Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

Ale nikt się ciebie nie będzie pytał czy ty chcesz walczyć czy nie, nie zgłosisz się sam, to po ciebie przyjdą.

To nie są czasy nie woli nikt po nikogo nie przyjdzie tym bardziej w Polsce w której jest ciemnota. Za czym oni pomyślą to już będzie po wszystkim i tym bardziej nikogo już nie będzie. 

• Haha 1
Opublikowano

Zgadzam się z @Desperado . Narazie nie ma wojny a może i nie będzie ,ale musimy postępować patriotycznie. W wyborach można udowodnić kto jest patriotą a kto zdrajcą w referendach . Póki co niebezpieczne dla Polski są nielegalni migranci . 

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Ale nikt się ciebie nie będzie pytał czy ty chcesz walczyć czy nie, nie zgłosisz się sam, to po ciebie przyjdą.

A po co mam walczyć za takich jak ty? Przecież są sznury, można się inaczej zabić albo taki jak ty odstrzeli.

3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Za króliki? 😉 Za wolność naszą i waszą. 

I tak na zmarnowanie. Wasza wolność i waszych dzieci mnie nie obchodzi.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Zgadzam się z @Desperado . Narazie nie ma wojny a może i nie będzie ,ale musimy postępować patriotycznie. W wyborach można udowodnić kto jest patriotą a kto zdrajcą w referendach . Póki co niebezpieczne dla Polski są nielegalni migranci . 

Mówisz o tych 300tys inżynierow sprowadzonych przez PiSuar ??

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

W razie widma wojny, pierwsze co to będą zamknięte granice.

To będzie ostatnie zamknięte. Napewno nie pierwsze ,,Polaczki" muszą gdzieś zawinąć się aby mieć kontrolę nad tym co się będzie działo w Polsce. 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A po co mam walczyć za takich jak ty? Przecież są sznury, można się inaczej zabić albo taki jak ty odstrzeli.

I tak na zmarnowanie. Wasza wolność i waszych dzieci mnie nie obchodzi.

OK, napiszemy na nagrobku, tu leży największy tchórz, który wolał się powiesić niż walczyć za własną ojczyznę.   

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

To będzie ostatnie zamknięte. Napewno nie pierwsze ,,Polaczki" muszą gdzieś zawinąć się aby mieć kontrolę nad tym co się będzie działo w Polsce. 

Ale nie mięso armatnie.

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

OK, napiszemy na nagrobku, tu leży największy tchórz, który wolał się powiesić niż walczyć za własną ojczyznę.   

Nagrobka nikt nie zrobi a zresztą nawet jak zrobi to mam to w d...

Wy sobie walczcie za dzieci, ja nie mam zamiaru za ich dobro i kolejnych pokoleń się bić.

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Ale nie mięso armatnie.

Poniekąd ono się też przeciśnie między nimi. Wszystko jest zależne od tego jakie by były procedury i jak by to wszystko odbywało naprawdę. Mamy dobry przykład na Ukrainie ile się przycisnęło i ile tak naprawdę zostało. Nikt w momencie wojny nie będzie patrzył na dokumenty. Litości na jakim ty świecie żyjesz Desperado myślałam że jesteś pod tym względem mądrzejszy. 

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Ten naród też nie wie, co to wolność, bo sam ją grzecznie oddał za brukselskie srebrniki. Dzisiaj się śmieją z Piotra, że fekaliami pole nawozi, a jak im jutro taki ekoschemat wprowadzą, to pokornie będą latać i sr..ć na polu...i to razem z rodzinami...i jeszcze fotki goowna słać do ARiMR🤷

Wszystko napisane. Ciekawe ilu oburzy się 🤔

Opublikowano
Michał18 napisał:

Zdrajcy zawsze byli są i będą. Dobrze że chociaż nasi przodkowie w większości byli patriotami.

Taa myślisz , że dobrowolnie zostawiali rodziny, dzieci i szli się bić? była mobilizacja szli bo musieli.

Opublikowano
17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Poniekąd ono się też przeciśnie między nimi. Wszystko jest zależne od tego jakie by były procedury i jak by to wszystko odbywało naprawdę. Mamy dobry przykład na Ukrainie ile się przycisnęło i ile tak naprawdę zostało. Nikt w momencie wojny nie będzie patrzył na dokumenty. Litości na jakim ty świecie żyjesz Desperado myślałam że jesteś pod tym względem mądrzejszy. 

Myślisz że tu jest taki sam bajzel jak na Ukrainie? lekcją było żeby nie popełnić takiego błędu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v