Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Można zrozumieć,tolerować....ale czy niemożna zwrócić uwagi na to że czasami przesadza...?

.

Tylko czy jest warto komuś zwrócić uwagę? 

Zazwyczaj kończy się to tak jak się skończyło tutaj

Wyglądało to tak jak by chcieli siebie samych dowartościować aby się poczuć lepiej. 

Co poniektórzy na świecie niestety tak mają że muszą kogoś opluć i zdeptać bo inaczej nie potrafią funkcjonować.

Opublikowano

ale się urobiłem 🙆‍♂️ a jeszcze obiadu nie ma 🙄

Patrycja2 napisał:

51 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Można zrozumieć,tolerować....ale czy niemożna zwrócić uwagi na to że czasami przesadza...?

.

Tylko czy jest warto komuś zwrócić uwagę? 

Zazwyczaj kończy się to tak jak się skończyło tutaj

Wyglądało to tak jak by chcieli siebie samych dowartościować aby się poczuć lepiej. 

Co poniektórzy na świecie niestety tak mają że muszą kogoś opluć i zdeptać bo inaczej nie potrafią funkcjonować.

piertolisz... 🤦

Wiesio80 napisał:

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak czeba, to coś pomogę...

Co się stało?.

Weś daj spokój z chorowaniem teraz...

Zdrowiej szybko👍

Dzięki 

Dokładnie nie wiem ocknolem się obok traktora i z domu mnie karetka wczoraj zabrała..... od popołudnia wczoraj w szpitalu nie idzie mi w czerwcu 😡😡😡😡

nie ma czasu na chorowanie 🙋‍♂️ wstawaj bo trzeba PKB budować 🙋‍♂️ a tak w ogóle zdrowia...

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, tomek222 napisał(a):

Kaczor by wystawił worek cementu to te oszołomy by zagłosowały...

Nie no jeszcze był Tadeusz Batyr...😆

Przecież dokładnie to samo można powiedzieć o zwolennikach partii rządzącej...

2 godziny temu, grys napisał(a):

Słyszał ktoś o złe spakowane nasiona pietruszki aston ponoć zamiast korzeniowej jest naciowa 

Jeśli to prawda to jaja niesamowite. Znasz taki przypadek czy u Ciebie rośnie? I chyba można żądać odszkodowania. U mnie Arat już całkiem ładnyt. 

Opublikowano
16 godzin temu, Desperado napisał(a):

Się za trochę okaże że Polska A, to tylko u jacusa na podwórku.   :P

Nie każdy cofa się jak ty

16 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Rdzennych Krakowiaków chyba trzeba szukać z lupą. Teraz to wszyscy mieszance 🤣

Nie wszyscy. Nawet rolnik postępowy to krakowiak..w połowie.

7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

ale pomyłki są w obie strony podobno

łatwo będzie przeliczyć bo jest tylko 2 kandydatów a worki nie leżą w gminie tylko są odwożono zaraz po wyborach do oddziałów wojewódzkich PKW każdy worek jest zablombowany taka jednorazowa trytytka z numerem i jest to wpisane w protokół wszystko będzie otwierane w obecności pracownika PKW

Mietek odrabiał na gminie jazdę po pijaku i kiedyś mi worki po wyborach przyniósł 

7 godzin temu, 6465 napisał(a):

Widzę że temat wyborów wciąż żywy. Całe szczęście że wygrał Alfons. Wolę mieć alfonsa prezydentem niż człowieka który utożsamia się i popiera takich debili i zwyrodnialców. 

Screenshot_2025-06-17-07-00-56-842_com.android.chrome.jpg

A tych co się nacpali i kochanków zamęczyli na plebaniach w Dąbrowie i Drobinie kto popiera??

Według ciebie co jest większym zwyrodniała term?

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Katolicka miłość do bliźniego przez niego przemawia, tak pan w czarnej sukience z ambony głosił aby tak bliźniego traktować ...

A połowa tych panów samą nie lepsza 

Czemu seminaria pustoszeją z roku na rok??

