Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał(a):

Protestantów brak, ostatni się dzisiaj wycofał 😆 

A tak się nie mogli doczekać... jak co do czego to nie można znaleźć trzech do pełnego auta. 

Jo

Ludzie to debile 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ja nie szukam klubu, czy też wspólnoty do jazdy.

A te jednakowe ubranka, znaczki, naszywki...to kompletnie nie moja bajka.

Chodziło mi o jakieś grupy piszące na FB.

Coś ciekawego można się dowiedzieć, o maszynach, fajnych miejscach.

Jeździć wolę sam.

Ok sorry źle cię zrozumiałem...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ja nie szukam klubu, czy też wspólnoty do jazdy.

A te jednakowe ubranka, znaczki, naszywki...to kompletnie nie moja bajka.

Chodziło mi o jakieś grupy piszące na FB.

Coś ciekawego można się dowiedzieć, o maszynach, fajnych miejscach.

Jeździć wolę sam.

taki don kiszot z ciebie 😛

Opublikowano
Elon napisał:

Nowy rok nowe możliwości. Walencikowi zmarł kierowca. Zawał serca prawdopodobnie, pewnie tak wpisali, znajomości. To się da zrobić wszystko. W grudniu stracił dwóch kierowców. Tak się dzieje u LLU, w firmie janusza transportu. Więcej niech nabiorą zestawów i niech dalej jadą za grosze.

Dobrze że Scania cała, że nie zabrał więcej osób za sobą. Ale prawdę mówiąc to już kolejne auto z przypadkiem. Najpierw volvo, później daf i man. I to wszystko nowe auta.

ale po co ty to piszesz nie wiem żalisz się czy chwalisz szkoda człowieka że zmarł może zostawił rodzinę dzieci a ty z tego robisz sensacje pomódl się o jego duszę a nie piszesz na forum

radekz200 napisał:

14 minut temu, Qwazi napisał(a):

Pewnie. Jest mi miło z obecności każdego forumowicza😊

dobra to jak zwykle zrobię ci na złość i zostanę 😛

nie wiem dlaczego dokleił się mi Radka wpis?

• Like 2
Opublikowano
47 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A to nie ruskie?

ee skad .. to hells angels.🤣

41 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A skąd ty wiesz jak jedyne na czym możesz sobie posiedzieć okrakiem to kibel w wychodku ?? xD 

w tym co ty masz to nawet wiatr we wlosach mozna poczuc ..

rower mam ..

Opublikowano
40 minut temu, 6465 napisał(a):

Toż jedno drugie wyklucza. 

Gdy się spóźnisz na rozładunek czy też załadunek, a możliwość jest by się załadować, ale trzeba tylko posmarować, to to robisz. Ja pieniądze zwracam. Auto które stoi pieniędzy nie zarabia, a jak ono nie to i kierowca też nie.

42 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Patriotyzm godny podziwu...

Staram się jak mogę, podatki płacę uczciwie, w takiej wysokości jakiej muszę. Ty robisz to inaczej?

34 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

ale po co ty to piszesz nie wiem żalisz się czy chwalisz szkoda człowieka że zmarł może zostawił rodzinę dzieci a ty z tego robisz sensacje pomódl się o jego duszę a nie piszesz na forum

Oczywiście współczuję utraty życia, syna, męża, ojca. Ale takie przypadki się zdarzają, dobrze że uratował zestaw, się nie rozbił. Dzięki temu nikt więcej nie zginął.

Modlić się nie modlę, bo i jaki miało by to sens, nie wiem jak, nie wiem do kogo i nie wiem po co.

Opublikowano
37 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ale po co ty to piszesz nie wiem żalisz się czy chwalisz szkoda człowieka że zmarł może zostawił rodzinę dzieci a ty z tego robisz sensacje pomódl się o jego duszę a nie piszesz

Pewno dlatego że lepiej cieszyć się z nie powodzeń konkurencji niż myśleć o współpracy i dyktowania rynku

Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał(a):

Tak od 13. Do kiedy nie wiem. Minimum 45h

Jutro ktoś ma jechać rozładować do Kałuszyna koło Mińska. 

Co rozładować 🤔 blisko mnie będzie 🤣 żebyś to Ty jechał to bym na kawę wyjechał. Do Lidla jedzie 

Opublikowano
19 minut temu, Baks00 napisał(a):

Pewno dlatego że lepiej cieszyć się z nie powodzeń konkurencji niż myśleć o współpracy i dyktowania rynku

Bardzo duży przewoźnik autobusowy ze wsi, jeździ po krajach całej Europy, własna stacja paliw, teraz w budowie warsztat i stacja diagnostyczna.

Nie tak dawno pokazał lubelakowi gdzie jego miejsce w szeregu. Lubelski przewoźnik robił kursy busami do Warszawy, ale było mu mało, zaczął podbierać inne. To wziął chłopak utworzył specjalnie dla lepszej konkurencji, w trosce o dobro podróżujących parę połączenie do stolicy.  Nie były one dochodowe, ale przyniosły konkurentowi na tyle stratę że sam przyszedł się dogadać. Odrazu odpuścił kursy z biór podróży. Lokalnie przestał też wchodzić w drogę. Dzięki swojej inteligencji Lulek przetrwał w tym jakże trudnym biznesie. Kolega z wioski odpuścił połączenia do Warszawy, mało tego dał nawet parę połączeń lokalnych. 

