Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Nic nie tracisz, od takich znajomości to jak najdalej.

A ty jesteś za***isty kolega że każdy by chciał się z tobą zadawać🤣. Wybacz ale jeszcze ci jest co do niektórych daleko 🤣 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

A ty jesteś za***isty kolega że każdy by chciał się z tobą zadawać🤣

Ja cię bardzo proszę, żebyś zechciała się ze mną nie zadawać, bo jakoś nie mogę się od ciebie odczepić.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Dla niektórych P0 750

Radek po tyle kupił 

od ciebie? 

2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

@Rolnik1973 znowu dron niedaleko spadł Polatycze

na silnikach z chińskich kos czy pił daleko nie zaleciał , trzeba coś markowego 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Ostatnio za dużo tych wszystkich dronów. Jeden drugi widać że to straszaki. Które mają sprawdzać w jaki sposób my reagujemy. Przede wszystkim mają wzbudzić w obywatelach strach przed tym co ma się stać. Widać że to im się powoli udaje ludzie się obawiają nie mówię tutaj wszystko ale coś tam zapewnie już jest. 

Tym bardziej pokazać Polakom że nie mogą być bezpiecznie w swoim państwie. A wojsko ich przed nikim nie obroni. Jednym słowem wzbudzić niechęć do rządu. Wiadomo że to doprowadzi czym prędzej czy później do nieufności I sami doprowadzimy do wojny a nie nasz sąsiad. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
10 godzin temu, 6465 napisał(a):

różni się tylko opakowaniem. 

i ceną

10 godzin temu, jacor73 napisał(a):

A pisałeś, że rodzina najważniejsza🤔

toć wydał qpe kasy na badania to chyba ważna 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Desperado napisał(a):

Ja cię bardzo proszę, żebyś zechciała się ze mną nie zadawać, bo jakoś nie mogę się od ciebie odczepić.

Widac że źle mnie zrozumiałeś. Chciałam powiedzieć żeś ty masz tu problem z towarzystwem  nie kto inny. 

Opublikowano
26 minut temu, konteno napisał(a):

przyzwyczajaj to przejdzie 

myślisz że przód z 235 dałoby sie ze skrzynią 4011 podpiąć by zrobić 3p ?

Dlaczego nie, wystarczy że kupisz flansze do połączenia skrzynia/silnik i zmienisz wałki sprzęgłowe 

Opublikowano
45 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Widac że źle mnie zrozumiałeś. Chciałam powiedzieć żeś ty masz tu problem z towarzystwem  nie kto inny. 

Mam właśnie z takim jak ty, nie potraficie się odczepić ode mnie.

Opublikowano

Chłop ze wsi pogryziony przez szerszenie zmarł po 3 godzinach, pomimo, że miał pomoc od razu. Dwie karetki po kilku minutach, potem śmigłowiec i prosto do WAM-u. Po godzinie był w szpitalu, po dwóch następnych zmarł. 59 lat

• Sad 1
Opublikowano

Podobno nie był uczulony. Uderzył podkaszarką w jakąś drewniana skrzynkę, spod której wyleciał rój szerszeni. Było ich tam trzech i zaczęli uciekać, tylko on się przewrócił i wtedy te szerszenie rzuciły się na niego. Pozostali dwaj uciekli. Kiedy się zorientowali, że on został wrócili i go stamtąd wyciągnęli, szerszenie traktując gaśnicami. Zaraz pogotowie i akcja, ale bez powodzenia. Takie info krąży po wsi. Karetki były i śmigłowiec też, bo je sam widziałem. Reszta ze słyszenia 

Opublikowano (edytowane)

Musimy też wziąć pod uwagę czy sąsiad  nie był wcześniej na coś chory przewlekle. To też w jakimś stopniu osłabia organizm 

Opublikowano
6 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Podobno nie był uczulony. Uderzył podkaszarką w jakąś drewniana skrzynkę, spod której wyleciał rój szerszeni. Było ich tam trzech i zaczęli uciekać, tylko on się przewrócił i wtedy te szerszenie rzuciły się na niego. Pozostali dwaj uciekli. Kiedy się zorientowali, że on został wrócili i go stamtąd wyciągnęli, szerszenie traktując gaśnicami. Zaraz pogotowie i akcja, ale bez powodzenia. Takie info krąży po wsi. Karetki były i śmigłowiec też, bo je sam widziałem. Reszta ze słyszenia 

Kiedy to było?

Opublikowano

Nie ma kto w okolicach przesmyku suwalskiego brony ciężkiej w dobrym stanie ,bo remontować mi ,,się nie chce'',od ,,16'' ,na hydraulice na 80 - 100 koni ,może bym i przygarnął . Bo jak nie to zrobię na złośc i kupię nową, noooo ;) .

Opublikowano

Dwa lata wstecz ,wcinałem wiśnie ,i ot tak wrzuciłem na język ,a niby os tam nie było . Poczułem coś nie tak i może z niecałe pół sekundy w ustach były ,po czym wyplułem . Bulu nie było ,tylko jakoś tak jakby jakiś ,,skurcz'' języka ,jakoś tak nie swojo . I tak sobie myślę ,język mógłby dostać skurczu ? ,nawet o osie nie pomyślałem . Zaczęła ślina iść ,zmienił się głos ,zaczęło gardło puchnąć . U lekarza przyjęli bez kolejki ...

Opublikowano

mgla,cimno,zimno,ponuro..

jesien sie zaczyna.

starsza sasiadke 4 szerszenie uzadlily i nic jej niebylo.

mnie 9 os przy koszeniu trawy.. troche spuchlem ale chyba wtedy sie odczulilem .raz mialem pogotowie w domu a wtedy prawie nic. ostatnio 2 osy i nic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v