Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jednak centra. Jaki rozdzielacz? Żeby zastąpić ten pod siedzeniem?

Normalny, oryginalny. Już tego ustrojstwa na błotnik nie chcę widzieć.

19 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Ile taki w tej chwili? Muszę do mocarnej siątki kupić 

520.

• Thanks 1
Opublikowano

Upał wraca 

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Większej głupoty nie słyszałem...

Zdajesz sobie sprawę co to ruch tranzytowy przez środek jakiejś miejscowości?

Mam wrażenie że nie...

A ty jak wygląda taka ulica gdy powstanie obwodnica?

Ile sklepów znika??

U was tylko tiry jeżdżą więc to moze trochę inaczej wyglada

3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Nie spieszy mi się wydać 💰 jest czym jeździć. Jak coś będzie od pierwszego właściciela z pewną historią to się kupi. W życiu kupiłem 5 aut 4 od pierwszego właściciela kupione w polskim salonie okazały się strzałem w dziesiątkę. 

Ja tak kupuje id 30 lat

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

ogarnij się wreszcie i idź do tego doktora🙋‍♂️🤦

Ciebie już żaden nie chce przyjąć?

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał(a):

Upał wraca 

W twojej głowie... 

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

W sumie do Twoich potrzeb więcej nie trzeba. U mnie to nie daje rady🤷

Nie mam i nie używam "wyjść zewnętrznych". Tylko podnośnik. Nawet w razie draki to do kipra tylko rurkę ze złączem założyć, choć nie sądzę, że to się kiedykolwiek mi przyda.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nawet w razie draki to do kipra tylko rurkę ze złączem założyć, choć nie sądzę, że to się kiedykolwiek mi przyda.

Ja mam tak zrobione 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Ja mam tak zrobione 

Wiem, że tak mają zrobione, mam tą rurkę ze szybkozłączem już ze 4 lata i nie założyłem do tej pory. Nie ciągam przyczep. 

7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie chcę znać tego czegoś. Już jedno takie miałem, wytrzymało z 1,5 roku i puszczało gorzej niż 40 letni stary. 

Opublikowano
6465 napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

no ja w sobotę byłem z siostrą cioteczna po auto i właśnie oglądaliśmy taki od pierwszego właściciela krajowy i wczoraj się siostra zdecydowała ale już poszedł

ja w sumie też tak kupiłem swoją Octavię i nie narzekam I trzeba pomyśleć będzie o zmianie

W sannikach jest wystawiony ładny Tiguan , ale przeszło 70tys. Za auto z przebiegiem przeszło 250tys. To chyba lepiej Koreańczyka. 

ładne są te tiguany. Ale z takim przebiegiem auta bym nie kupił. Mi teraz chodzi po głowie rav4. Może nie są najpiękniejsze ale opinie mają dobre. a i SUV to wygodnie by się wsiadało i pakowany w razie czego.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Kątówki. Ścinam lub szlifuję łby i samo się rozejdzie 

Myślałem by do tej czynności z łańcuchem włączyć trochę finezji ,a nie tu jak niektórzy tylko ,,rżnąć '' . Mam taki łańcuch za łańcuchem i podejrzewam że ciut będzie niełatwo nałożyć ,bo dostęp ciulowy . A tak by wycisnął i git . Może namyślę się i kupię którąś ,,rozkuwaczkę'' ,tylko dylemat ,ta za 60 zł ,jak i ta za ponad 400 różni się tylko kolorem ,,walizki''

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie chcę znać tego czegoś. Już jedno takie miałem, wytrzymało z 1,5 roku i puszczało gorzej niż 40 letni stary

U mnie 12 rok trzyma... tylko trzysekcyjny. I często używane wszystkie sekcje 

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

U mnie 12 rok trzyma... tylko trzysekcyjny. I często używane wszystkie sekcje 

Nie widzę sensu tego zakładać. Interesuje mnie tylko obsługa podnośnika. Przyczep nigdy nie ciągał i nie będzie ciągał. Żadnych maszyn do których jest potrzebna hydraulika też nie ciąga, ba pneumatyki tu nawet nie ma.

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

was tylko tiry jeżdżą więc to moze trochę inaczej wyglada

Ja rozumiem że ty na zadupiu mieszkasz i nie bardzo rozumiesz co to sznur samochodów dzielący miejscowość na pół....ale żeby aż tak idiotyczynie tłumaczyć...

Poczytaj sobie o takich miejscowościach.

Tranzyt i tak się nie zatrzymuje na zakupy....więc o czym ty bredzisz...

Kock ma obwodnicę już, i jakos żelazny ma obroty...🤭

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Pierwszy rok

dowieziesz z pół tony ? Może bym trochę zasiał 🤔

Chłoporobotnik napisał:

Nada się?

Rozdzielacz z Hydromotoru 1070zł. Trza będzie nabyć.

20250903_113241.jpg

namówili 🤔🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tranzyt i tak się nie zatrzymuje na zakupy....więc o czym ty bredzisz...

Kock ma obwodnicę już, i jakos żelazny ma obroty...🤭

hmm . obwodnice mają spore oddziaływanie na lokalny handel , a zamiast 5 kebabowni bedzie jeden z przedstawicieli USA , kfc lub mcdonalds 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Karol6130 napisał:

34 minuty temu, slawek74 napisał(a):

a w ogóle jakieś tykasz 🤔🤭

a skąd ja mam to wiedzieć 🤷‍♂️

Lepsiejszy hodowca jesteś 

A na mykotoksyny co dajesz?

ja nie jestem tester by wszystko sprawdzać 🙋‍♂️ na myco idzie biofed...

marulekk napisał:

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Pierwszy rok

A sprzedaż mi trochę?? 

Na hasło" nie lubię Tuska" mam nadzieję że będzie rabat 30%

a na tusek to hoj 50% 😛

Opublikowano
49 minut temu, kizak napisał(a):

Myślałem by do tej czynności z łańcuchem włączyć trochę finezji ,a nie tu jak niektórzy tylko ,,rżnąć '' . Mam taki łańcuch za łańcuchem i podejrzewam że ciut będzie niełatwo nałożyć ,bo dostęp ciulowy . A tak by wycisnął i git . Może namyślę się i kupię którąś ,,rozkuwaczkę'' ,tylko dylemat ,ta za 60 zł ,jak i ta za ponad 400 różni się tylko kolorem ,,walizki''

Jak nie dojdziesz kątówką, to możliwe, że nie dojdziesz też zakuwarką🤔. Nie używałem tego nigdy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v