A gdyby Lulek był zachłanny na kraje europejskie, to by biznes skończył. 

• Haha 1
Opublikowano
Elon napisał:

40 minut temu, 6465 napisał(a):

Toż jedno drugie wyklucza. 

Gdy się spóźnisz na rozładunek czy też załadunek, a możliwość jest by się załadować, ale trzeba tylko posmarować, to to robisz. Ja pieniądze zwracam. Auto które stoi pieniędzy nie zarabia, a jak ono nie to i kierowca też nie.

42 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Patriotyzm godny podziwu...

Staram się jak mogę, podatki płacę uczciwie, w takiej wysokości jakiej muszę. Ty robisz to inaczej?

34 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Oczywiście współczuję utraty życia, syna, męża, ojca. Ale takie przypadki się zdarzają, dobrze że uratował zestaw, się nie rozbił. Dzięki temu nikt więcej nie zginął.

Modlić się nie modlę, bo i jaki miało by to sens, nie wiem jak, nie wiem do kogo i nie wiem po co.

@6465 chce na jeden etat kierowcy a nie na dwa na kierowcę i spedytora😁😁😁 pewnie robota za 2 a jedną wypłata 😁😁😁

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Elon napisał(a):

Uczciwy człowiek jesteś 🤭

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

@6465 chce na jeden etat kierowcy a nie na dwa na kierowcę i spedytora😁😁😁 pewnie robota za 2 a jedną wypłata 😁😁😁

Jak to u żyda 🤣

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, Elon napisał(a):

Bardzo duży przewoźnik autobusowy ze wsi, jeździ po krajach całej Europy, własna stacja paliw, teraz w budowie warsztat i stacja diagnostyczna.

Nie tak dawno pokazał lubelakowi gdzie jego miejsce w szeregu. Lubelski przewoźnik robił kursy busami do Warszawy, ale było mu mało, zaczął podbierać inne. To wziął chłopak utworzył specjalnie dla lepszej konkurencji, w trosce o dobro podróżujących parę połączenie do stolicy.  Nie były one dochodowe, ale przyniosły konkurentowi na tyle stratę że sam przyszedł się dogadać. Odrazu odpuścił kursy z biór podróży. Lokalnie przestał też wchodzić w drogę. Dzięki swojej inteligencji Lulek przetrwał w tym jakże trudnym biznesie. Kolega z wioski odpuścił połączenia do Warszawy, mało tego dał nawet parę połączeń lokalnych. 

A gdyby Lulek był zachłanny na kraje europejskie, to by biznes skończył. 

To Ty tego Lulka Walencika czy tam Walenciaka szanujesz, czy nienawidzisz w końcu 🤔, bo już nie wiem...

Godzinę temu, Elon napisał(a):

Żyję może i bidnie, ale uczciwie i solidnie...jak mi ktoś o 6 rano zapuka do drzwi, to będę otwierał ze świadomością, że przyszedł do mnie, a nie po mnie🤷...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co się dziwisz, jak nawet nasz 🔨 strajk będzie dopingował z zapierdzianego tapczanu ?? xD 

I dobrze. Jak bambrom się nie chce  to po co. 

Mi tam też wielce nie zależy na hodowli, parę sztuk jest bo jest.

Ale przeciwko debilnemu systemowi dążącego do zniszczenia zawsze stoję 

Uj im w karabin

Chłopaki koparkę rozbierają, dniówka wpadnie... i w ciepłym warsztacie.

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

Bywają czasami na drogach korki, a wiadomo że czas pracy kierowcy jest ograniczany. To chyba lepiej jak kierowca jest w trasie i zarabia a nie stoi bo się spóźnił 15 minut.

7 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Uczciwy człowiek jesteś 🤭

Jak to u żyda 🤣

Tak jestem, robię wszystko z literą prawa.

7 godzin temu, Qwazi napisał(a):

To Ty tego Lulka Walencika czy tam Walenciaka szanujesz, czy nienawidzisz w końcu 🤔, bo już nie wiem...

Żyję może i bidnie, ale uczciwie i solidnie...jak mi ktoś o 6 rano zapuka do drzwi, to będę otwierał ze świadomością, że przyszedł do mnie, a nie po mnie🤷...

Pan Walencik jest mi obojętny, wykańcza się sam.

Opublikowano
9 godzin temu, mf362 napisał(a):

Samochód jak kupowałeś to był już na zimowych czy trzeba dodatkowo sobie dokupić ? 

No gdzie, na letnich a zimowe kupić. Nie lubię kolejek to od razu opony plus drugie felgi żeby w domu przerzucić.

• Like 1
Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

-4° śniegu nie napadało

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych innych co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

🙋

A co tak daleko od brzegu

Boisz się królowej zła UvdL że dopadnie dziś

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

-4° śniegu nie napadało

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych innych co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

A co tak daleko od brzegu

Boisz się królowej zła UvdL że dopadnie dziś

....ty już nie myślisz o niczym innym?

... współczuję..