Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Karol6130 napisał:

42 minuty temu, marulekk napisał(a):

Trawa zieleniutka a drzewa jak w październiku żółte 

A koło lasu o

25 minut temu, radekz200 napisał(a):

traktor duży a kosiarka wąska 😂

I ta nie ma co robić 

Patelnia ponad 30 stopni 

Alert przysłali

20250905_141432.jpg

opłaca się 🤔

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

A koło lasu o

I ta nie ma co robić 

Patelnia ponad 30 stopni 

Alert przysłali

20250905_141432.jpg

Pojebane takie zagajniki z drzewami na środku , nie wiadomo jak to grabić kosić tylko czas się traci kręceniem 

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przyszedł Alert RCB czyli już po deszczu ...

U nas też nic nie będzie bo od rana samoloty wściekają się

😥

https://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/kukurydza-nawet-po-350-zl-za-tone-ceny-spadaja-w-kosmicznym-tempie,165806.html?fbclid=IwdGRjcAMnv7ljbGNrAye_kWV4dG4DYWVtAjExAAEeZgk5RT3gg4cB2x0VS120X-hpmgGAdnGu-1rBAttgg-RLc8IzY5cK4vH3MnU_aem_GwyATweti-YNRs0yoGyH5g

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Taki Jacuś na innych forach nie miał by prawa bytu z powodu tego szybko by go zjedli. Wystarczyło by tylko trochę z tobą pobawić już byś był zatopiony. 

Każdy ulgowo cię traktuje. Jeśli tego nie widzisz to jesteś tępy. 

Tepy to jest programista z Filipin co tobą zarządza..

Ten idiota powinien sprawdzić że jestem najstarszym aktywnym użytkownikiem 

Opublikowano
9 minut temu, marulekk napisał(a):

Pojebane takie zagajniki z drzewami na środku , nie wiadomo jak to grabić kosić tylko czas się traci kręceniem 

U nas też nic nie będzie bo od rana samoloty wściekają się

😥

https://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/kukurydza-nawet-po-350-zl-za-tone-ceny-spadaja-w-kosmicznym-tempie,165806.html?fbclid=IwdGRjcAMnv7ljbGNrAye_kWV4dG4DYWVtAjExAAEeZgk5RT3gg4cB2x0VS120X-hpmgGAdnGu-1rBAttgg-RLc8IzY5cK4vH3MnU_aem_GwyATweti-YNRs0yoGyH5g

Mam tych kleksów 

20250905_151632.jpg

20250905_151640.jpg

20250905_151753.jpg

20250905_151756.jpg

Działka rolna 9.99 ha 

20250905_152204.jpg

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał(a):

Ani Ty najstarszy wiekiem, ani stażem. Nie dodawaj sobie Bufonie. 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał(a):

A ja ściągnąłem ze strychu mój prezent na 18ste uridzinyi fajnie nawet gra.  Kto pamięta?. 

17570789467057630384012696827406.jpg

Takim sprzyntem dyskoteki się robiło w domu ludowym 😁

• Haha 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Przyszłość rolnictwa i lekarstwo na braki wody w glebie....🤭😆😄

Wczoraj byłem u takich przodowników 🤣 10 lat talerzowka, wszystko z pola wywożone, beton sobie taki zrobili że zerwać tego nie szło 

co niektórzy się zachwycili bezorka ale zapomnieli o gleboszowaniu i powstał problem

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

co niektórzy się zachwycili bezorka ale zapomnieli o gleboszowaniu i powstał problem

Dobrze zrobiona bezorka jaką widzę w okolicy jest spoko, ale nie talerzufkowe papudractwo ... Chłopak sieje rzepak, zboża, kukurydzę, po kukurydzy najpierw idzie mulczer. Z drogi te uprawy naprawdę fajnie wyglądają i tak samo pewnie plonują.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Bezduszna napisał:

Jeśli mowa o kobietach. Co byście powiedzieli o niewieście która co dopiero przekroczyła próg pracy i już rozdaje telefon prywatny  pracownikom płci przeciwnej mając męża i dwójkę dzieci. 

że jest koleżeńska

Opublikowano
27 minut temu, jacus napisał(a):

Patrz bo do Ciebie zajedzie Jawą ten ,jak on ,Bożyna ,jakoś na B ,i za kota będziesz robił ,a i był taki kudłaty też z szerokim uśmiechem i jednym zębem na ,,czołówce''. Tak że byle jak ,ale jakoś się zachowuj ;)

Opublikowano
8 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To są dwie opcje - przekładam akumulator lub po prostu zapinam siuntkę - do opuszczania to żaden problem a podnieść w górę to i te parę sekund "na sucho" opryskiwacz wytrzyma. Później i tak wałek cały czas chodzi bo się miesza.