Bo nie chcą homoseksualistów przyjmowac

5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sieroto tępa, czytaj ze zrozumieniem i zrozum czasem głębszy sens.

Dlatego właśnie mówię nie wychowaniu cudzych bękartów. Ja będę przy tym łaził, utrzymywał a potem powie, że tego nie chce.

Ja chcę.

Dawaj zapis a obiecuje że się będę tobą opiekował jak wiesz kto i wiesz kim

W życiu cię nie odwiedzę..

5 godzin temu, Popier96 napisał(a):

Tak sobie to czytam i jednak elektorat Rudego żyje jak żył nienawiścią do innych- jeśli tylko nie są po tej samej stronie co oni. A wyzywanie przyszłego prezydenta od Alfonsów, żeby czasem nie wyszło bokiem. Tak jak te matki polki co jeździły po jego córce. Sam per premier kazał studzić emocje z wynikami wyborów i ponownym liczeniem głosów, może jeszcze by się okazało że ta różnica głosów to nie taka mała była 😀

No nic, słonecznie. Do pszczół, potem po zwierzęta i przegląd w zetce zrobić. 🤚

Pogadaj że starszymi kolegami jak wyglądało nocne życie miasta..

Motel krak pamiętasz?

Forum.cracovia..

Grand hotel czym miałby się różnić??

Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Można płynąć pod prąd w kwestiach uzasadnionych. Również w kwestiach uzasadnionych można popłynąć z prądem. Na tym polega mądrość człowieka, żeby wiedział kiedy jak popłynąć.

A jeśli płynie źle to wyciągnąć konsekwencje a nie uparcie twierdzić że na się rację 

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Patrycja2 napisał(a):

Atakowanie kogoś świadczy tylko o tym że zbrakło ci słów a próbujesz czymś innym nadgonić bo innego wyjścia nie znalazłeś a chciałeś coś napisać i zacytować 

Nie atakuje ciebie tylko twoje postępowanie, które normalne nie jest.

Jeżeli lepiej czujesz się jako kobieta i nie biegasz z gołą d*pą na paradzie LGBT z Trzaskowskim mam na to wyjebongo.

Opublikowano
2 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

, Pomożesz bo coś mi w czerwcu nie idzie 

17501573946792380630044619430568.jpg

Zamienisz się? 

Jeszcze dopłacę 

Dzięki 

Dokładnie nie wiem ocknolem się obok traktora i z domu mnie karetka wczoraj zabrała..... od popołudnia wczoraj w szpitalu nie idzie mi w czerwcu 😡😡😡😡

Normalnie drugi chce się w kontent wpisać 

Lyknij flaszkę, dwie i do domu robić 

Tylko tam sera ryckiego kup po drodze, to nas obu wzmocni

Zdrowiej

• Thanks 1
Opublikowano

Dzięki 

Oj sąsiedzie czas wrzucić na luz 🥺

Zdrówka 🤝

• Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Ty płyniesz z prądem tam gdzie Ci to pasuje i nie możesz pojąć że innemu to nie wystarcza. Ty się narobisz, najesz napijesz i idziesz spać, tyle Ci wystarczy.

Teraz w weekend robiłem kiszonki. W piątek rano pojechałem do pracy, z młodym widziałem się dopiero w niedzielę po 17. Wiesz ile energii daje jak się ta mała mordka uśmiechnęła jak mnie zobaczyła i się przechylał w moją stronę żeby go na ręce wziąć ? Do wieczora nie chciał z nikim innym siedzieć. Tego nie kupisz za żadne pieniądze i możesz sobie mówić co chcesz ale tego nie zmienisz. 

Nie zwracajcie uwagi co Pioter piertoli. 

Opublikowano
7 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Ty płyniesz z prądem tam gdzie Ci to pasuje i nie możesz pojąć że innemu to nie wystarcza. Ty się narobisz, najesz napijesz i idziesz spać, tyle Ci wystarczy.

