Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tylko jedno Qwazi jeśli ktoś jest obrażany to jest fajnie jak ktoś się broni to już awantura.

Świadczy to tylko o tym że czy jedno czy drugie to do jednego prowadzi nie warto sie bronić tylko dać się wyśmiewać i po sobie dać jezdzić. 

Myślałam że Pafnucy i Qwazi potraficie coś z tego wywnioskować ale bardzo się pomyliłam rzadko mi się to zdarza ale widać że jednak w tym przypadku się pomyliłam 

6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja już se daje spokój...to nie prowadzi do niczego innego, jak awantura...wysmaruje coś normalnego to odpowiem...tak samo Łorawiokowi...

Opublikowano

Od jakiegoś czasu totalnie nie chce się tutaj zaglądać- szkoda. No nic, w nocy dolało, po niedzieli może się coś pszenicy szarpnie. Teraz słonecznie, wietrzenie. W okolicy nic nie ruszone praktycznie. 

• Like 2
Opublikowano
27 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Powiem tylko jedno Qwazi jeśli ktoś jest obrażany to jest fajnie jak ktoś się broni to już awantura.

Świadczy to tylko o tym że czy jedno czy drugie to do jednego prowadzi nie warto sie bronić tylko dać się wyśmiewać i po sobie dać jezdzić. 

Myślałam że Pafnucy i Qwazi potraficie coś z tego wywnioskować ale bardzo się pomyliłam rzadko mi się to zdarza ale widać że jednak w tym przypadku się pomyliłam 

Odbijasz się "z czapki" o nieobecną, jedyną tutaj kobietę, która ma tu swoje miejsce...nie oczekuj owacji🤷

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

7 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Tak się wraca z Lidla 😎

Daj znać jak to chodzi, potrzebny mi taki odkurzacz do "brudnych spraw". Kobita już mnie za często gania jak biorę jej domowy ;) 

mam chyba ten większy to jak dla mnie spodziewałem się czegoś lepszego ale w sumie za 250zl to czego się można spodziewać

malaczarna napisał:

Dzień dobry. Leje. Co to za nocne wywody nad moją skromną osobą?

a bo ja nie w temacie (bo wczoraj rzepak po południu mlocilem) a to te wieczorno nocne rozkminy o życiu i światopoglądzie dotyczyło Twoje małej skromnej osoby?😀😀 To dziewczyny proponuję wyskoczyc na gole klaty @malaczarna kontra @bezduszna idźcie na całość a koledzy obstawiamy 😀😀😀🤔

Opublikowano
52 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Teraz słonecznie, wietrzenie. W okolicy nic nie ruszone praktycznie. 

Lux pogoda na schnięcie słomy. Popołudniu owsiankę by trzeba przewrócić. 

Trochę u małorolnych skoszone a reszta nic i jeszcze rzepaki nie skończone.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Znowu 🌨️

Pszenicy dalej nie kupuje

No nic zsypiem na magazyn

A ta co nie skoszona się sprzeda

jak nie kupują jak mokrej nacioles to nie kupują sucha biorą bez problemu tylko nikt jeszcze nie tnie

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Lux pogoda na schnięcie słomy. Popołudniu owsiankę by trzeba przewrócić. 

Trochę u małorolnych skoszone a reszta nic i jeszcze rzepaki nie skończone.

Jak owies sypał?

Mój to jeszcze z tydzień się nie będzie nadawał, jak dalej taka pogoda będzie. Zachciało się aminokwasów kur...a jego mać 🤦😉

Opublikowano (edytowane)

To ja teraz odbije twoja piłeczkę kto kogo wyrzuca z forum ty czy łowrowiak  czy jeszcze Michał któremu jasno i wyraźnie powiedziałam NIE. Który nie może zrozumieć tego. 🤔

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
12 minut temu, wojtal24 napisał(a):

jak nie kupują jak mokrej nacioles to nie kupują sucha biorą bez problemu tylko nikt jeszcze nie tnie

Sam jesteś mokry

Z nowych zbiorów nie bierze jeszcze 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Podobno Ci się narzucam 

Bezduszna z Kowalskim nie mogą się dogadać i robią zamieszanie

Nie wiedziałam. Nie warto mi czas poświęcać na czytanie tego. 

30 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a bo ja nie w temacie (bo wczoraj rzepak po południu mlocilem) a to te wieczorno nocne rozkminy o życiu i światopoglądzie dotyczyło Twoje małej skromnej osoby?😀😀 To dziewczyny proponuję wyskoczyc na gole klaty @malaczarna kontra @bezduszna idźcie na całość a koledzy obstawiamy 😀😀😀🤔

Jestem na straconej pozycji od razu

• Like 3
Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał(a):

Nie wiedziałam. Nie warto mi czas poświęcać na czytanie tego. 

Jestem na straconej pozycji od razu

Nie czytaj tych bzdur . Nie zwracaj uwagi na bezrozumną i kowalskiego.

Już pokazali ,że są poniżej dna.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Sam jesteś mokry

Z nowych zbiorów nie bierze jeszcze 

Bo nikt normalny w twojej okolicy pewnie jeszcze pszenicy nie kosi ;)

Wczoraj taki jeden obsrany u nas wyjechał, ale teraz patrzę przez okno to kółko zrobił i wrócił do domu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

To chyba trzeba wybrać się do niemieckiego przybytku z niebiesko-żółtym logo albo zamówić w tym ich sklepie online ;) 

Bierz będziesz zadowolony, im większy tym mocniejszy i 3lata gwarancji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v