52xx, czy 72xx to mają tak astronomiczne ceny, że szkoda mówić... 

"Kobitki" nie było, nie ma i nie będzie.

Albo kupić c355 w miarę orginale , były najtrwalsze 

Opublikowano
Bezduszna napisał:

35 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...ciepło, słonecznie, w pogodzie burze...

Ty masz jakiś uraz czy co 🤔...atakujesz kobiety, co jest słabe i czyni Cię cieniasem. Do tego jeszcze robisz to ordynarnie, co to cieniastwo jeszcze pogłębia. Nie ma znaczenia jaki kto ma wzrost. Uroda i elokwencja też od niego nie zależą. A poza tym, to ktoś może być mało urodziwy i nie błyszczeć intelektualnie, a będzie sympatycznym człowiekiem. I na odwrót ktoś może być piękny i bić rekordy inteligencji, a będzie zwykłym bucem. I na takiego teraz wychodzisz. A już zupełnie wogóle to uroda jest kwestią względną. Wszystko zależy co się komu podoba. A co do wzrostu, to tak jak Kaziu wcześniej pisał...małe jest milutkie. Co nie znaczy, że duże też nie może takiej być 

Kwasi to i tak to nic nie da. To już taki typ człowieka jak sobie coś do głowy wbije zrobi wszystko aby na jego wyszło. 

Nie warto zwracać na coś takiego uwagi. Nie zauważyłeś ze się uspakaja na kilka godzin a później odwrawca kota ogonem i znowu zaczyna tylko już od drugiej strony. Podnosisz sam sobie tylko ciśnienie. Lepiej olać i powiedzieć chłopie rób sobie co chcesz to tylko o tobie świadczy o nikim innym. 

to dokładnie tak jak TY

Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Taki Jacuś na innych forach nie miał by prawa bytu z powodu tego szybko by go zjedli. Wystarczyło by tylko trochę z tobą pobawić już byś był zatopiony. 

Każdy ulgowo cię traktuje. Jeśli tego nie widzisz to jesteś tępy. 

pobawic sie to ty możesz palcem  tym co masz w przepoconych majtkach 🤪

• Haha 2
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Witam. Znalazłem coś takiego niedaleko

https://www.olx.pl/d/oferta/plugi-4kverneland-ld100-CID757-ID17fWdR.html

To ten na grubszej ramie?

jeżeli nie masz kamieni i nie potrzebujesz żadnych zabezpieczeń to jak dobrze orze to możesz brac

Kowalsky30 napisał:

Ja tego nie rozumiem. Są różne fora różni użytkownicy i każdy pisze co chce nikt się nie pyta kim jesteś. A tutaj każdego nowego boją się jak rotweilera😂

no chyba że to nowy-stary

6465 napisał:

A ja ściągnąłem ze strychu mój prezent na 18ste uridzinyi fajnie nawet gra.  Kto pamięta?. 

17570789467057630384012696827406.jpg

robisz jakąś imprezę? 😀😀😀 Teraz takie sprzęty to są w cenie

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

pobawic sie to ty możesz palcem  tym co masz w przepoconych majtkach 🤪

Tam musi być koło jej futra zapach rybackiego kutra. xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 2
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Dobrze zrobiona bezorka jaką widzę w okolicy jest spoko, ale nie talerzufkowe papudractwo ... Chłopak sieje rzepak, zboża, kukurydzę, po kukurydzy najpierw idzie mulczer. Z drogi te uprawy naprawdę fajnie wyglądają i tak samo pewnie plonują.

bez ruszenia głębszej warstwy co drugi rok gleboszem czy jakimś bezorkowcem na 35÷40cm długo na bezorce talerzowka nie pojedziesz

Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

bez ruszenia głębszej warstwy co drugi rok gleboszem czy jakimś bezorkowcem na 35÷40cm długo na bezorce talerzowka nie pojedziesz

Tutaj akurat uprawa idzie typowym bezorkowcem.

Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

robisz jakąś imprezę? 😀😀😀 Teraz takie sprzęty to są w cenie

Z nudów mi się przypomniało o tym i odkurzyłem 😃