Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie przetlumaczysz ... Podobno nawet Policja się boi tych inzynierów Obajtka ... Zbudowali im getto z kontenerów, a do tego to tałatajstwo lata po mieście. Ale oni legalni, mają wizy od Wawrzyka to nie trzeba się bać 🤣

Tomek poświęć pół godziny i obejrzyj se to. I pojedź do Płocka, a potem napisz jakie zorganizowane bandy łażą po ulicach i zrównują miasto z ziemią, codziennie inny kawałek. I jeszcze pogadaj z tamtejszymi policjantami, to będziesz wiedział czy się boją czy nie. Bo tak mi już ta Twoja wypowiedź Jacusiem zaleciała

@Rolnik1973 Rysiek Ty tez se obejrzyj. Tam się pojawia fajna nowa ksywka dla Pana Premiera 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kuźwa...a ja po dachu se łażę...

...pewno se spadne....🙆

Nie spadaj jeden kontuzjowany męski mąż wystarczy. 

A ja był w mercadonie, zrobiłem zakupy. Trochę chemii do prania i gorzałka była w promocji za 7 EUR. To wziąłem. Tak chwalą ta polską wódkę ale ta mi się wydaje że łagodniejsza w piciu i tak rury nie pali. 

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Ta lala.

W piecu trzeba palić 🙈

Zostało mi z 300kg wungla to se napale dziś i na nowy sezon trza myśleć o kupnie węgla ale czekam do lipca na promocje.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jutro od 4 rano start. 

Dziś zebrać to siano co przy chałupie, jutro resztę. Od poniedziałku wyroki a potem wysprzątać mauzery i beczki.

Szału nie ma, znów nakropu skądś przyniosły. Ale 4 korpusy wybrane. Trzeba iść odsklepiać i powoli szykować się do lipy. Spadzi skądś donoszą. 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Akacja. Ze 4 wiadra może będą.

U mnie bez szans na taką ilość. Początek zapowiadał się ok. Teraz chujnia z miodem. Na lipę nie liczę, chyba że zacznie jodła spadziować w co też wątpię, bo mszycy brak. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Popier96 napisał(a):

U mnie bez szans na taką ilość. Początek zapowiadał się ok. Teraz chujnia z miodem. Na lipę nie liczę, chyba że zacznie jodła spadziować w co też wątpię, bo mszycy brak. 

Nie noszą bo zaczęły śnupać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v