Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał(a):

Jeśl Ty z okolic Filipowa ,A ja Raczek o jakim cudem do Grodna,do poligonu Ci bliżej

A Jeśli chodzi o rosyjską szczepionkę ,tę bez kłucia  to była zajeb.... ,z jednym dniem cowid zdechł

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

No pewnie, nawet jak szczątki spadną na zabudowania to mniejsze zagrożenie niż uderzenie i wybuch. Ale sęk w tym żeby je zestrzelić. 

Kilka sztuk myśliwce zdążą, ale skoro dotarły na Podlasie to przez taki kawał drogi mogły jebnąć w każdym momencie.

Gdzie są te tarcze, które miały wszystko zestrzeliwać automatycznie...? 

Tylko pier**lić potrafią, a przychodzi do działania i widać jak to działa 

Niby jakieś patryjoty byli kiedyś,ale znowu ta rakieta kosztuje i szkoda ja na drona tylko na jakaś konkretną rakiete czy myśliwca, trzeba pilnować tak o granicy z wzniesień i z karabina drona a jak ucieknie to wzywać myśliwca bo to wsyd jak coś wlatuje i nikt niewie gdzie.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, kizak napisał(a):

Jeśl Ty z okolic Filipowa ,A ja Raczek o jakim cudem do Grodna,do poligonu Ci bliżej

eeee tam prawie to samo ....🤪w niedziele bylem na dozynkach w Dowspudzie i nic nie bylo slychac 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
7 minut temu, tomek222 napisał(a):

Ja pier**le co ja czytam, człowiek się coraz bardziej zastanawia czy jest sens się poświęcać i niedaj boże bronić tego kraju w razie W... A pewnych informacji o tych atakach nie ujawnię, raz że nie mogę, a dwa czytając wyżej wymienione wpisy nie widzę sensu bo i tak odbije się od ściany.

Tylko miej świadomość tego że na pomniku kwiaty będą stawiać jedni i drudzy, a także wycierać se tobą mordę 

Z odwiedzających tylko pies będzie szczery, on poprostu przyjdzie za potrzebą 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ludzie co poniektórzy we wszystko są w stanie uwierzyć że powodu tego jak zostaje im przekazana informacja. Druga sprawa co poniektórzy nie potrafią myśleć za siebie i myśla jak pozostała część obywateli. Nie potrafią samo wyciągać wniosków jak i kojarzyć faktów. Wolą podąrzać  za tłumem niz brać za siebie odpowiwdzialnosc.

Następna sprawa jest to jeśli nie ma silnych przywódców to normalne że człowiek we wszystko uwierzy z tego nawet względu że nasze władze nie potrafią reagować tak jak powinno reagować. Czyli reagować tak aby pokazać jesteśmy robi co w naszej mocy abyscie czyli się bezpiecznie. A tak tylko mamy strach i obawę co będzie gdy i rozwazanie nad tym. Z powodu tego że nikt z nas nie daje wiary co będzie gdy.

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

eeee tam prawie to samo ....🤪w niedziele bylem na dozynkach w Dowspudzie i nic nie bylo slychac 

Te odgłosy zagłuszą nawet przejeżdżające samochody. Aktualnie jestem w domu i przez przetwarte okno słychać 

Opublikowano (edytowane)

Mnie to nie interesuje czyje to jest i kto wystrzelił czy z białorusi czy z ukrainy czy  tam z kąd indzej nik nie bedzie wypowiadał jakiejś wojny tylko wszystko powinno odrazu być stroncone jak przekroczy granice i taka powinna być odpowiedz dla tych co wwystrzeliwują.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Dziwnie się robi. Coś wisi w powietrzu jak we wrześniu 39

Nie pamiętasz lat osiemdziesiątych ,jak rozmieszczali w europie rakiety ,,atomowe'' ,wtedy też była sraczka  ,a jak taliby wysadzili samolotami wieże  ,to nie było strachu co dalej ,a wojna w Jugosławii

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Strongman napisał(a):

Mnie to nie interesuje czyje to jest i kto wystrzelił czy z białorusi czy z ukrainy czy  tam z kąd indzej nik nie bedzie wypowiadał jakiejś wojny tylko wszystko powinno odrazu być stroncone jak przekroczy granice i taka powinna być odpowiedz dla tych co wwystrzeliwują.

Panie szlachcic, znowu taniego piwa się opiłeś ?? Kolejny który z kałacha do dronów będzie strzelał ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, marulekk napisał(a):

Jadę sobie na skróty polę orać patrzę a tu 

Podejrzany pakunek 

Se przypomniałem że sąsiad kartofle wczoraj kopał

17574982885061602571296889553841.jpg

OMIJAĆ Z DALEKA, NIE DOTYKAĆ!

To może być worek granatów

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

To baterie rozestawić co 10 km , Masz tyle tego ? . A miejsca ważne czym bronić ,bo tego dziada można wystrzelić z byle czego i w kraju . Koszt drona ze styropianu ,a pocisku  z ,,baterii'' ? Tu chodzi o strach i zwrócenie uwagi w kierunku przez siebie obranym ,i wyprztykanie z amunicji i kasy,a cichaczem zrobić swoje .

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Panie szlachcic, znowu taniego piwa się opiłeś ?? Kolejny który z kałacha do dronów będzie strzelał ...

Ja kiedyś swego czasu dużo w CSa grałem, z awp dobrze mi szło 😉

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, kizak napisał(a):

Tu chodzi o strach i zwrócenie uwagi w kierunku przez siebie obranym ,i wyprztykanie z amunicji i kasy,a cichaczem zrobić swoje .

Dokładnie, drony za kilkadziesiąt tysięcy a my wydajemy miliony na strącanie tego ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

To nie strącać?

Niech se latajom gdzie chcom?🤔

Ale czy ja tak mówię ?? Chodzi o to że cwaniak ze wschodu na nas to wysyła a my wydajemy miliony na strącanie ...

Jak zwykle szykowaliśmy się na wojnę która już była . Myśliwce, czołgi, haubice, transportery a przeciw dronom nic ...

Kałach na to za mały, myśliwce czy patrioty za drogie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

ciężka praca uszlachetnia i uczy szacunku

Nie... Ciężka praca uczy kombinatorstwa i cwaniactwa najczęściej. Chyba, że ktoś głupi to życie. 

Opublikowano
34 minuty temu, Strongman napisał(a):

,ale znowu ta rakieta kosztuje i szkoda ja na drona tylko na jakaś konkretną

Jak Ci w chałupę przyebie to też będziesz usprawiedliwiał, że w sumie to szkoda rakiet, pal licho chałupę i rodzinę ? 😁

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Jak Ci w chałupę przyebie to też będziesz usprawiedliwiał, że w sumie to szkoda rakiet, pal licho chałupę i rodzinę ? 😁

Bardziej chodzi o to że nie mamy broni na to, broń ręczna nieskuteczna, a systemy antyrakietowe czy myśliwce to jakby z srutówki do myszy strzelać ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v