Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, radekz200 napisał(a):

były takie łysawe 

przeszkadza takie coś ? znajomy starą jcb jak prezesa to opony dojeżdża aż druty wyłażą bo wóz ładuje na betonie przed oborą 

jaki to rozmiar ?

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

To nie jest bieżnik na gospodarstwo. Chyba, że jeździsz tylko po betonie. Dobra decyzja o zmianie👍

ale kosztowna 😂

9 minut temu, konteno napisał(a):

przeszkadza takie coś ? znajomy starą jcb jak prezesa to opony dojeżdża aż druty wyłażą bo wóz ładuje na betonie przed oborą 

jaki to rozmiar ?

przyjeżdżaj po olej 😛

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Elon napisał(a):

Ja nie zmyślam tak jak ty. Nigdy nie wstawiałem ciągnika z rozrzutnikiem. 

Się pogubiłeś. To z zazdrości. Ja to rozumiem. Nic w życiu ci nie wyszło, to przelewasz teraz flustracje na mą osobę. Masz kompleks niższości. Usiłujesz być lepszy od innych. A tak naprawdę jesteś małym człowiekiem. Musisz mieć bardzo płytkie i przykre życie. 

Widać to kto tu komu zazdrości. Już naprawdę to zaczyna być czymś w stylu dowalcie mi więcej to ja wam pokażę co ja potrafię. Tylko zamiast tego wychodzi ci sytuacja jestem małym chłopcem który nie potrafi odbić piłeczki. 🤣

Radzilabym ci odpuścić lepiej będzie dla ciebie. Pamiętaj Trolle są tylko Trollami niczym innym oni się karmią ludźmi którzy się tłumaczą. Jak ich przestajesz karmić milkną bo nie mają paliwa 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

@Chłoporobotnik dymiłeś rodziny? Czy przeczekasz chłód? W niedzielę pojechałem odymić na jednej miejscówce, bo daleko stoją ale tam ino dwie rodziny. No i dzisiaj byłem spojrzeć na wkładkę- spadła ale w sumie jakiegoś turbo szaleństwa z ilością nie było w porównaniu z zeszłym rokiem. Chyba w ich przypadku pod koniec października pójdzie 2 dymienie. A reszta czekam, na przyszły tydzień trochę cieplej podają.... 

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Widać to kto tu komu zazdrości. Już naprawdę to zaczyna być czymś w stylu dowalcie mi więcej to ja wam pokażę co ja potrafię. Tylko zamiast tego wychodzi ci sytuacja jestem małym chłopcem który nie potrafi odbić piłeczki. 🤣

Tu wiele osób to ma,nie wszyscy ale duzo.

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał(a):

Tu wiele osób to ma,nie wszyscy ale duzo.

Mają to mają nie chwała się w taki sposób jak co poniektórzy. Jeśli chcesz być kimś to pokaż co masz a nie tylko gadasz jak maszyna zawodowy. 

Opublikowano
malaczarna napisał:

11 minut temu, dsbh napisał(a):

Ten który ma być zamiast dopłat do zboża ? Na papierze być może to ładnie wygląda a w praktyce ? 1% przez dwa lata a potem ile ? Spłata do 4 lat, tylko z czego skoro kolejne lata mogą być podobne ?

Pewnie trzeba będzie 80%umoczyc w rolnictwo

jeżeli będą na tej samej zasadzie co rok temu dawali na 2% to możesz na dowolny cel nawet na wczasy na mieszkanie czy auto dla miastowego ale nie wiem jakie teraz będą zasady

Opublikowano
7 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co to się porobiło , overum upadło 

Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

To było rok temu. Zanim się rozkręcili już się zwijają.

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/produkowali-plugi-przez-175-lat-teraz-oglaszaja-bankructwo,166841.html

Macki tfuska nawet Skandynawii sięgnęły🤭🤫

Opublikowano

Raczej moda na bezorke. Teraz kupują drapaki po 100 tys a nie pługi. Overum to są jedne z najlepszych jeżeli nie najlepsze pługi. Teraz jest globalizacja plus niesamowicie wysokie koszty produkcji szybko zalatwiają takie firmy. I tak b. długo się trzymali. Wczesniej padł Kverneland czy Rabe.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v