Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał(a):

Obywatelu...jeśli uważasz, że wszystko jest źle...wybierz mnie😎

...a się przekonasz ile jeszcze...można spieprz....ć🤠

ja już mam swój typ 😛 a słyszałeś że pan nawrocki może mieć coś wspólnego z sutenerstwem 😛

Opublikowano
54 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie

Akcje nr. 1 muszą być wszędzie widoczne. 

A wiesz że twoje narzucanie się może przynieść odwrotny skutek od zamierzonego 🤔 zastanów się czasem...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Kurła szefo zaproponował piec 2 systemowego ogrzewania

Drewno i Pelet w jednym piecu 🙆‍♂️

Musi trzeba brać bo jak nie dam rady P0ciąć drzewa to się owsa wsypie

Nie tak łatwo być biedakiem

Jaki to piec jaką ma nazwę  zapodaj link . Może roz....e się ta durnota  zielonego ładu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Kurła szefo zaproponował piec 2 systemowego ogrzewania

Drewno i Pelet w jednym piecu 🙆‍♂️

Musi trzeba brać bo jak nie dam rady P0ciąć drzewa to się owsa wsypie

Nie tak łatwo być biedakiem

jaki szefo? piec zagazowujący? to kupa pieniędzy i bufor 

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał(a):

ja już mam swój typ 😛 a słyszałeś że pan nawrocki może mieć coś wspólnego z sutenerstwem 😛

Nie słyszałem 🤷

Opublikowano

Powtórka z któregoś roku co tylko raz było -6 stopni najzimniej i śnieg raz poruszył troszkę, nie pamiętam w którym to roku było ale z 4-5 lat temu, ten rok to samo właściwie, -7 było najzimniej. 

Opublikowano
55 minut temu, radekz200 napisał(a):

To by do pisu pasowało. Już kiedyś wystawili jednego sutenera ale okazał się zdrajcą.

Opublikowano
24 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Ale mgła za to jest. I gęstnieje 

Ale bym gnój wywiózł czy co innego na polu porobił ,drzewa bym na miedzy wycioł i jak by było na minusie to lux a tak z wierzchu się marzę. 

Ale mgła tez ma swój plus bo można spalić krzaki i ognia nie widać ani dymu.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

morskie

O to już się dla mnie podoba. 😁

2 godziny temu, PRIMO napisał(a):

Masz autolawetę?

Nie mam. Kiedyś myślałem coś kupić takie z dmc 15t. I świadczyć usługi. Ale czy by robota na to była🤔

2 godziny temu, Łolek napisał(a):

Na kawę przyjedź 

Dopiero odczytałem. Byłem w stodole trochę porządków porobić. Miałem na przegląd traktorem jechać. Ale jakoś dzień przeleciał. 

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

Improwizacji ciąg dalszy 

Dzisiaj wersja gorzej niż papudracka 🙆 

Ale nie było innego wyjścia. Dwóch mechaników tak doradziło.

150 poszło w pisdu 😐

IMG_20250122_164612_7.jpg

kurła po tej naprawie to uważaj aby tafiły się po ciebie nie zgłosiły na kierownika serwisu 😛

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, radekz200 napisał(a):

kurła po tej naprawie to uważaj aby tafiły się po ciebie nie zgłosiły na kierownika serwisu 😛

Prędzej z Pakistanu 😁 

Radziu teraz powiedz jak ściągnąć to łożysko żeby nie zniszczyć bo kolejne 150 pójdzie 🙆

IMG_20250122_171140_6.jpg

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Obywatelu...jeśli uważasz, że wszystko jest źle...wybierz mnie😎

...a się przekonasz ile jeszcze...można spieprz....ć🤠

Słuchałem wczoraj jego orędzia ,oj gość wsadzi kij w mrowisko , będą jaja 

2 godziny temu, radekz200 napisał(a):

rysiek co sądzisz o kandydaturze Stanowskiego na prezydenta Polski?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v