Teraz w weekend robiłem kiszonki. W piątek rano pojechałem do pracy, z młodym widziałem się dopiero w niedzielę po 17. Wiesz ile energii daje jak się ta mała mordka uśmiechnęła jak mnie zobaczyła i się przechylał w moją stronę żeby go na ręce wziąć ? Do wieczora nie chciał z nikim innym siedzieć. Tego nie kupisz za żadne pieniądze i możesz sobie mówić co chcesz ale tego nie zmienisz. 

Bo dzieci to jest sens życia 

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Łąki wykoszone...

Kurna jedna na oko granice🙆...bo właściciela nie zastałem...

... zjeść...i jechać... turlać..

Ja już po turlaniu...niecałe 6 ha w niecałe 2 godz...wynik 90 kulek...i co najważniejsze...nie musiałem prasy obsługiwać 🤗😁

4 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

lepiej to dużo powiedziane, na pewno ma cwane flaki( tak się u nas mówi, nic obraźliwego)

Lepiej lepiej...ale cwaniaczek też jest...

Opublikowano
43 minuty temu, Qwazi napisał(a):

najważniejsze...nie musiałem prasy obsługiwać 🤗😁

A to całkiem ...miłe ...takie turlanie...

Ja na dziś też już po...

Trochę zabrakło do 70...ale było blisko...no i działek kilka ...i oddalone trochę...

2 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Nie zwracajcie uwagi co Pioter piertoli. 

A jak ty?🤔

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A to całkiem ...miłe ...takie turlanie...

Ja na dziś też już po...

Trochę zabrakło do 70...ale było blisko...no i działek kilka ...i oddalone trochę...

Fajniej mi się ściemniało że zgrabiarką...tym bardziej, że miałem spory zapas...i mnie też działek było 6, 4 fajne po ponad 1 ja i dwie popierdółki, jedna pół morgi drogą jeszcze mniejsza. Gdyby nie te małe i gdyby wszystkie większe były w prostokątach to skutek twierdzić że prasowanie by się zamknęło w godzinę....

Nie zrobiłem fotki, bo żem telefonu nie wziął 🤦

• Like 2
Opublikowano
Qwazi napisał:

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Łąki wykoszone...

Kurna jedna na oko granice🙆...bo właściciela nie zastałem...

... zjeść...i jechać... turlać..

Ja już po turlaniu...niecałe 6 ha w niecałe 2 godz...wynik 90 kulek...i co najważniejsze...nie musiałem prasy obsługiwać 🤗😁

4 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

lepiej to dużo powiedziane, na pewno ma cwane flaki( tak się u nas mówi, nic obraźliwego)

Lepiej lepiej...ale cwaniaczek też jest...

co za prasa że 45 szt/h?mi max udali się 34 ukręcić i to co chwilą trzeba prase otwierać

Opublikowano

@Qwazi  masz  rację co do Piotera . Jak ktoś coś mówi o kobietach i to nawet nie jest do Piotra to u niego włancza się mechanizm obronny który sobie wmówił taki sposób myślenia.

I od razu odpisuje na przekór

Ale ⚒️⛏️🔨 Piotera niech robi i żyje  jak chcę aby innych nie wkurłał tym

Opublikowano
15 minut temu, robi57362 napisał(a):

co za prasa że 45 szt/h?mi max udali się 34 ukręcić i to co chwilą trzeba prase otwierać

RP 435

14 minut temu, Michal2399 napisał(a):

@Qwazi  masz  rację co do Piotera . Jak ktoś coś mówi o kobietach i to nawet nie jest do Piotra to u niego włancza się mechanizm obronny który sobie wmówił taki sposób myślenia.

I od razu odpisuje na przekór

Ale ⚒️⛏️🔨 Piotera niech robi i żyje  jak chcę aby innych nie wkurłał tym

I po co te młotki 😡

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

ja się bawię w chirurga kardiologa, będzie w MTZ przeszczep serca :D

Z czego motor? Gość wioskę obok mnie ma już z bizona a w drugim ze starą.teraz coś kombinują nad 6 Perkinsa 

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

ja się bawię w chirurga kardiologa, będzie w MTZ przeszczep serca :D

I mnie czeka 🫣 

Godzinę temu, robi57362 napisał(a):

W dobrej slomie 40 zrobiłem oczywiście owijając siatką