzajemnie twoich uczuć którymi mnie darzysz. 

No co ja mogę? Czytać tylko, co piszesz między wierszami. Platonicznie będziem się miłować ;)

Ale fajnie zrobił. nie?

Edytowane przez slawekes
Opublikowano
17 godzin temu, Kallina86 napisał(a):

U mnie jak się śnieg i mróz zaczyna, to dwa łosie się sprowadzają. Widać je przez całą zimę, wiosną gdzieś wybywają. A w tym tygodniu już cztery raz widziałam. 

Ani to mój ,ani nie , zakolczykować dziada nie zakolczykujesz ,bo matki nie znasz ,a moim się futruje . Kradnie ci całą zimę i lato ,a ty przymykasz oko na ten proceder . Normalnie popierasz złodziejstwo . Znajdą paragraf i Cię zamkną  [no i kto nam podpowie czy grzyby są?] , Ty się zastanów co piszesz:|😉 bo tu ,,kronikarze'' są:$;)

• Haha 1
Opublikowano

A takiej dziczyzny z takiego cielaka to ty próbował? Warto się tym interesować?

Czas zacząć najlepsze w tej robocie. Wleźć na łóżko i odespać u macrona to co się należy. 

Opublikowano
8 godzin temu, ZetorMisio napisał(a):

A masz jakiegoś linka do tych Chojnowskich? Stare nie używane to może  jedynie @daron64 posiadać. U niego tam mieli kiedyś sklep chyba otwierać 🤔 teraz takie już ciężko trafić. Mi też 4 sztuki potrzebne.

https://m.olx.pl/d/oferta/twardy-lancuch-rozrzutnika-warfama-218-218-1-11x31-kl6-CID757-IDQDVkL.html?reason=seller_listing|normal

Tylko nie wiem jakie szerokie masz płaskowniki do przykręcania listew, są dwa rodzaje 25mm do listew z ceownika hutniczego i 30mm do tych z blachy, twardość łańcucha też możesz dobrać 

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Czas zacząć najlepsze w tej robocie. Wleźć na łóżko i odespać u macrona to co się należy. 

U nas jeden spróbował... upolował dorosłego... zaczipowanego.... Trochę go to kosztowało....

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
25 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

https://m.olx.pl/d/oferta/twardy-lancuch-rozrzutnika-warfama-218-218-1-11x31-kl6-CID757-IDQDVkL.html?reason=seller_listing|normal

Tylko nie wiem jakie szerokie masz płaskowniki do przykręcania listew, są dwa rodzaje 25mm do listew z ceownika hutniczego i 30mm do tych z blachy, twardość łańcucha też możesz dobrać 

Cena ładna🤦

7 godzin temu, daron64 napisał(a):

Nie chcę mi się szukać o jakich łańcuchach rozmawiacie. 

Mam łańcuch od rozrzutnika, najprawdopodobniej takiego (zdjęcie z netu) 👇 nie wiem czy nowe, leżą zwinięte minimum ponad 30 lat 

rozrzutnik-obornika-rosyjski-ruski-burty-nieuszkodzony-jastrzab-sprzedam-570084479.jpg

To jest ruski gównomiot, mi trzeba do naszego Polskiego.

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

18 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

U nas jeden spróbował... upolował dorosłego... zaczipowanego.... Trochę go to kosztowało....

Brzydkie toto ni to krowa ,ni to koń , i wredne ,i człeka bardzo się nie boi .

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, kizak napisał(a):

Brzydkie toto ni to krowa ,ni to koń , i wredne ,i człeka bardzo się nie boi .

Ale kupa mięsa... Świętujemy...W oborze godzinki zacząłem śpiewać...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v