Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Elon napisał(a):

Chyba żartujesz. 

Nie żartuje wiem ile mam pobierane z konta raz 120 zł raz 70 zł zależy ile daje napiwku fryzjerce 

11 minut temu, malaczarna napisał(a):

odzywka modelowanie i cięcie. upięcie 120 z moich włosów długich i gęstych

padłam, taki żyd jak owczy baron Elon vel Kowalski

To jak w końcu 300 zł za obciecie 

Czy 120 zł 

Jak dla mnie to tylko się osmieszasz tym co wypisujesz. 

Tym bardziej że papugowanie kogoś świadczy tylko o niskiej inteligencji 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał(a):

Mnie żona strzyże. Fryzjerzy to już całkiem poszaleli z 10 minut cię ogoli i pewnie w 30 zł Weź mnie albo i więcej

Szlachcica herbu tanie szczyny piwne nie stać na fryzjera? Czy mliko staniało a zamiast szlachcica to słoma z butów wystaje 🤔

Kurde obiadu nie jadłem a i mnie Parczew dzisiaj złapał a tak by tylko 40arów do kopania ziemniaka zostało 

1 godzinę temu, Strongman napisał(a):

Mnie żona strzyże. Fryzjerzy to już całkiem poszaleli z 10 minut cię ogoli i pewnie w 30 zł Weź mnie albo i więcej

Szlachcica herbu tanie szczyny piwne nie stać na fryzjera? Czy mliko staniało a zamiast szlachcica to słoma z butów wystaje 🤔

Kurde obiadu nie jadłem a i mnie Parczew dzisiaj złapał a tak by tylko 40arów do kopania ziemniaka zostało 

10 godzin temu, malaczarna napisał(a):

3 paczki nasion. Jeszcze papryka się objawiła zamiast czerwonej jest zolta

U lulków jak u nich nie ma to już cała Polska nie ma towaru 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacor73 napisał(a):

Jak wyjdzie przy kontroli, to nie ma znaczenia kto wypełniał wniosek, i tak odpowiedzialność ponosi właściciel.

Wiadomo że tak ale co rok wszystko się zmienia wchodzą nowe eko schematy Oni nawet wiedzą ile za jaki Co z czym się wyklucza I tak to wszystko Ułożą żeby ci wyszło jak najwięcej wiadomo że musisz też robić żeby je dostać ale sobie kalkulujesz czy się opłaca czy nie czy warto coś takiego zrobić czy nie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kobieta idealna - ostrzyże, golonke ugotuje. Czego chcieć więcej🤷‍♂️.

eh... oddałby z dopłata. Mówi że pyskata się zrobiłam

1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Wiadomo że tak ale co rok wszystko się zmienia wchodzą nowe eko schematy Oni nawet wiedzą ile za jaki Co z czym się wyklucza I tak to wszystko Ułożę żeby ci wyszło jak najwięcej wiadomo że musisz też robić żeby je dostać ale sobie kalkulujesz ty się opłaca czy nie

jest taki schemat graficzny z ekoschematami. prościej już się nie da rozrysować...

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie żartuje wiem ile mam pobierane z konta raz 120 zł raz 70 zł zależy ile daje napiwku fryzjerce 

To jak w końcu 300 zł za obciecie 

Czy 120 zł 

Jak dla mnie to tylko się osmieszasz tym co wypisujesz. 

Tym bardziej że papugowanie kogoś świadczy tylko o niskiej inteligencji 

pakiet mój drogi. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Strongman napisał(a):

Wiadomo że tak ale co rok wszystko się zmienia wchodzą nowe eko schematy Oni nawet wiedzą ile za jaki Co z czym się wyklucza I tak to wszystko Ułożę żeby ci wyszło jak najwięcej wiadomo że musisz też robić żeby je dostać ale sobie kalkulujesz ty się opłaca czy nie

O jakich nowych ekoschematach Ty piszesz, materiał siewny?

To, o czym piszesz, to jest elementarna wiedza rolnika tak jak abecadło dla przedszkolaka.

Ekoschematy, to się już planuje przed siewami ozimin a nie przy wypełnianiu wniosku.

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

nie ma róży bez kolców

Można się ich pozbyć... Kosiłem kiedyś trawę wokół kwiatków matki, pokaleczyłem łapy, powiedziałem, że albo nie będzie róż albo przestanę kosić i niech sobie radzi albo ojciec niech jej wykasza. Zaraz zniknęły.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacor73 napisał(a):

O jakich nowych ekoschematach Ty piszesz, materiał siewny?

To, o czym piszesz, to jest elementarna wiedza rolnika tak jak abecadło dla przedszkolaka.

Ekoschematy, to się już planuje przed siewami ozimin a nie przy wypełnianiu wniosku.

Rozlewanie gnojowicy węzami,ciencie lub zbiur słomy,oborniki,wsiewki różnego rodzaju czy poplony przed siewem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
16 minut temu, malaczarna napisał(a):

eh... oddałby z dopłata. Mówi że pyskata się zrobiłam

jest taki schemat graficzny z ekoschematami. prościej już się nie da rozrysować...

pakiet mój drogi. 

Czyli zgadzasz się ze mną że twoje kłamstwa szybciej wychodzą niż byś chciała

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Rozlewanie gnojowicy węzami,ciencie lub zbiur słomy,wsiewki różnego rodzaju czy poplony przed siewem.

Jak coś musisz napisać odręcznie w jakimś urzędzie  to muszą Ci literować?

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał(a):

I wszystkie z turem 🤔

Wszystkie nie, nie ma takiej potrzeby żeby wszystkie miały ładowacze.

Głównym w ładowaczu jest 6610.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał(a):

Rozlewanie gnojowicy węzami,ciencie lub zbiur słomy,oborniki,wsiewki różnego rodzaju czy poplony przed siewem.

I do tych rzeczy potrzebujesz doradcy?

Wasze spotkania ze znajomymi żony muszą być niezwykle zabawne🫣

• Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Jeszcze do zimy bardzo daleko. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v